Şimdi Ara

İnsanoğlu tek eşli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta özet geçsem de kafamda birden fazla soru var. Bunu en basitine indirgeyeceğim.

İnsanoğlu doğası gereği tek eşli midir? Yoksa aslında çok eşli mi? Ya da insanı angut kuşu ile benzeştirebilir miyiz? (Kısaca, hayatta kalmak için yaşamına tek eşli olarak devam ediyor.)

Ya da insan zaman içerisinde bu konuda evrim mi geçiriyor?

• İnsan türünü bir sınıfa koyabileceğimizi sanmıyorum. Yapmamız gerekiyorsa, az da olsa çok eşli derdim. Tamamen tek eşli tür kazlar gibi olur, eşi ölürse bir daha çiftleşmez. Bunu yapan insanlar da var ama nadirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 13 Nisan 2016; 10:16:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

İnsan türünü bir sınıfa koyabileceğimizi sanmıyorum. Yapmamız gerekiyorsa, az da olsa çok eşli derdim. Tamamen tek eşli tür kazlar gibi olur, eşi ölürse bir daha çiftleşmez. Bunu yapan insanlar da var ama nadirler.
    Hayvanlar kodlanmış özelliktedirler ve içgüdüsel olarak davranışlar sergilerler, pek fazla seçim şansları yoktur.
    İşin içine bilinç girince, bilinçli yapılan her seçim gibi bu konuda da olayı tüm İnsanoğluna genellemek yanlış olur.

İnsanoğlu yalancı mı? Kimi yalancı, kimi dürüst.
    İnsanoğlu tek eşli mi? Kimi tek eşli, kimi çok eşli.
  • paardon kullanıcısına yanıt
    Sonuçta her insanın farklı bir düşünce yapısı, beyni olduğu için dediğin doğru evet.

Merak ettiğim konu ; hayatına tek eşli olarak devam eden insanlar kendilerini böyle olabilmek için tutuyorlar mı? Yoksa gerçekten tek bir kişiden başkasını gözleri görmüyor mu.
  • Gözleri başkasını görmüyor olayına inanmıyorum ben pek.
    Etrafımda tek eşliliğe ölümüne önem veren dostlarım var ancak çoğunluk, sözde tek eşliliği savunurken aklı çok başka yerlere giden ve seks fırsatı bekleyen kişilerden oluşuyor.

Şöyle insan tipleri de var mesela..
    ''Tek eşli hayat yaşayan ancak bunu yaparken nefsini sürekli bir terbiye sınırında tutarak(mücadele ederek) eline fırsat geçtiği anda tereddüte düşen..''

İnsanoğlu çok çeşit kanka. Nereden tutsak elimizde kalır.

Edit: Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 13 Nisan 2016; 10:42:18 >
  • paardon kullanıcısına yanıt
    Çok da şeyapmamak lazım sanırım :)

Aslına bakarsan forumda din dışında başka şeyler de konuşulsun istediğimden açtım başlığı..
  • Seni Müzik bölümüne alalım artık bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seslerin efendisi

Çok da şeyapmamak lazım sanırım :)

Aslına bakarsan forumda din dışında başka şeyler de konuşulsun istediğimden açtım başlığı..
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 14 Nisan 2016; 21:12:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

.

Alıntıları Göster
    arthur schopenhauerin aşkın metafiziği kitabını okuyabilirsin.

kadınlar tek eşliliğe yatkındır, çünkü 1 adet yumurta taşırlar.
    erkekler ise çok eşliliğe yatkındır, çünkü günde 5 farklı yumurtayı dölleyebilirler.

maymunların çoğu dönemlik birleşiyor fakat aynı eş ile yaşayan maymun grupları da var. insan içgüdü yerine kültür-geleneklere sahip olduğu için sorunun net bir yanıtı yoktur. kadın ne kadar güçlüyse tek bir erkeği kendine bağlar, erkek ne kadar güçlüyse daha fazla kadınla beraber olmak ister. işin özeti bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: geleceği olmayan adam

arthur schopenhauerin aşkın metafiziği kitabını okuyabilirsin.

kadınlar tek eşliliğe yatkındır, çünkü 1 adet yumurta taşırlar.
    erkekler ise çok eşliliğe yatkındır, çünkü günde 5 farklı yumurtayı dölleyebilirler.

maymunların çoğu dönemlik birleşiyor fakat aynı eş ile yaşayan maymun grupları da var. insan içgüdü yerine kültür-geleneklere sahip olduğu için sorunun net bir yanıtı yoktur. kadın ne kadar güçlüyse tek bir erkeği kendine bağlar, erkek ne kadar güçlüyse daha fazla kadınla beraber olmak ister. işin özeti bu.

kadınlar yumurtaya göre üreseydiler ayda sadece 1 gün bu iş için hazır olurlar ve bunu da belli göstergelerle belli etmeleri gerekirdi. insan dişileri her an üreme ve "üst üste çiftleşme" kabiliyetleriyle diğer primat dişilerine fark atar.

