Şimdi Ara

intel e geçicem ilk intel deneyimim olacak yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistem değişikliği yapmayı düşünüyorum nette ikinci el işlemci anakadrt ve ram buldum.
    Intel Core i7 975 Extreme Edition 3.33GHz 8M L3 Cache LGA1366
    ASUS Rampage III Extreme Intel X58 Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C)
    CORSAIR Dominator® GT DHX Pro 3x2 6GB 2000MHz CL8 + AirFlow Fan Kiti
    bu sistemi düşünüyorum 1400 liraya ikinci el buldum
    mevcut sistemim
    ams pııx4 955 b.e. - gigabyte ga880gmud2h- kingstone hyper x cl9 1600 mhz 4 gb- western digital 1tb 7200 rpm 64mb-msi r6850 p.e. 1gb 256bit-ezcool a200d 600 watt psu
    yukarıdaki üç parça ile mevcut sistemdeki diğer parçalar uyum sağlarmı değiştirmeye değermi. yardımcı olursanız sevinirim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Neden değiştirmek istiyorsun ? Normal bir kullanıcı mısın? Yoksa İşlemci gücü isteyen uygulamalarla mı çalışıyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Neden değiştirmek istiyorsun ? Normal bir kullanıcı mısın? Yoksa İşlemci gücü isteyen uygulamalarla mı çalışıyorsun ?
    aslında oyun ve blue ray film için kullanıyorum
    amd nin fx serisinde pek başarılı olamadığı söyleniyor o yüzden intel düşündüm . vereceğim farka değermi sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: metaform81

sistem değişikliği yapmayı düşünüyorum nette ikinci el işlemci anakadrt ve ram buldum.
    Intel Core i7 975 Extreme Edition 3.33GHz 8M L3 Cache LGA1366
    ASUS Rampage III Extreme Intel X58 Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C)
    CORSAIR Dominator® GT DHX Pro 3x2 6GB 2000MHz CL8 + AirFlow Fan Kiti
    bu sistemi düşünüyorum 1400 liraya ikinci el buldum
    mevcut sistemim
    ams pııx4 955 b.e. - gigabyte ga880gmud2h- kingstone hyper x cl9 1600 mhz 4 gb- western digital 1tb 7200 rpm 64mb-msi r6850 p.e. 1gb 256bit-ezcool a200d 600 watt psu
    yukarıdaki üç parça ile mevcut sistemdeki diğer parçalar uyum sağlarmı değiştirmeye değermi. yardımcı olursanız sevinirim

Satın almayı planladığın ürüne firmaların en iyi fiyatı vermelerini istiyosan bir site var. Google'da urun_iste diye yaz. En üstte çıkan siteye gir. Firmalar sana en iyi fiyatı, en hızlı şekilde versinler.

• quote:

aslında oyun ve blue ray film için kullanıyorum
    amd nin fx serisinde pek başarılı olamadığı söyleniyor o yüzden intel düşündüm . vereceğim farka değermi sizce

Alıntıları Göster
    i7 975 İşlemcisi, i5 2500K ile denk sayılır 2500K 1 tık daha iyi diyebiliriz.

Şimdi böyle olunca, AMD 965/955 İşlemciden Intel 2500K ya falan geçenler fark görmemiş. Konusu vardı geçenlerde ararsan bulabilirsin.

Benim fikrim, Nisan ayında çıkacak olan Intel 22nm Ivy Bridge İşlemcilerini beklemen olur.

Kaldı ki 1400 Lira bu sistem içni yüksek.

• quote:

i7 975 İşlemcisi, i5 2500K ile denk sayılır 2500K 1 tık daha iyi diyebiliriz.

Şimdi böyle olunca, AMD 965/955 İşlemciden Intel 2500K ya falan geçenler fark görmemiş. Konusu vardı geçenlerde ararsan bulabilirsin.

Benim fikrim, Nisan ayında çıkacak olan Intel 22nm Ivy Bridge İşlemcilerini beklemen olur.

Kaldı ki 1400 Lira bu sistem içni yüksek.

Alıntıları Göster
    elimdeki mevcut sistemi 1200 e sattım arkadaşıma ekran kartını vermicem tabi- intel işlemci asus anakart ve corsair ram olan sistemin sahibi ilede konuştum get komisyonunun yaısını düşecek fiyattan . pazarlık pek etmedim ben bu sisteme nekadar fiyat önermeliyim peki ve nekadara verirse almalıyım?

• quote:

elimdeki mevcut sistemi 1200 e sattım arkadaşıma ekran kartını vermicem tabi- intel işlemci asus anakart ve corsair ram olan sistemin sahibi ilede konuştum get komisyonunun yaısını düşecek fiyattan . pazarlık pek etmedim ben bu sisteme nekadar fiyat önermeliyim peki ve nekadara verirse almalıyım?

Alıntıları Göster
    Aynı paraya daha güncel, daha iyi ve garantili Sistem almak varken o sistemi almanı önermem.

Al sana 1.249 Liraya o sistemden daha iyi, daha güncel, garantili ve daha az güç tüketen sistem.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/intel-core-i7-2600k-340-ghz-lga1155-islemci.aspx
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91468
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/gskill-ripjawsx--f3-12800cl9d-8gbxl--8gb-dual-kit--2x4gb--ddr3-1600mhz-cl9.aspx

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynı paraya daha güncel, daha iyi ve garantili Sistem almak varken o sistemi almanı önermem.

