Şimdi Ara

Intel doğruladı: Sorunlu işlemciler için artık güncelleme yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen şimdi ciddi ciddi benim

"İntel acilen her 13-14 nesil kullanıcısının işlemcisini iade alıp yerine 7800X3D vermeli"

Lafımı ciddiye mi aldın?  

Yahu ben boşta 3-5 watt çeken inteller varken 7800X3D gibi tam boşta bile 20-30watt arası çeken işlemciyi ne yapayım?

İntel verse kargocuyu kürekle kovalarım  

Ben fakirim. En yüksek işlemcim FX6300 oldu. Hala da kullanıyorum. Çok memnunum. Yağ gibi akıyor. AMD kullanıcısıyım yani. Azmedersem bir gün intel alabilirim ama. Buna inancım tam. Sınıf atlamak, elit olmak benim de hakkım.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Tamamiyle haklısınız. Ama tabi şöyle bir durum var. Editör işi biliyor ki böyle bir başlık yazıyor. Bakın şimdiden makale bin görüntülenme aldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ipek kullanıcısına yanıt

500'ü benim sayemde oldu zaten  

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Vayy kralsın

• Ipek kullanıcısına yanıt

Netice almak bin görüntülemesi için her yol mubahtır neler neler yapar yarın ağzımız açık alır...

• Tongaya düşenler bol olsun :) ...

Aynen aynen :) ...

• intel fanboyların gözü yaşlı 7800x3d ye bakıyor :(

• İntel bu hata ile AMD nin ekmeğine yağ sürdü. Belki de 1-2 sezon AMD intelin bu hatası ile iyi oranlarda işlemci satmaya devam edecek.

• Peki güncellenmemiş ve güncellenmiş aynı işlemcinin performans kaybı var mı?

• İşlemcinin ilk çıktığında ki sıcaklık, voltaj, turbo frekans vs. performansıyla bütün güncellemeler yapılmış bir anakartta tekrar test edip karşılaştırma yapacak bir delikanlı çıkar mı

• O diil de Xeğonlarda durum neki?

• Ben intel'i savunanları anlamıyorum M serisi BMW alıp 2.0 motora downgrade yediren işlemciyi neden övüyorlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Ryzen 7600 var tam boşta 35 xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel son nesillerin tümünde bunu yaptı neredeyse, tekrar toparlanana kadar güvenim kalmadı. PCIE6 gelsin de muhtemelen AMD'ye geçerim ben de.

Marka fanboyluğuna gerek yok.

• Bir işlemci sorunluysa bios, yani yazılım ile düzeltilebilir mi, bunun cevabını verebilecek bir kişi bile çıkmaz. Intel işlemci kullandığımdan beri yaptığım tek ayar bios'dan uv yapmakdır, bunun dışında yaptığım bir ayar hatırlamıyorum. Şimdiye kadar ne kullandığım bellekler ile sorun yaşadım, ne de başka birşeyden dolayı.

Açılan sorun konularına bakarsak, çoğunluk AMD işlemci ile ilgili, sorunun kaynağının kendisi olduğunu bilmeyenler de var aralarında. Örneğin ekran kartı bölümünde de görüyoruz, giriş seviyesi anakart ile 16 GB DDR4 bellek kullanıyor ve yeterli performans alamıyorum diye Intel işlemciye kabahat buluyor.  

AMD Zen 4'de DDR4 desteği vermezken, masraf yapmayasın diye Intel soket 1700'de DDR4 desteği vermiş, daha ne istiyorsun. 13. Nesili kullandığına pişmanmış tutan mı var, kur Zen 4 serisi ile bir sistem ayrıca DDR5 bellek de alırsın kullanırsın, gerçi native 6400 MHz ve yukarısı için destek vermez Intel gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Ekim 2024; 18:0:11 >

• pc toplama işini iyi zamanladım asus rog b55a gaming wifi am4 den devam intelcilere su dökün

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Özre gerek yok. Açıklama için de teşekkürler. Tam hatırlamıyorum ama ben geçen yılın mart dönemlerinde anakart bakarken, 5200 tl’ye asus Z690 anakart alırken aynı dönemde am5 anakartlar 8-9 bin tl bandında satılıyordu. Şuan piyasa ne, aradaki fark kapandı mı kapanmadı mı bilmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

Asus wifi 650 Am-5 anakart 7.5 k almiştim dogru olabilir fiyatlar ucuk olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cafyon C kullanıcısına yanıt

Intel Ziyon ( Xeon ) larda bir şey yok gibi ...

Hata düzeltmeli RAM lerle beraber fena olmaz bence . Sunuculara veri tabanlık işlemlere hitap etse de bence son kullanıcı ev odaklı da kullanılmalı :)

Yıllar önce Windows NT varken Windows 98 95 ME filan vardı. Sonra NT tabanlıya ev kullanıcıları için de geçildi Windows XP ile .

Bence ilerde de Xeon ve ona bağlı birçok şey RAM dahil bu yöne kayarsa şaşırmam. Ama kendimiz de pekala geçebiliriz. Satın almada engelleyen yok ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.