Şimdi Ara

İnsignia Çekiş Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 2009 Model 1,6 atmosferik 115lik insignia aracımız var 280bin km de. Lpg yok. Araba rampada bayılıyor hele çok dik rampa ise bir de bagaj doluysa inanılmaz çekiş düşüklüğü oluyor araba gitmiyor. Tofaşlar brodway ler yanımdan geçip gidiyor. Bu motor bu kasayı kaldırmıyor galiba ama bu kadar da olmaz diye düşünüyorum. Klimayla rampayı çıkarken de hararet 95 lerdeydi. Klimayı kapattım 90 a sabitlendi tekrardan. Ama yine çekmiyor araba. Sizce sorun neyden olabilir? Arıza lambası vs de yanmıyor. Sadece egzozdan içeriye koku geliyor bazen. Manifold la alâkalı sanırım. Bunla bir ilgisi olabilir mi?

• Aracın ağır bakım durumu nedir?

Kavramada problem olabilir manuel ise baskı balatanın ömrü bitmiş olabilir.

Map maf kelebek boğazı gibi temizlenecek parçaları temizleyip filtrelerin tamamının değişimini yapın. Filtre grubunda orjinal veya muadil kalitede filtreler kullanın.

Bujilerin değişim zamanı geldi ise değişin.

Aracınızda uygun ebatta olmayan, fabrikanın belirlediği değerler haricinde jant lastik var ise özellikle jant replika vs ise değişin.

Yakıt sisteminin, enjektörlerin vb temizliği için kaliteli katkı ürünleri kullanın.

280 bin km'de bir aracın katalizör problemi olma olasılığı yüksek. Temizleyici kaliteli ürünler var fakat verimliliği konusunda emin değilim. Katalizör tıkalı ise performans ciddi oranda düşer.

• Biraz araştırma yaptım hocam. Katalizör arızalı olduğunda içeriye koku alıyormuş araç. Çekişten ciddi oranda düşüyormuş. Büyük ihtimal dediğiniz gibi katalizör değişecek. Ustaya göstereceğim en kısa zamanda. Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.