Şimdi Ara

Intel, ABD'de 100 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel, ABD'de 100 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak
    Intel, ABD'de yürürlüğe giren CHIPS Yasası kapsamında 8 milyar dolara kadar federal hibe ve 11 milyar dolara kadar kredi için bağlayıcı olmayan bir ön mutabakat anlaşması imzaladı. Çip üreticisi ayrıca ABD'de yapmayı planladığı yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırım üzerinden ABD Hazine Bakanlığı'ndan yüzde 25'e kadar Yatırım Vergisi Kredisi (ITC) talep etmeyi planlıyor. Intel'in ABD'de yapmayı planladığı tesisler şunlar:

• Arizona'da bir fabrika

• New Mexico'da gelişmiş bir paketleme merkezi (faaliyete geçti)

• Ohio'da bir üretim tesisi

• Oregon'da bir Ar-Ge merkezi

Intel, Columbus, Ohio'da, şirketin CEO'su Pat Gelsinger'in yorumlarına göre 2027 yılına kadar "dünyanın en büyük AI çip üretim tesisini" kurmayı hedefliyor. Ayrıca Intel, Arizona üretim tesislerinde kullanılmak üzere 10 milyar dolar fon talep ediyor.

Ayrıca Bkz.Intel’e piyango vurdu: Tam 10 milyar dolar

Gelsinger, Intel'in yarı iletken alanında mutlak hakimiyet kurma arayışında ABD'nin yanında yer alarak işini riske attığı için CHIPS Yasası pastasından daha büyük bir payı hak ettiğini düşünüyor. Aslına bakılırsa Intel, Biden Yönetimini taleplerine boyun eğdirmek için ABD'de planladığı yatırımlarını yavaştan alıyordu. Bugünkü gelişme, Intel'in planladığı yatırımların yükselişe geçmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak:https://wccftech.com/intel-gets-19-5-billion-in-federal-funding-and-loads-of-tax-credits-to-bolster-its-planned-100-billion-spending-spree-in-the-us/

• para abdlinin cebinden çıkacak vurguna tam gaz devam intel

• Intel milyar milyon sen ne yaptın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Intel büyük oynuyor

• Ne var yani bizim dövlette 128 milyara bişiler yaptı. İntel halt etsin. Dövletim bana bahii.

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Malum şahsın 400 milyar dolar civarı serveti olduğu iddia ediliyor. 128 lafı olmaz çerez parası

• Yonetim ceza vercek yazamiom. 95 milyon köleyle 400 olmus. Allah bereket versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 21 Mart 2024; 11:32:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • intel ABD nin ne yani gelip Turkeydemi yatırım yapacak.Tayyibe seçim desteğimi verecek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.