Şimdi Ara

İntel 2600k işlemci sıcaklığı 92-98 arası normalmidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yük altında sıcaklık değerleri böyle normalmidir sice ?
    http://imgur.com/bzYvtHj

[image]
    [/image]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azep1299 -- 15 Aralık 2013; 9:12:09 >

• Kesinlikle değil,sınırda çalışıyor şu an termal macunu ve soğutucunun tam oturup oturmadığını kontrol edin
  • azep1299 A kullanıcısına yanıt
    kısa sürede tehlikeli bi sıcaklık değil ama bu sıcaklıkta uzun süre kullanılmamalı ayrıca kaç ghz deyken bu değerleri aldınız? 5 ghzin altındayken böyle değerler almamalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 15 Aralık 2013; 21:38:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

tehlikeli bi sınavlık değil ama bu sıcaklıkta uzun süre kullanılmamalı ayrıca kaç ghz deyken bu değerleri aldınız? 5 ghzin altındayken böyle değerler almamalısınız

dostum ghz değerlerini nerden kontrol edebilirim ?
    Cpu-z programını kullanabilirsin, ayrıca bu değerler boştayken alıyorsan sorun var demektir
  • Core temp'de gözüküyor 2.6GHz'de bu sıcaklık anormal. İşlemci üzerindeki soğutucuyu kaldırın ve işlemci üzerindeki macunu temizleyin. Tekrar uygulayın ama pirinç tanesi kadar sürüp yayın iyice. Daha sonra soğutucuyu düzgün bir şekilde oturtup tekrar deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Core temp'de gözüküyor 2.6GHz'de bu sıcaklık anormal. İşlemci üzerindeki soğutucuyu kaldırın ve işlemci üzerindeki macunu temizleyin. Tekrar uygulayın ama pirinç tanesi kadar sürüp yayın iyice. Daha sonra soğutucuyu düzgün bir şekilde oturtup tekrar deneyin.

dostum dediğini yaptım ama lakin piçinr kadar değilde ondan cok ufak bi şekilde fazla sürdüm zaten yarısı nı geri temizledim ve şuan sonuçlar bunlar.

[image]
    [/image]

yukarda max değerler yazıyor dostlar galiba sorun halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azep1299 -- 15 Aralık 2013; 11:16:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: azep1299

quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Core temp'de gözüküyor 2.6GHz'de bu sıcaklık anormal. İşlemci üzerindeki soğutucuyu kaldırın ve işlemci üzerindeki macunu temizleyin. Tekrar uygulayın ama pirinç tanesi kadar sürüp yayın iyice. Daha sonra soğutucuyu düzgün bir şekilde oturtup tekrar deneyin.

dostum dediğini yaptım ama lakin piçinr kadar değilde ondan cok ufak bi şekilde fazla sürdüm zaten yarısı nı geri temizledim ve şuan sonuçlar bunlar.

[image]
    [/image]

yukarda max değerler yazıyor dostlar galiba sorun halloldu.

Alıntıları Göster
    Stok soğutucu mu var?

Gerçi yine de 70'i geçmemesi lazım overclock yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Stok soğutucu mu var?

Alıntıları Göster
    işlemci fanı hızı doğru mu 41 - 254 rpm falan diyor fan mı dönmüyor ?
  • quote:

Stok soğutucu mu var?

stok fanı dostum ve alalı 2 sene oldu :d bana normal gibi geliyor ama tabi siz daha bilgilirisinizdir.
  • quote:

quote:

Stok soğutucu mu var?

stok fanı dostum ve alalı 2 sene oldu :d bana normal gibi geliyor ama tabi siz daha bilgilirisinizdir.

Kesinlikle çok fazla

Muhtemelen fan iyi olurmamıştım sökün tekrar takın... Yapabiliyorsanız termal macunu yenileyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

tehlikeli bi sınavlık değil ama bu sıcaklıkta uzun süre kullanılmamalı ayrıca kaç ghz deyken bu değerleri aldınız? 5 ghzin altındayken böyle değerler almamalısınız

Tehlikeli değil mi?Kaçta olursa tehlikeli olur 120 c felan mı?Zaten işlemci sınıra gelmiş 92-98 c bitirir işlemciyi.5 ghzde olsa soğutucusu stok değilse bu değerleri görmez bu işlemci.
    İşlemciniz max sıcaklığa ulaştığı için hızını düşürmüş.O yüzden hızı 2.6 ghz görünüyor.Böyle kullanmayın macunu değiştirin yada yeniden sürùn.Soğutucu tozlanmışsa temizleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

İşlemciniz max sıcaklığa ulaştığı için hızını düşürmüş.O yüzden hızı 2.6 ghz görünüyor.Böyle kullanmayın macunu değiştirin yada yeniden sürùn.Soğutucu tozlanmışsa temizleyin.
    İki senede o macunun işi bitmiştir, ayrıca fanı temizlemediyseniz onu da temizleyin.

Yeni bir macun sürün güzelce.

Sürmeden önce, işlemcideki ve soğutucudaki eski macunu iyice temizleyin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-00028-tg2-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=41599

Ayrıca, daha iyi bir soğutma performansı için ekstra fan almanız önerilir. Hem ses olarak, hem de performans olarak daha memnun kalırsınız.
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-212e-16pk-r1-hyper-212-evo-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 15 Aralık 2013; 13:55:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

İki senede o macunun işi bitmiştir, ayrıca fanı temizlemediyseniz onu da temizleyin.

Yeni bir macun sürün güzelce.

Sürmeden önce, işlemcideki ve soğutucudaki eski macunu iyice temizleyin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-00028-tg2-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=41599

Ayrıca, daha iyi bir soğutma performansı için ekstra fan almanız önerilir. Hem ses olarak, hem de performans olarak daha memnun kalırsınız.
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-212e-16pk-r1-hyper-212-evo-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836

Alıntıları Göster
    Macun + yeni soğutucu alın

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

quote:

Stok soğutucu mu var?

Kesinlikle çok fazla

Muhtemelen fan iyi olurmamıştım sökün tekrar takın... Yapabiliyorsanız termal macunu yenileyin...

dostum termal macun aldım sürdüm ve sonuç olarak 20c düştü sıcaklık ve 80ı geçmiyor resimde görüldüğü gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Stok soğutucu mu var?

Kesinlikle çok fazla

dostum termal macun aldım sürdüm ve sonuç olarak 20c düştü sıcaklık ve 80ı geçmiyor resimde görüldüğü gibi.

Yine çok fazla... 2xxx serisi öyle cok ısınmaz... boştayken 30-40 arasında gezinmeli tam doludaysa 70in üstüne geçmemeli...

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

quote:

quote:

quote:

Stok soğutucu mu var?

Kesinlikle çok fazla

Yine çok fazla... 2xxx serisi öyle cok ısınmaz... boştayken 30-40 arasında gezinmeli tam doludaysa 70in üstüne geçmemeli...

Oyunlarda 70in üstüne cıkmadı hiç ama bu burn test de böyle dostum genede sorun varsa ne bilmiyorum ne yapmam lazım acaba ?

Harici 12cm bir soğutucu alırsanız, sıcaklık düşüşü daha fazla olacaktır.

Stok soğutmanın elinden o kadar geliyor, tam sınırda çalıştıracak şekilde yapılmış.
  • İnanamıyorum 98 dereceye tehlikeli değil diyenler var. Böyle kullanılan işlemci fazla yaşamaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.