Şimdi Ara

İntel 805 İşlemci Isı Sorunu? (Çözüldü!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki işlemci ve anakartı 3 hafta önce aldım. Sorunum ise kullandığım işlemci bilg. ilk açışımda biostan sıcaklığı kontrol ettiğimde genellikle 60 derece (İşlemcinin kendi fanını kullanıyorum) civarında oluyor acaba bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaq -- 6 Kasım 2006; 0:07:40 >

• Aynı işlemciyi kullanıyoruz 48 saatten fazladır pc açık. az önce setup tan baktım benimki 33 c lerde. cpu fan hızını da kontrol etmeni öneririm bide voltaja bak. normal seyrinin üzerinde.zaten bu işlemcilerin max 67c de güvenlik için bilg i kapadığını okumuştum. sorunun biostan olabilir. ayarlarını sıfırlamayıda deneyebilirsin.
    iyi şanslar
  • yoksa ben mi yanlış değere mi bakıyorum. Birde caps koyayım birde siz bakın...
     İntel 805 İşlemci Isı Sorunu? (Çözüldü!)
  • PSU nun yetersiz kalması ısınma sorunu oluştururmu(bir forumda böyle bir şeyden bahsediliyordu) Ayrıca psu im Aopen H600-B12 kasayla beraber gelen FSP 300 watt lık psu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdaq

PSU nun yetersiz kalması ısınma sorunu oluştururmu(bir forumda böyle bir şeyden bahsediliyordu) Ayrıca psu im Aopen H600-B12 kasayla beraber gelen FSP 300 watt lık psu.

yetersiz olması tabiki sebep olur ama termal macun yenileme(artic silver) ve kasa içi ön fan eksoz fan sirkülasyonu nu önce denemelisin fsp söylediği değeri vermeye yaklaşır ama bunları dnedikten sonra 400wat üzeri psu düşünmelisin
  • Normal değilmiş...az önce fan ve işlemciyi söküp üstündeki macunu temizledim ve önceki bilg. kullandığım slk bakır soğutucunun (çok iyi olmasada) macunundan güzelce sürdüm ve fanı tam olarak taktım(sanırım benim salak t. servisteki adam fanı tam olarak monte edememiş) ve biosa girdiğimde ne göreyim ısı 35 derece biraz bios da bekledim yükselir diye 38 dereceyi geçmedi. Neyse windows u açtım fm 2006 oyununu açtım ve aynı zamanda da internetten sizlere bu cavabı yazıyorum everestle sıcaklığa baktığımda 43-47 derece arasında değişiyor. İnanılmaz bir şekilde rahatladım... Peki bu işlemciyi zorlayabileceğim test yazılımları var mı arkadaşlar?

Ayrıca herkese değerli görüş ve yardımlarından dolayı TEŞEKKÜRLER!

quote:

yetersiz olması tabiki sebep olur ama termal macun yenileme(artic silver) ve kasa içi ön fan eksoz fan sirkülasyonu nu önce denemelisin fsp söylediği değeri vermeye yaklaşır ama bunları dnedikten sonra 400wat üzeri psu düşünmelisin

2 tane 80 lik eksoz fan ve bir tanede 120 lik çaprazdan kuzey köprüsü tarafına doğru hava üfleyen fan var...Zaten dediğin gibi psu yu değiştirmeyi de düşünüyorum...

• zorlamana gerek yok.yaklaşık 80C de tehlike sınırıdır zaten.85C de bios kapatmaya göre ayarlanır genelde.ve pc kendini kapatır.Kolay kolay yanmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.