Al sana 1.249 Liraya o sistemden daha iyi, daha güncel, garantili ve daha az güç tüketen sistem.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/intel-core-i7-2600k-340-ghz-lga1155-islemci.aspx
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91468
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/gskill-ripjawsx--f3-12800cl9d-8gbxl--8gb-dual-kit--2x4gb--ddr3-1600mhz-cl9.aspx

Alıntıları Göster
    3 parçaya 1400tl anormal çok değilmi yaw

dün aldım

i7 2600k 663 tl

ASUS P8Z68-V/GEN3 anakart 436 tl

16 gb 1600mhz ram 210 tl

var gerisini sen hesap et

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

3 parçaya 1400tl anormal çok değilmi yaw

dün aldım

i7 2600k 663 tl

ASUS P8Z68-V/GEN3 anakart 436 tl

16 gb 1600mhz ram 210 tl

var gerisini sen hesap et

Alıntıları Göster
    arkadaşların önerdiği i7 2600 k lı sistemleri alabilirsin ordaki pahalılık anarkart ve ram in gereksiz pahalı oluşundan kaynaklanıyor ben alma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsanlukk

arkadaşların önerdiği i7 2600 k lı sistemleri alabilirsin ordaki pahalılık anarkart ve ram in gereksiz pahalı oluşundan kaynaklanıyor ben alma derim

Alıntıları Göster
    söylediğim gibi intel onusunda pek bi bilgim olmadığından sanırım extreme edition yazısı aklımı çelmişti ve anakart ve ram in caf caf lı oluşu uyardığınız için teşekkürler
  • quote:

söylediğim gibi intel onusunda pek bi bilgim olmadığından sanırım extreme edition yazısı aklımı çelmişti ve anakart ve ram in caf caf lı oluşu uyardığınız için teşekkürler

Alıntıları Göster
    peki bu i7 2600 ve 2600 k arasında ki fark nedir ?
  • quote:

peki bu i7 2600 ve 2600 k arasında ki fark nedir ?

Sonunda K olan Overclock oluyor, çarpan arttırarak Mhz yükseltebiliyorsun. O.C. yapacağım dersen 2600K almalısın.
  • X 955 den upgrade ustelik oyun icin gereksiz olur yahu crossfireX yapin heyecan ariyorsaniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 16 Ocak 2012; 23:40:08 >
  • İntel sistemler çok pahalı sistem toplarken bir defa daha düşünün diyorum normal ev kullanıcıysanız çok abartmaya gerek yok yoksa benim Gibi zarar eder durursunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

İntel sistemler çok pahalı sistem toplarken bir defa daha düşünün diyorum normal ev kullanıcıysanız çok abartmaya gerek yok yoksa benim Gibi zarar eder durursunuz :)
    şuan da hala inceliyorum sistem tavsiyeleri bölümündeyim crossfire yapamam anakart desteklemiyor, evet intel işlemciler ve uyumlu anakartlar pahalı ama incelemelerime göre kalite olarak bu paraya değiyor. galiba şimdilik en iyisi döviz düşene kadar beklemek biraz daha bekliyecem en azından hard disk ler düşene kadar beklicem 500 gb lık bir hdd bile 250 den başlıyor asla vermem o parayı hdd ye
  • quote:

şuan da hala inceliyorum sistem tavsiyeleri bölümündeyim crossfire yapamam anakart desteklemiyor, evet intel işlemciler ve uyumlu anakartlar pahalı ama incelemelerime göre kalite olarak bu paraya değiyor. galiba şimdilik en iyisi döviz düşene kadar beklemek biraz daha bekliyecem en azından hard disk ler düşene kadar beklicem 500 gb lık bir hdd bile 250 den başlıyor asla vermem o parayı hdd ye

Gececeksiniz bir fark olmayacak verdiginiz para ile kalacaksiniz 955 cok iyi bir oyuncu islemcisi cf de desteklemiyor kart biraz para biriktirin satarsiniz sistemi 0 bir sistem kurarsiniz kisaca su anda macera aramayin...
  • quote:

Kaliteli diye birşey yok bak ben kendim i5 2500k ve amd x6 aldım x6 bana öyle fazla geldiki öyle Hoşuma gittiki inteli sattım hep bu zamana kadar amd kullandım..intel devamlı soket değiştiriyor ve oldukcada fiyat farkı var benimde aklıma burdaki bazı arkdşlar girmişti ama kendi bildiğimden vazgeçmemiş Oldum.

• quote:

Alıntıları Göster
    ama anakartda harbi kalite yani. işlemci şöyle 980x felan olsa yani gufttown olsa hiç bekleme al derdim ama i7 975x benim gözümde i7 920 den çok üstün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

quote:

Kaliteli diye birşey yok bak ben kendim i5 2500k ve amd x6 aldım x6 bana öyle fazla geldiki öyle Hoşuma gittiki inteli sattım hep bu zamana kadar amd kullandım..intel devamlı soket değiştiriyor ve oldukcada fiyat farkı var benimde aklıma burdaki bazı arkdşlar girmişti ama kendi bildiğimden vazgeçmemiş Oldum.

Alıntıları Göster
    şimdilik galiba elimde olanla yetinecem normal kullanıcı için aslında yetrli de ama bizdeki teknoloji merakı işte döviz düşene kadar bekleyip yeni bir sistem kurarım galiba şimdilik beni bu idare eder . yardımlarınız için hepinize teşekkürler hayırlı geceler

• quote:

şimdilik galiba elimde olanla yetinecem normal kullanıcı için aslında yetrli de ama bizdeki teknoloji merakı işte döviz düşene kadar bekleyip yeni bir sistem kurarım galiba şimdilik beni bu idare eder . yardımlarınız için hepinize teşekkürler hayırlı geceler

bu sistemle idare et döviz düşünde 22 nmli yeni nesil sandy bridgeye geçersin toms hardwarede oyun işlemcileri ençok intel sandy bridge olarak tavsiye ediliyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.