|
Intel Arrow Lake masaüstü işlemcileri Ekim ayında geliyor

-
-
damlar birazdan malum kişi
-
Çekirdeklerin dökümünü TSMC 3nm süreci ile yapıyor ama Intel bunu 18A etiketiyle pazarlıyor. Hadi kendi yaptığını "bizim 7nm sürecimiz onların 5nm sürecine denk" diyerek pazarladı tamam da, bu kadarına da pes.
-
Arkadaşlar Intel in AMD den daha fazla soket değiştirmesi, intel için bir zorunluluk mu yoksa bir pazar stratejisi mi?
-
Arrow lake denince akla bir şey gelmiyor ama ok gölü deyince durum farklılaşıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Intel'in kullanıcı dostu son soketi LGA 775 idi. Ondan sonra iki nesilde bir soket değiştirip kullanıcıların paralarını mütemadiyen cukkalamayı alışkanlık haline getirdi. AMD ise 2017'den beri piyasada olan Soket AM4 için işlemciler sunmaya devam ediyor.
-
Bu İntel işlemcileri yapan ekibin başındakiler acaba çok fazla korku oyunu mu oynuyor o aklıma geliyor. .... Lake korku oyunları'nda çok fazla kullanılan haritalarda yer alan yer/mevkiler aklımda korku oyunlarından kalma çok fazla lake var. Yapanlar acaba biz işlemciler e göl ismi verelim isim derdinden kurtuluruz Amerika'da gölleri say say bitmez mi dediler acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kim o, merak ettim.
-
Intel ne kadar hoşuma gitse de AMD geçiş yapacağım. Aşırı ısınma sonucu GHZ düşüşü ve uzun süreli kullanımda ortam sıcaklığını +5 derece artırması ve performansın sürdürülebilir olmaması mecbur AMD tercih ettiriyor.
Tek anakartla AM5 soketle daha en az 2 nesil işlemci değişerek gereksiz anakart masrafı yapmadan rahatça takılınılır. X3D ler gelince zaten bu inteller direk çöp olacak. AMD intelin elindeki kozu oynamasını bekliyor X3D piyasaya sürmek için sonra intelin çöp olduğunu dünya pazarına ıspatlayacak.
-
9900X e göre nasıl olacak yeni Core 9 merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boşnak böreği
-
x3d islemcileriyle bas basa olsun oyun peformansı,daha dusuk tdp ve ısınma ile dadundan yenmez hadi Intel guldur yuzumuzu!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müştemilat Bey -- 7 Haziran 2024; 17:51:03 >
-
Şimdi benim anlamadığım bir husus var. Malumu olduğu üzere 11 nesile kadar 14nm, 12, 13 ve 14 nesil ise 10nm döküm teknolojisine sahip. 15. Nesil ve 16. Nesil kaç nm olacak bilgisi netleşti mi? Tam olarak hiç bir yerde göremiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi buraya bakıyorum.
https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i7-14700kwww.techpowerup.com
burada amd nin işlemcileri 5-7nm, intelin işlemcileri ise 10-14nm olarak gösterilmiş.
Ben sana göresinden ziyade bu tablonun normlarına göre 15 ve 16 nesil işlemciler kaç nm process teknolojisine sahip olacak diye soruyorum. Anladığım kadarıyla 15 seri 7nm, 16. Seri 5nm olacak. Ancak yazım dillerinden de sanki 15 nesil 10nm kalacak, 16. Nesil 7mm olacak diye de yorum çıkarıyorum.
Her yerde 10nm olarak gösterilen şeye aslında 7nm dersen kafa karışıklığı oluşturursun. Ondan sonra ifade ettiklerin dikkate alınmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çünkü eksik anlatiyorsun aga. Bütün bunlari gördükten sonra terleyerek uyaniyorum dersen inanirlar. Tek kisilik tiyatro gibisin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu kardeşim bu konularda sonsuza limitlenen deniz derya bilgisiyle bilinen, efsane yakışıklılığı ile ortadoğu ve balkanlarda fena şekilde tanınan Boşnak Ağa bu konuda bir fikir beyan ettiyse o konuda son söz söylenmiştir. Konu kitlenmiştir. Bunu AMDciler bile bilir yahu yapmayın etmeyin. Boşnak Ağanın lafının üstüne laf mı olur.
TPU da kimmiş?
TPU'ya neden gidiyorsun? Al sana intelin kendi 14700K sayfası.
Bak bakalım kaç nm üretilmiş. Bu adamlar borsaya kote iken bu konuda yalan söyleyebilir mi sence? Bu konuda haklarında bir dava açılmış mı hiç mesela? Neden kimse buna cesaret edip dava açamamış bilgin var mı?
Yani biz buraya her 3 ayda bir intel 10nm denilen şey TSMC'nin 7nmsi ile eşit teknik karakteristiktedir yazıp bunun geçmişini anlatan kitap mı yazacağız bu forumda.
İntel 7nm diyorsa konu kapanmıştır. Boşnak ağa 7nm diyorsa konu tümden kapanmıştır.
Bak oraya hap gibi her şeyi akıl almaz bilgi seviyemiz, muhteşem Türkçe kabiliyetimiz, benzeri görülmez hafızamız ile tane tane yazmış anlatmışız. Daha bu saatten sonra "ama her yerde 10nm göstreiliyoru" mu var?
"Anladığım kadarıyla 15 seri 7nm, 16. Seri 5nm olacak. Ancak yazım dillerinden de sanki 15 nesil 10nm kalacak, 16. Nesil 7mm olacak diye de yorum çıkarıyorum."
mı kaldı?
Yazdık işte hepsini. Ben yazdıktan sonra bile hala bana göre 16 nesil 7nm olacak diye anlıyorum yazıyorsan ben sana daha ne yazayım?
Yani 15. nesil 8P+16E zarları TSMC 3nm basılacak, 6P+12E zarları ise intel 2nm basılacak lafındaki neyi anlamadın da bana göre 16 nesil 7nm olacak diyorsun hala?
TSMC 3nm diyoruz daha ne diyelim ne istiyorsun bizden?
En Beğenilen Yanıtlar

damlar birazdan malum kişi
|
Boşnak böreği |
Benzer içerikler
- spotify listesini apple music aktarma
- play protect nedir
- instagram konum atma
- udf indir
- reddit video indir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X