Şimdi Ara

intel 8600k + corsair hydro h45 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci + soğutucu combinasyonum bu şekilde.Malesef maddiyat yüzünden giriş seviye bir soğutucu alabildim.Şimdi sorum şu.Ben bu soğutucuyla overclock sağlıklı bir şekilde yapabilir miyim.Amacım 4.7 - 4.8 civarında kaliteli bir termal macunla bu işi yapmak.Nette araştırdım ama çokta fazla bişey bulamadım.Fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

• Yeterli olur çift taraflı fan tak çok zorlamayacaksan problem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8erk

Yeterli olur çift taraflı fan tak çok zorlamayacaksan problem yok

Cevap için teşekkürler usta.Çift taraflı fanı nasıl takacağımı bir araştırayım ben :)
  • m.u.r.a.t.h.a.n M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :) kolay grlsin

• O soğutucudan fazla bişey bekleme yakın zamanda corsair düşünüyosan h110i h115 veya nzxt sağlam bi soğutucu al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 24 Şubat 2018; 21:59:40 >
  • Corsair'in H80i V2 harici 120'lik soğutucularından hayır gelmez. Keşke almadan önce danışsaydın, o paraya çok çok daha kaliteli hava soğutma önerirdik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Corsair'in H80i V2 harici 120'lik soğutucularından hayır gelmez. Keşke almadan önce danışsaydın, o paraya çok çok daha kaliteli hava soğutma önerirdik.

Hocam aldım taktım 8600kyıda 4.7 ye çektim cooler mastergel maker ile.Şu anda stabil olarak çalışıyor ve 60-70 derece sıcaklığı var stres testlerinde.Şu anda memnunum.Önerdiğin hava soğutma olduğu için pek sıcak bakmamıştım ama sanırım hata yaptım sonradan araştırınca.Artık ilerde upgrade yapıcaz mecbur.Teşekkürler yinede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geldiğimiz duruma bak yahu eskiden işlemciler 32nm, 28nm olup 125-140w çeker yine hava soğutma ile yeterli şekilde soğutulurdu şimdi bakıyorsun 14nm 65-90w işlemcilere 300 liralık sıvı soğutma beğendiremiyorsun. Gerçi bu saçmalık intel işlemciler de daha çok boy gösteriyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

Geldiğimiz duruma bak yahu eskiden işlemciler 32nm, 28nm olup 125-140w çeker yine hava soğutma ile yeterli şekilde soğutulurdu şimdi bakıyorsun 14nm 65-90w işlemcilere 300 liralık sıvı soğutma beğendiremiyorsun. Gerçi bu saçmalık intel işlemciler de daha çok boy gösteriyor..

öyle deme benim fx8150 60 dereceden sonra sapıtıyor ama inteller 90 ı görünce banamısın demiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Geldiğimiz duruma bak yahu eskiden işlemciler 32nm, 28nm olup 125-140w çeker yine hava soğutma ile yeterli şekilde soğutulurdu şimdi bakıyorsun 14nm 65-90w işlemcilere 300 liralık sıvı soğutma beğendiremiyorsun. Gerçi bu saçmalık intel işlemciler de daha çok boy gösteriyor..

öyle deme benim fx8150 60 dereceden sonra sapıtıyor ama inteller 90 ı görünce banamısın demiyor.

60 derece gayet normal bir sıcaklık sorun sizden kaynaklı olabilir.
  • Sırf içinde sıvı kelimesi geçiyor diye uyduruk bir ürüne para vermişsin bilgin olsun, o soğutucudan hayır gelmez.
  • Yükte 60-70? Hem de OC'lu ve stress testinde... Throttling veya delid yoksa başka bir şey vardır. Yükte stok frekansta 60-70 normal de OC'lu iken normal değil. Hele o soğutucuyla. Güç sınırını kaldır bakalım da İşlemci ne oluyor bir gör.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeka küpü arkadaşım işlemcileri ne kadar çok küçültürsen ona o kadar fazla işlem yükü bindirirsin ve normal olaral ısısı artar

• anka356 kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin tükettiği güçle ürettiği ısı her zaman aynı olmuyor. AMD'de 2 die var, her die'da da max 4 çekirdek aktif Ryzen'da. Intel'de monolitik tek die var ve onun üzerinde 6 çekirdek+iGPU var. Her çekirdekte AVX komut setini işleyecek birimler var intel'de. AMD'de her çekirdekte yok, 4 çekirdekli die başına 1 tane var yani R7'lerde 2 tane varken 8.nesil i7'de 6 tane var. Ve inanılmaz dirençli, ısı üreten birimler bunlar. Yüke soktuğunuzda hem aşırı güç çekiyor hem aşırı ısınıyor ama ona göre de hızlandırıyor. i7 8700K'nın CAD'te uçup kaçmasının bir sebebi de bu. AMD'de salt kas gücü var, alan geniş, üstteki IHS ile lehimle bağlı. Intel'de lehim yerine termal macun var, her ne kadar 8.nesilde düzelmiş olsa da hala lehim kadar, sıvı metal kadar iyi iletim sağlamıyor. Delid boşuna yapılmıyor. AVX komut seti kullanılırken ister delid yapın, ister soğutmayı kökleyin, işlemci ısınıyor.Isıyı daha geniş alana yaymaktan başka da sıcaklığı düşürme yöntemi yok pratik olarak.

• sizin benden daha çok tecrübeniz vardır illaki lakin şu anda aida64 testinde sıcaklık 70 i geçmedi yaklaşık 30 dk boyunca ve hata vermedi.Şimdilik idare etmez mi bu soğutucu.Bazı arkadaşlar çöp demiş ama şu anda bir sıkıntı yok bilemedim :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

60 derece gayet normal bir sıcaklık sorun sizden kaynaklı olabilir.

Evet sorun benden kaynaklı. FX serisinin kritik sıcaklığının 61 derece olduğunu sonradan öğrendim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.