Şimdi Ara

Intel artık sıktı !, AMD sonunda dayanamadı ve İNTELİ MAHKEMEYE VERDİ <---***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD'ye karşı Intel - Dönüm Noktası Bir Dava Mı?

İlk olarak AMD'nin sunduğu 48 sayfalık bir belgede, birkaç düzine örnek verilerek Intel'in AMD'nin önünü kesebilmek için neler yaptığı anlatılıyor. Eğer iddiaların doğruluğu kanıtlanabilirse bu milyarlarca dolarlık cezalara ve işlemci pazarındaki rekabet dengelerinin oldukça değişmesine yol açabilir.

AMD'nin davasında tartışılacak ve Microsoft davasında da tartışılmış önemli bir nokta da şu: Tüketiciye sağlanacak yarar. Intel'in baskın durumu rekabetçi pazarı engellediğinden, sunulan ürünlerin fiyatları da gereğinden fazla yüksek oluyor.

AMD'nin Intel'i ne ile suçladığının ayrıntıları:

*Pazarın gelişmesini besleyen kullanıcılara sunulan indirimleri koşullara bağlayarak, AMD'nin pazar payını ciddi biçimde kısıtlamak veya satın alımları tümüyle engellemeye çalışmak;

*Ayrımcı bir yaklaşım sergileyerek, kullanıcıların çok sayıda alım yapmasının ardından devreye giren indirimler uygulamak ve alıcının istediği üründen, istediği miktarda edinebilme özgürlüğünü kısıtlayıp, stoğa yönelik ek maliyetleri yüklenmesine yol açmak.

*Bazı stratejik pazar dilimlerinde yer alan üreticilerin AMD'ye yönelik bilgisayar altyapıları önermeleri halinde misilleme önlemleri almakla tehdit etmek;

*Alıcılar için en düşük kota düzeylerini yüksek tutarak, stoklarda gereksiz bir "Intel ürünleri" yığılmasına yol açarak, dolaylı olarak son kullanıcılara sunulacak ürünlerin uzunca bir süre seçenekten yoksun kalmasına yol açmak;

*Bİlgisayar ve teknoloji üreticilerinin AMD ürünlerinin tanıtımını ve reklamını boykot etmeye zorlamak; en azından baskı oluşturmak;

*Pazar gücünü sektördeki yeni tanımlama ve standartların AMD ürünlerini dışlayacak biçimde oluşmasını sağlamak için zorlayıcı bir etken olarak kullanmak ve teknik gerekliliklerin sağlıklı gelişimini engellemek.

*AMD'nin iddiasına göre BT endüstrisinde, her düzeyde bu tekelcilik çabası sürüyor ve tekel karşıtı kurallar sürekli ihlal ediliyor.

Kaynak;
    5.sayfa, önce bunu okuyun Kaynak<---Tıklayın

1.sayfa, sonra bunu okuyun<---Tıklayın.

Tüketiciye her zaman daha ucuz ve kaliteli işlemcileri sunan ve kazık fiyatlarla işlemci satan intelin burnunu yere sürttüğü için, ve bir tüketici olarak bencil olmayıp, herkesin iyi bir bilgisayara sahip olmasını istediğim için AMD yi tüm gücümle destekliyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CROC -- 28 Eylül 2005, 23:43:54 >

• Üsküdar da İKİNDİ oldu arkadaşım.
  • ohhhhh canımada değsin.
  • Yaw bu mahkeme bitmedi mi?
  • ben bi evleneyim cocugum olsun o hakim olsun nasılsa bu mahkeme devam edecek o sonuclandırır bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saydam

ben bi evleneyim cocugum olsun o hakim olsun nasılsa bu mahkeme devam edecek o sonuclandırır bunu

Mahkeme, usa da maalesef Türkiyede değil...

Dava bence bi kaç ay içinde sonuçlanır, uzasa uzasa en geç 1 sene, daha fazla çekmes..

Aslında bu mahkeme ne kadar uzarsa, AMD'nin işine gelir... 1- Reklamın kötüsü olmaz ayrıca da 2-inteli köşeye sıkıştırmaya başlar ve 3-piyasadaki BT yöneticileri de intel'in boyunlarına geçirdiği ilmiği biraz olsun gevşetirler. Mahkeme ve davanın sürmesi her durumda AMD'nin işine gelir...

• quote:

Orjinalden alıntı: CROC

quote:

ben bi evleneyim cocugum olsun o hakim olsun nasılsa bu mahkeme devam edecek o sonuclandırır bunu

Dava bence bi kaç ay içinde sonuçlanır, uzasa uzasa en geç 1 sene, daha fazla çekmes..

Aslında bu mahkeme ne kadar uzarsa, AMD'nin işine gelir... 1- Reklamın kötüsü olmaz ayrıca da 2-inteli köşeye sıkıştırmaya başlar ve 3-piyasadaki BT yöneticileri de intel'in boyunlarına geçirdiği ilmiği biraz olsun gevşetirler. Mahkeme ve davanın sürmesi her durumda AMD'nin işine gelir...

bu dava açılalı 6 ay oldu dostum.sen nerdeydin bu süre zarfında?hatta 10 firmadan rapor istendi.sony intelin kendisine pğara ödediğini doğruladı vs. vs. sen baya geç uyanıyorsun anlaşılan.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Orjinalden alıntı: CROC

quote:

bu dava açılalı 6 ay oldu dostum.sen nerdeydin bu süre zarfında?hatta 10 firmadan rapor istendi.sony intelin kendisine pğara ödediğini doğruladı vs. vs. sen baya geç uyanıyorsun anlaşılan.....

Ehh olur o kadar,
    tatilden yeni döndük..

Hem sadece ben mi yeni öğrendim yaw... Topice yarım saat içinde 50 yi aşkın tıklama war, demekki sadece ben yeni duymamışım yani..

Ne forum haaa... herkeste bi bilgiçlik, bi bilgiçlik... kulaklar delik, melik..

Beele giderse, intelin hali duman wallaa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CROC -- 29 Eylül 2005, 0:41:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.