|
Bildirim
|
Ben de forumda bu işlemcilerde yeni seriyi destekleme muhabbetini gereksiz buluyorum. Yok ryzen 4000i 6000i destekliyor,8000e kadar destekleyecekmiş..eee madem yeni seriye geçmek avantajlı(!) yeni seri eskisinden güçlü; sen bu avantajdan yararlanmak istiyorsun, işlemcini satışa çıkaracaksın kim alsın senin işlemcini? Adam ilk seri veya ikinci seri ryzen 5 almak yerine yeni çıkmış 3 alır geçer. Belki 3lerin yüzüne bakılmaz! Çok çok düşük bir fiyata satacaksın ki alacak kişi ''aynı güçteler ve bu ikinci el olan sıfır yeni seriye göre çok ucuzmuş'' desin. Yani yine zararı satan yapmak zorunda. Her zaman diyorum ''parayı ekran kartına göm boşver işlemciyi'' Allah'ın emri değil. Bende i5 4690k var gerçi param yoktu ama ne yapıp edip i7 4790k alsaydım diyorum. Hatta ben tam tersine ''parayı işlemciye göm'' diyenlerdenim(biliyorum sayımız az). Çünkü güçlü işlemci artık güç kaynağı,kasa gibi yıllarca kalıyor ama ekran kartını satıp yenisini almak bütün sistemi satıp/tekrar düzmekten çok daha kolay.
|
Bunu idrak edebilen pek kimse yok forumda maalesef.
Intel'in amiral gemisi işlemcilerinin değer kaybına uğramama nedeni tam olarak bu. İşte bu sebeple zaten high end pc yapılacaksa Intel öneriyorum. Satarken de zarar ettirmez fazla. Orta seviye pc yapacaksanız ryzen alın geçin. 9900k'lı sistem yapacaksanız gidip de 3800x falan almayın anlatmak istediğim bu. Am4 ryzenciler her halükarda(ben dahil) işlemcilerini satarken çöp fiyatına satacaklar. Son am4 serinin en yüksek modeli hariç tüm ryzen işlemciler gelecekte beş para etmeyecek. Alırken bu yüzden ucuza kapatmaya çalışın:) |
3600 varken 3600x almak sadece fantaizye kaçar. İkiside stok soğutucuyla kullanılmamalı. Ryzen 5 1600 ,spire write ile biraz oc kullanılabilrdi. 2600 ve 3600 için bence stok soğutucu yetersiz. 3600 ile 9600k arasında kalınca 3600 fiyat avantajı ile daha önde. 3600 ü ram oc anlıyorsan voltaj bios anlıyorsan tercih etmek daha mantıklı. Tak çalıştırcıysa 1300-1500 tl arası 9600k 700 civarı z370-390 anakartla (z370 bios update gerekli) düşünülür. 144hz panlede dota lol cs go r6 siege fortnitei ipubg gibi espor oyunları ağırlık takılıyorsan 9600k , single oyunlarda takılıyorsan ryzen 3600 almak daha mantıklı kanımca. En mantıklı hareket intel 10. nesli beklemek. ryzen 3000 serisi indiirm göreiblir intel ynei serisi gelince. Ozaman duruma bakıp karar verilir. Al sat işlerinde hep zaarar edilir ryzen 4000 serisi desetkliyor geiykleri boş. başatan i7 9700k al geç daha kar edersin uzun süreçte al-sat yapıcaksan. Aciliyeitn yoksa beklemek daha iyi.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 17 Ocak 2020; 10:53:48 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 17 Ocak 2020; 18:26:9 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ocak 2020; 21:22:26 > |