Şimdi Ara

Intel i7-4790K & i5-4690K in 2020: Benchmarks vs. Ryzen 3600, 9700K (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Oyun performansında da 4790k'da artık iş yapmaz çünkü yeni gelen konsollarla birlikte hayatımıza 4k 60 fps standartı gelecek gibi. Oyun motorları da buna göre optimize edilecek daha çok çekirdek daha iyi oyun deneyimi, şimdi Odyssey gibi bir çok oyunda gördüğümüz gibi. F1 2018'i meidium ayarda test etmek bize hiçbir fikir vermez, bu sitenin incelemelerinin de pek bir değeri yok çünkü bize bir şey anlatmıyor.

Alıntıları Göster
    "Oyun motorları da buna göre optimize edilecek daha çok çekirdek daha iyi oyun deneyimi"

İşte buna inanmıyorum, 10 senedir AMD için aynı şey söyleniyor, bu laflara karnımız doysaydı 4 sene önce 4690k almazdım. Taş gibi de işlemci hala da kullanıyorum. İyi ki de almışım, o zaman da aynı muhabbet vardı, hala da aynı. Ha tamam bundan sonrasında tabi ki 4790k, 4690k'nın falan iş yapmasını beklemiyorum; benim derdim o değil bunu da belirteyim.

Şu söylemler insanı zorla AMD düşmanı yaptıracak, ki bir sonraki sistemimi Ryzen olarak almayı düşünen biriyim biraz ama hala bir fikrim yok. Bir gün sıcak bakıyorum, ertesi gün biri soğutuyor; ötesi gün yine ısınıyorum sonra yine soğuyorum biri yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 31 Aralık 2019; 1:30:3 >

• quote:

Bu test metdou bence yanlış çünkü oyunlar çok farklı grafik motorları kullanır ve bazıları da oldukça eskidir aslında. Bazıları yüksek frekansa duyarlıdır bazıları da çekirdeğe falan bakar böyle yapacağına işlemciyi zorlayan test programları var zaten onlarla yaparsın. Şimdi dandik bir motorla yapılmış olan bir oyunda 3600 hatta 10980x falan bile biraz geride kalıyor ama geri kalan Winrar, Render, 7-zip, video edit gibi programlarda piyasanın en iyisi bu nasıl iş o zaman?

Alıntıları Göster
    Hocam adı üstünde "oyun testi" hala neden render, 7-zip falan diyorsunuz? Gerçekten anlamıyorum, samimi şekilde soruyorum neden AMD kullanıcılarının çoğu ilk fırsatta hemen "render gücü şöyle böyle" muhabbetine giriyor. Ben salt oyun performansına bakacağım belki, ne malum? Bize ne render performasından, 7-zip performansından, Winrar performansından, video edit performansından oyuncu olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 31 Aralık 2019; 1:22:36 >

• Ben de senin gibi düşünüyordum yakın zamana dek. Fakat 9600k'nın bile sonuçları oc sonrası 3600'den iyi çıkıyor. Kaldı ki 9600k şu an yaşadığım yerde 3600'den ucuz. Ben %1 ve %0.1 de cortlar diye teorik olarak düşünenlerdendim yanılmışım. Görüyorum ki Ryzenler daha kötü bu konuda. 5 senedir çoklu çekirdek muhabbeti var ama atı alan Üsküdar'ı geçti. Çoklu çekirdek meselesi geldiğinde Intel zaten ht'yi getirir işlemcilerine millet de gider alır.

3600'ün benim için tek albenisi şu an ince ayar çekince ısınmaması verdiği performansa oranla. Atx kasa kullansam Intel'den dönmem vururum kırbacı 5 ghz'e bir de direct die cooling yaparım tadından yenmez.

