Şimdi Ara

intel 965GM x3100 Ayarları Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

intel 965GM x3100 Eran kartını kullanıyorum malisef... Counter 1.6 bile oynarken takılıyor bu kadar dandıkmıdır dıye bı ıncelım dedım ıyı ce kafam karıstı oncelıkle Laptop un Özelliklerini verim size sonra sorularımı sorayım.

CPU-Z bilgileri

İşlemci :İntel Celeron M530 1.73
    Packed :Socket P (478)
    Physical Memory :2039 Mb
    PhysX:Drivers not installed
    Ram: 3GB - 667mhz
    Motherborad : Hewlett-Packard
    Model: 30D8
    CipSet: intel GM 965

GPU Caps Viewer Bilgileri
    Randerer :Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
    Drivers Versiyon :6.14.10.4873 (9-18-2007)
    GPU : n.a.
    Memory Size:384Mb Sözde !!

Araştirdiğim kadarı ile Ekran kartı Min 8mb max 384 Mb arasi değişiyomus ve 2gb ram usttu takılı oldugu zaman max olarak kullanabılıyormusuz

1.Bu ekran kartının su anda kac MB olarak Calıstıgını nerden gorebılırım.
    2.Bios Ayarlarına baktım ordan herhangı bı ayar menusu bulamadım o nerdedır.
    3.işlemciyi degıstırmek ıstıyorum sıteden baktımızda HP nin

Intel® Core™2 Duo İşlemci T5270 / T5470, T8100 / T8300 (1,4 - 2,4 GHz, 800 MHz FSB, 2 - 6 MB L2 önbellek) veya Intel® Celeron® İşlemciler 550 / 560 (2,0GHz - 2,1GHz, 533 MHz FSB, 1 MB L2 önbellek)

modellerini kullanılıyormusuz fakat intelin sitesinden baktıgımda ise
    max olarak bu modeli onerıyo CPU Mobile Core 2 Duo T7500 2.2GHz (800MHz, 4MB, Merom) box

özeliklerini incelediğimde iki işlemci arasında yapı farkı var 65nm ve 45nm olmak uzere su anda kullandım işlemci 65nm sizce hangisini almalıyım

lakin Ekran kartını tam performanslı kullanamadıktan sonra işlemciye gerek kalmıcak Bu ekran kartının ayarlarını nasıl yapabılırım yenı drıverlerını ındırıdm de ıse sıstemınız bu drıverı desteklemıyor seklınde hata verıyor

cevaplarınız ıcın şimdiden teşşekurler

• TG23 bende de benzer bir sorun vardı. Dün İzmir Vatan'dan Datron TW7M20XBWHVBT notebook aldım. (CPU:T5750 + VGA: X3100 + RAM:3 GB) Sağolsun yanında USB TV Kartı hediye ettiler :) Ancak TV prg.nı açar açmaz bir kasılma, bir yavaşlık, kanalları doğru düzgün seyredememe falan nedir bunun çaresi diye Google'da ara ara en sonunda çözümü buldum.

* Öncelikle benim notebook'da da seninki gibi BIOS'dan VGA ile ilgili bir ayar yok.

* Tüm ayarlar "Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver for Mobile"dan yapılıyor. Eğer sende yüklü değilse buradan İşletim sist. seçimini yapıp indirebilirsin :

http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2800〈=eng

- Programın ikonuna tıklayınca çıkan menüden "Grafik özellikleri"ni seç (Bendeki menüler Türkçe)
    - Açılan pencerede aşağıda ortada bulunan "3D Ayarları"nı seç
    - Eşzamansız Çevirme / Üçlü Arabellek vs. ne yazılıysa hepsini aç. "Sürücü Belleği İmzası"nı Yüksek yapmayı unutma.

Bu ayarları yaptıktan sonra bende TV cillop gibi çalışmaya başladı :) Henüz oyun denemedim ancak sorun çıkacağını sanmıyorum.

Not: * Sen de deneme yaptıktan sonra eğer işlemci hızını yetersiz bulursan bazı seçenekleri geri kapatırsın. (Celeron M 1.73 ne kadar performans verir bilmiyorum)

* İşlemciyi değiştirme konusuna gelince; bildiğim kadarıyla Notebook'larda Ram ve HDD dışındaki parçaları değiştirmek oldukca pahalıya patlıyor ve çok uğraştırıyor. Ama bu konuda deneyimi olanlar burada deneyimlerini paylaşırsa ben de öğrenmiş olurum.

* Az önce Red Alert 3'ü yükledim. 800x600 - Low'da oynanıyor. Medium'da kasmaya başlıyor. High'da oynanmıyor. Sanırım Counter Strike'ı 800x600'de sorunsuz oynarsın.

* Biraz gereksiz bir deneme olsa da merakımdan NFS - Undercover'ı yükledim :) Sonuç : 640x480 - Oynanıyor / 800x600 - Oynanıyor ama ne kadar zevk alırsınız bilemem. Car Detail + World Detail Low ve Effects vs. kapalı ama yine de ara sıra kasıyor. / 1024x768 - Cık! Yemedi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE2008 -- 29 Kasım 2008; 15:55:12 >

• Arkadşım ilgin için teşekkürler...

İşlemçiyi Değiştirdim T7500 Taktim 2.2ghz L2 -4mb 800Mhz fakat sistem olarak da Vista kurdum, programlarada gerçekten cok buyuk fark oldu (Photoshop ve AutoCAD) Oyunlara donersek Malisef sadece 5 10 fps değişiklik oldu oda 800x600 çözünürlikte daha fazlasını dusunmek imkansiz :) bu aralar bu ekran kartından kurtulmayı kafama koydum başka bir çare yok sanırsam oyun oynamak için, işlemcinin yanında etrafi bi madde ile kaplanmış (silikon veya ölebişi sanırsam) chipset in izin verdi bi ekran kartı bulursam onu takmayı denıcem

Bu konuda bilgisi olanlar paylaşsın bütün X3100 madurlarına faydalı olucaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TG23 -- 18 Aralık 2008; 15:14:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.