Şimdi Ara

İntel Core 2 Q8300 Hd 6870 ile darboğaz yapar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci overclock lu değil 2.50 ghz (4 çekirdek )

• quote:

Orijinalden alıntı: **Ghostrider**

İşlemci overclock lu değil 2.50 ghz (4 çekirdek )

ya bence bu darbogaz ısını cok abartıolar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

quote:

Sence yapar mı
  • quote:

quote:

quote:

Sence yapar mı

yapmaz hocam yapmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

quote:

quote:

quote:

Sence yapar mı

yapmaz hocam yapmaz

Tamam Sağolasın
  • aynen
  • çok pardon ama darboğaz nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenyurt

çok pardon ama darboğaz nedir?

darboğaz kısaca işlemci ekran kartına yetmiyor veya psu ekran kartına yetmiyor. şöyle düşünün bugatti marka arabaya daha yeni ehliyet almış bayan bir sürücü ile yarış pistine koyun. bayan arabayı profesyonel gibi kullanama veya çok hızlı gidemez.(burada genelleme kullandım çoğu kadın böyle) buradaki olay gibi bilgisayar ekran kartını tam kullanamıyor olay bu.

quote:

Orijinalden alıntı:murat1981pls

darboğaz işi tabi abartılır. o kadar para verip tam kullanamamak var. bire bir ekran kartını çöpe atmakla aynı şey.

bu arada konunun sahibine; darboğaz yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaskas123 -- 27 Kasım 2012; 23:50:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

Orijinalden alıntı: erenyurt

çok pardon ama darboğaz nedir?

darboğaz kısaca işlemci ekran kartına yetmiyor veya psu ekran kartına yetmiyor. şöyle düşünün bugatti marka arabaya daha yeni ehliyet almış bayan bir sürücü ile yarış pistine koyun. bayan arabayı profesyonel gibi kullanama veya çok hızlı gidemez.(burada genelleme kullandım çoğu kadın böyle) buradaki olay gibi bilgisayar ekran kartını tam kullanamıyor olay bu.

quote:

Orijinalden alıntı:murat1981pls

darboğaz işi tabi abartılır. o kadar para verip tam kullanamamak var. bire bir ekran kartını çöpe atmakla aynı şey.

cevabınız için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: carter

Kesinlikle yapmaz.

Katılıyorum
  • Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yaparım zannetim çünkü bazı kişilerde q6600 2.60ghz var ve darboğaz yapıyo benimki 2.50 ghz q8300
    ikiside 4 çekirdek ama benimki nasıl yapmıyor pek anlamadım.Yine de saolun :)
  • quote:

Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yaparım zannetim çünkü bazı kişilerde q6600 2.60ghz var ve darboğaz yapıyo benimki 2.50 ghz q8300

Atıp tutan çok olunca durum bu noktaya geliyor malesef, Quad işlemci bu seviyedeki bir ekran kartına dar boğaz yaşatmaz, hele de 3ghz'e kadar o.c yaparsanız çok daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

quote:

Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yaparım zannetim çünkü bazı kişilerde q6600 2.60ghz var ve darboğaz yapıyo benimki 2.50 ghz q8300

Atıp tutan çok olunca durum bu noktaya geliyor malesef, Quad işlemci bu seviyedeki bir ekran kartına dar boğaz yaşatmaz, hele de 3ghz'e kadar o.c yaparsanız çok daha iyi olur.

Çok teşekkür ederim.Bir keresinde o.c yapmıştım ama biraz ısınmıştı işlemci yeni soğutucu alıcam bu nasıl acaba
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-vtps-28pk-r1-vortex-plus--intel-lga-775115511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58127#allImages şu an ki soğutum düz soğutucu bakır kablo falan yok bunu alırsam daha sağlıklı o.c yaparım dimi ?

Biraz konu dışı oldu ama :)

• kesinlikle yapmaz diyenlere gülüyorum.. CPU 2.5 GHz de dediğini görmemişlerdir 99% . en az 3.2 GHz çekeceksin hatta P45 board varsa 4 GHz zorla kafan rahat etsin.. az çok yinede yapacaktır darboğaz bunun aksini kimse iddia etmesin tecrübe ve araştırmalarla sabit. zaten 6870 üstü bir GPU da alacak olursan alma ilk CPU yu değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

kesinlikle yapmaz diyenlere gülüyorum.. CPU 2.5 GHz de dediğini görmemişlerdir 99% . en az 3.2 GHz çekeceksin hatta P45 board varsa 4 GHz zorla kafan rahat etsin.. az çok yinede yapacaktır darboğaz bunun aksini kimse iddia etmesin tecrübe ve araştırmalarla sabit. zaten 6870 üstü bir GPU da alacak olursan alma ilk CPU yu değiştir.

Q9400'ü o.c yapmadan kullandım hiç bir kayıpta yaşamadım...

Q9400 & Q8400 (Q8300 yok listede)

http://www.anandtech.com/bench/Product/76?vs=89

Full hd oyunda isterseniz işlemci X3 işlemci olsun;

İntel Core 2 Q8300 Hd 6870 ile darboğaz yapar mı

• quote:

kesinlikle yapmaz diyenlere gülüyorum.. CPU 2.5 GHz de dediğini görmemişlerdir 99% . en az 3.2 GHz çekeceksin hatta P45 board varsa 4 GHz zorla kafan rahat etsin.. az çok yinede yapacaktır darboğaz bunun aksini kimse iddia etmesin tecrübe ve araştırmalarla sabit. zaten 6870 üstü bir GPU da alacak olursan alma ilk CPU yu değiştir.

peki hd 7770 darboğaz yapar mı bu arada anakart pcı x16 ama 2.0 2.1 onu pek bilmiyorum birde modeli g31mxp foxconn biraz kötü galiba ama o.c yapabiliyorum bi kere 3.0 yaptım ama işlemci baya ısındı o yüzden soğutucu almam şart

anakart değiştirmeme gerek yok bence o.c yapılıyor rahatça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Ghostrider** -- 29 Kasım 2012; 21:28:33 >

• quote:

quote:

peki hd 7770 darboğaz yapar mı bu arada anakart pcı x16 ama 2.0 2.1 onu pek bilmiyorum birde modeli g31mxp foxconn biraz kötü galiba ama o.c yapabiliyorum bi kere 3.0 yaptım ama işlemci baya ısındı o yüzden soğutucu almam şart

anakart değiştirmeme gerek yok bence o.c yapılıyor rahatça

PCI-X slotları geriye dönüktür. 2.0'da olsa 2.1 kartını kullanabilirsin. Fakat kartın veri aktarım hızı, portun hızına indirgenir. Öte yandan darboğaz safsatalarına takılma. Q serisi işlemciler uzuuuuuunca bir süre iş yapar

Edit: imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMIGAMania -- 30 Kasım 2012; 11:27:11 >

• Darboğaz olacağını sanmıyorum.Olsa olsa 1-2 fps daha düşük alırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.