Bir de gamers nexus öyle alelade bir kanal değil. Kaldırıp bir şeye iyi kötü diyorsa ben inanırım güvenilirliğine. Zaten incelemelerinin %90'ında incelediği ürünü gömen bir yaklaşımı var elemanın. Nitrojen oc falan yapan manyak elemanlar bunlar. Senelerdir de işin içindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 31 Aralık 2019; 1:27:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Hocam adı üstünde "oyun testi" hala neden render, 7-zip falan diyorsunuz? Gerçekten anlamıyorum, samimi şekilde soruyorum neden AMD kullanıcılarının çoğu ilk fırsatta hemen "render gücü şöyle böyle" muhabbetine giriyor. Ben salt oyun performansına bakacağım belki, ne malum? Bize ne render performasından, 7-zip performansından, Winrar performansından, video edit performansından oyuncu olarak?

Alıntıları Göster
    Sen okumuyorsun ki kardeş! Bak ben orada test metodunu eleştirmişim madem işlemciye yük bindirmek gibi derdin var bunu oyunla yapmana gerek yok oyunla yaparsan zaten işlemci hakkında bir fikrin olmaz, zaten bununla ilgili test programları var. Oyuncu olarak sorman gereken şey bu testlerin neden medium ayarlarda yapıldığı, çünkü sen bunları alıp medium ayarda mı oyun oynayacaksın?
    Festigkeitt nikli arkadaş, Ryzen 1600 çıktıktan 2 yıl sonra o dönem rakibi olan 7600k'yla yeni bir inceleme yapmışlar. Buyur sonuçlar ortada:

Intel i7-4790K & i5-4690K in 2020: Benchmarks vs. Ryzen 3600, 9700K

https://www.techspot.com/review/1859-two-years-later-ryzen-1600-vs-core-i5-7600k/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 31 Aralık 2019; 1:31:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Ben de senin gibi düşünüyordum yakın zamana dek. Fakat 9600k'nın bile sonuçları oc sonrası 3600'den iyi çıkıyor. Kaldı ki 9600k şu an yaşadığım yerde 3600'den ucuz. Ben %1 ve %0.1 de cortlar diye teorik olarak düşünenlerdendim yanılmışım. Görüyorum ki Ryzenler daha kötü bu konuda. 5 senedir çoklu çekirdek muhabbeti var ama atı alan Üsküdar'ı geçti. Çoklu çekirdek meselesi geldiğinde Intel zaten ht'yi getirir işlemcilerine millet de gider alır.

3600'ün benim için tek albenisi şu an ince ayar çekince ısınmaması verdiği performansa oranla. Atx kasa kullansam Intel'den dönmem vururum kırbacı 5 ghz'e bir de direct die cooling yaparım tadından yenmez.

Bir de gamers nexus öyle alelade bir kanal değil. Kaldırıp bir şeye iyi kötü diyorsa ben inanırım güvenilirliğine. Zaten incelemelerinin %90'ında incelediği ürünü gömen bir yaklaşımı var elemanın. Nitrojen oc falan yapan manyak elemanlar bunlar. Senelerdir de işin içindeler.
    9600kf değil de 9600k'dan bahsediyorsak eğer birincisi fiyatı yüksek, ikincisi stok fan yok, üçüncüsü overclock çekeceğin anakartı da ona göre alman lazım, dördüncüsü düzgün bir fan alman lazım, beşincisi bütün bu uğraşlara rağmen ikisi de benzer performans gösteriyor, altıncısı 9600k 6/6 3600 ise 6/12 daha geleceğe yönelik. Ben satıcı değilim beni ilgilendirmez ama buradan bakınca baya sıkıntılı bir tercih gibi gözüküyor.

