Bildirim
İntegral Soruları (2 adet)
Apple M4 çipli iMac Hepsi-Bir-Arada Masaüstü Bilgisayar: 8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU, 24 inç Retina Ekran, 24 GB Birleşik Bellek, 512 GB SSD Depolama, Uyumlu Aksesuarlar. Gümüş Rengi : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DL6L7WY1
20 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
GÜNCEL -
GÜNCEL -
ikinci soruda u=pi/2 – x deriz oradan gelen integral ilkine eşittir sonra integralleri toplarsak integralin içi 1 gelir buradan pi/4 siz bir deneyin dediğimi olmazsa ayrıntılı çözüm yazarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir şeyler yaptım ama çıkaramadım çözüm atabilir misiniz?
kusura bakmayın resim atamıyorum ama şöyle açuklayayım o dönüşümü yaparsak aynı integralin üstünden kökcos olan hali gelir burada belirli iintegral alana eşit olması anımsarsak paydalar zaten aynı paylarında ise
ikincide cos birincide sin var bu aralıkta cos ve sinin grafiklerine bakarsak altlarında kalan alan aynıdır hatta grafikler pi /4 e göre simetriktir bu aralık için o yüzden cos lu olan integral ve sinlinin değerleri aynı bunları toplarsak 2a=§1.dxgeliyor buradan da pi/4 umarım açıklayıcı olmuştur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maebara keiichi -- 9 Mayıs 2016; 16:44:57 >
Dönüşümü anladım sonra dediğiniz gibi cos yukarı geliyor oda tamam, bunları toplayıp 1 demişsiniz ama birisi x li birisi u lu nasıl toplayabiliyoruz o kısmı anlayamadım
u herhangi bir değişken x de aynı şekilde
Tam anlayamadım hocam ya kusura bakma
ya da isterseniz u yu unutun o u dan gelen integral i x koyup yazın ve iki integrale bakın o dediğim cos sin in altındaki alanlar eşit olmasından dolayı ikisi de eşittir bunları toplarsak sonuca ulaşırız
şimdi x ya da u ne olursa verilen aralıktaki alan eşit oluyor öyle mi?
evet 0 pi/2 aralığında cos ve sin in integralleri eşittir tüm olay bu yüZden
Teşekkürler
-
Çok teşekkür ederim -
Arkadaşlar hangi değişken dönüşümü yapınca answer çarpanını buluyoruz
-
Tamamdır hocam Allah razı olsun ikinizdende
sağolun hocam resim atamıyorum telden kaynaklı sanırsam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X