• Aslinda degildir.
    Fakat kendi yarattigimiz sosyal kanunlar geregi, kimse baska birinin ikinci esi olmak istemedigi icin cok esliligi "ayip" olarak goruruz.
    Yasadigin cografyaya, maddi duruma vs gore degisiklik gosterir bu durum.
    Egitim seviyesi arttikca daha az cocuk yapma egilimi gorulur.
    Gelir duzeyi arttikca daha fazla cocuk yapma egilimi gorulur.
    Bu durum zaten Ali Agaoglu'nun ortanca hanim mevzusunu acikliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Aslinda degildir.
    Fakat kendi yarattigimiz sosyal kanunlar geregi, kimse baska birinin ikinci esi olmak istemedigi icin cok esliligi "ayip" olarak goruruz.
    Değildir, çok onursuzca görmeme rağmen gerçek bu malesef insan tek eşliliğe uygun şekilde evrilmemiş.

Yukarda bir arkadaş sadece kadınlar tek eşliliğe uygundur demiş malesef böyle birşey yok bilimsel olarak aşk dediğimiz veya birinden hoşlanma dediğimiz şey aslında birine cinsel bağlılığı onla cinsel birleşmenin uygun olduğunu gösteriyor bu nedenle bazı karmaşık hormonlar salgılanıyor ve hormonların salınımı azaldığı zaman aşk dediğimiz şey gidiyor.Erkek her kadınla çiftleşebilir ama kadın seçici çünkü yumurtasını dölleyecek en iyi olanı seçiyor döllendikten sonra ise gider.Yani kadınlarında bir kaç yıl sonra aşkı biter.Doğanın kanunu bu dediğim gibi ben bunu çok onursuzca berbat birşey olarak görmeme rağmen doğa bizi böyle şekillendirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 13 Nisan 2016; 16:08:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Değildir, çok onursuzca görmeme rağmen gerçek bu malesef insan tek eşliliğe uygun şekilde evrilmemiş.

Yukarda bir arkadaş sadece kadınlar tek eşliliğe uygundur demiş malesef böyle birşey yok bilimsel olarak aşk dediğimiz veya birinden hoşlanma dediğimiz şey aslında birine cinsel bağlılığı onla cinsel birleşmenin uygun olduğunu gösteriyor bu nedenle bazı karmaşık hormonlar salgılanıyor ve hormonların salınımı azaldığı zaman aşk dediğimiz şey gidiyor.Erkek her kadınla çiftleşebilir ama kadın seçici çünkü yumurtasını dölleyecek en iyi olanı seçiyor döllendikten sonra ise gider.Yani kadınlarında bir kaç yıl sonra aşkı biter.Doğanın kanunu bu dediğim gibi ben bunu çok onursuzca berbat birşey olarak görmeme rağmen doğa bizi böyle şekillendirmiş.

Alıntıları Göster
    Tercih meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Tercih meselesi.

Alıntıları Göster
    [link=http://www.evrimagaci.org/soru-cevap/51]
  • İnsan anne babasını da içinde taşır. Bu açıdan aslında zaten evli olan bir kavramın başı ve sonudur.
  • quote:

Aslinda degildir.

gelir artıkça çocuk sayısı artar düşüncesi doğru olsa dünyanın en refah ülkesi çin olurdu
  • Guest_1999 kullanıcısına yanıt
    Refah ile nasil bir baglanti kurdun ?
    Cocuk sayisi artarsa refah artar ?
    Ayrica Cin zaten kisi basi geliri cok yuksek bir ulke degil.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
  • quote:

Refah ile nasil bir baglanti kurdun ?
    Cocuk sayisi artarsa refah artar ?
    Ayrica Cin zaten kisi basi geliri cok yuksek bir ulke degil.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

para=mutluluk
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:3:55 >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Guest_1999 kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki Cin de kisi basi dusen gelir zaten cok yuksek degil. 80. siralardalar.
    Ayrica gelir artarsa, cocuk yapma orani artar demek; cocuk orani yuksek olan yer zengindir demek degil ki ? Yani x dogru ise y de dogrudur, y dogru ise x de dogru olmak zorundadir demek degil.
    Kaldi ki Cin'de zaten aileler cok fazla cocuk yapamiyorlar, nufus fazla yalnizca.
    Bana gore komple yanlis yorumlamis arkadas demek istediklerimi : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 13 Nisan 2016; 19:27:19 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.