• Okadar boş tartışmalarki i5 7600k alanmı kaldı. İnteline en çok satan işlemcisi i5 9400 sonra i5 9600k geçne yıllarda alanı çok oldu piaysada satılan işlemileri tartışın.
    ryzen 5 1600 fiyat karşılığı i3 9100 , 2600 ünki i5 9400f , ryzen 5 3600 ünki i5 9600k Ryzen 5 1600, i5 9400 , ryzen 3600 oalrak terich kullanırım. İntel 10. nesli duyurmuşken artık bu işlemcileri tartışmak gereksiz. İşelmcilerde fiyat larda artış beklemiyorum. i3 10100 rakibi ryzen 5 1600-2600 , i5 10400 -10650k ün rakibi ryzen 5 3600 En atşeli kapışmalar i5 10400 ryzen 5 3600 i5 10650k arasıdna olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 31 Aralık 2019; 2:8:10 >
  • Yalnız çok garip değil mi insanlara bir ara 6700k önerdiler, arada neredeyse performans farkı olmamasına karşın 7700k önerdiler, sonra 8700k önerdiler sonra 9700k öneriyorlar. Ve bu önerilerde de bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum yeni anakartlara giden paralar. Evet insanların parası çok ehrhalde 3-5 fps'nin hesabını yapan adamlar anakart parasının hesabını yapmıyorlar enteresan.
  • 4670K vardı bende, delid yapmayı düşünüyordum, şimdi vazgeçtim. Harcayacağım paraya değmeyeceğine karar verdim bu test sonuçlarından sonra :D
  • K kf bunlar saçmalık zaten hepsi aynı bokun laciverti ayrı bir şeymiş gibi konuşmak yersiz bunları. 9900kf diyorlar special edition diyorlar falan hepsi aynı. 8086k 8700k tıpa tıp aynı benchmarklarda mimari aynı diş macunu bile aynı :)

Düzgün fan ryzene de lazım. Stock fanla kullanmam ben hiçbir işlemciyi evde 5 tane ryzen fanı var depoya koydum ne alan var ne kullanan:) hayrına vercem elimi öpene.

Anakart konusunda haksızsın. Neden haksızsın? Ryzenlerde de x570 kanseri var. B450'lere bios güncelleme kanseri var. Itx konusunda seçenek kısıtlı.

MSI MPG Z390I Gaming Edge ile MSI B450i Gaming Plus aynı fiyat misal.

Fiyatına da baktım black friday'de 9600k 1990kr idi. Ryzen çok satıyor diye 2300 kr den bir kuruş inmediler:) bir yerde buldum da aldım 3600'ü 10 euro/100kr ucuza.

Bu uğraşlara rağmen diyorsun da ryzen uğraştırmıyor mu? Foruma bak 45 tane ryzen ince ayar konusu var. Headroomu sıfır olan işlemci için bu kadar ayar konusu neden var?

Şurda benden daha çok Amd ürünü alan pek kimse yoktur ama fanboyluğunu herkes yapıyor.

Geleceğe yönelik geleceğe yönelik diyorsunuz. Adamlar oc'li oc'siz her türlü bottleneck altında geçmiş fps'de 3600'ü. Hem de %1 ve %0.1 fps değerleri dahil. Geleceğe yönelik işlemci neden stutter yapıyor?

Geçeceksin bu işleri. Hepsi aynı. Hiçbirinden birinde efsane öbürüne rezil performanslar yok. Abartıyorsunuz hep.

Top tiere gelince zaten Amd'nin yeri yok. Profesyonel gamer yayıncıların hepsi Intel kullanıyor. Oyuncu olmayan profesyonel youtuberların hepsi Apple ile işini görüyor. Apple işlemcide Intel kullanıyor ekran kartında Amd.

Amd iyi işler çıkartıyor, ben de kullanıyorum. Ama kayıtsız şartsız övmüyorum. Beğendiğim kısımları yazarım beğenmediğimi yazmam. Amd benim köpeğim olacak parasını veren benim. Ben amd'nin köpeği neden olayım? Hem para verecem hem övecem hadi ya? Kötüyse kötü işte kabul edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 31 Aralık 2019; 2:27:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

K kf bunlar saçmalık zaten hepsi aynı bokun laciverti ayrı bir şeymiş gibi konuşmak yersiz bunları. 9900kf diyorlar special edition diyorlar falan hepsi aynı. 8086k 8700k tıpa tıp aynı benchmarklarda mimari aynı diş macunu bile aynı :)

Düzgün fan ryzene de lazım. Stock fanla kullanmam ben hiçbir işlemciyi evde 5 tane ryzen fanı var depoya koydum ne alan var ne kullanan:) hayrına vercem elimi öpene.

Anakart konusunda haksızsın. Neden haksızsın? Ryzenlerde de x570 kanseri var. B450'lere bios güncelleme kanseri var. Itx konusunda seçenek kısıtlı.

MSI MPG Z390I Gaming Edge ile MSI B450i Gaming Plus aynı fiyat misal.

Fiyatına da baktım black friday'de 9600k 1990kr idi. Ryzen çok satıyor diye 2300 kr den bir kuruş inmediler:) bir yerde buldum da aldım 3600'ü 10 euro/100kr ucuza.

Bu uğraşlara rağmen diyorsun da ryzen uğraştırmıyor mu? Foruma bak 45 tane ryzen ince ayar konusu var. Headroomu sıfır olan işlemci için bu kadar ayar konusu neden var?

Şurda benden daha çok Amd ürünü alan pek kimse yoktur ama fanboyluğunu herkes yapıyor.

Geleceğe yönelik geleceğe yönelik diyorsunuz. Adamlar oc'li oc'siz her türlü bottleneck altında geçmiş fps'de 3600'ü. Hem de %1 ve %0.1 fps değerleri dahil. Geleceğe yönelik işlemci neden stutter yapıyor?

Geçeceksin bu işleri. Hepsi aynı. Hiçbirinden birinde efsane öbürüne rezil performanslar yok. Abartıyorsunuz hep.

Top tiere gelince zaten Amd'nin yeri yok. Profesyonel gamer yayıncıların hepsi Intel kullanıyor. Oyuncu olmayan profesyonel youtuberların hepsi Apple ile işini görüyor. Apple işlemcide Intel kullanıyor ekran kartında Amd.

Amd iyi işler çıkartıyor, ben de kullanıyorum. Ama kayıtsız şartsız övmüyorum. Beğendiğim kısımları yazarım beğenmediğimi yazmam. Amd benim köpeğim olacak parasını veren benim. Ben amd'nin köpeği neden olayım? Hem para verecem hem övecem hadi ya? Kötüyse kötü işte kabul edin.
    Senin muhabbet çok açmadı beni, Amd kullanıyorsun tamam anladık da madem Intel mükemmel geç o zaman Intel'e seni tutan mı var? Sen doğrulama mı bekliyorsun anlamadım? İnceleyen her editör 3600den acayip memnun kalmışlar parasının hakkını sonuna kadar veriyor. 3600'ün stutter falan yaptığı da yok kendi kendinize söyleyip kendiniz inanıyorsunuz.

Ben kullanıcı olarak 1300 küsür tl'ye fanlı 3600 alabiliyorsam ve 3600'ü taaa B350'ye takabiliyorsam benim kullanacağım firma bellidir. İnce ayar konusunda insanlar daha fazla performans istedikleri için overclock çekiyorlar, ayrıca 45 tane konusu olması iyi bir şey çünkü ürünün çok satıldığını gösterir.

Çok satılan bir ürünün de çok konusunun olması normal, 100 Amd kullanan varsa mesela 10 tane sıkıntı çıkar %10 gibi bir oran olur, atıyorum misal 50 tane Intel kullanan varsa 5 tanesi sıkıntı çıkar yine %10 gibi bir sorun oranı olur. Ama Amd'nin 10 konusu sana Amd sıkıntılı izlenimi verdirir. Hadi iyi geceler seninle bu muhabbetleri artık tartışmayacağım maalesef kısır döngüye girdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 31 Aralık 2019; 4:12:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

4790k delid @ 4.8ghz 300-400 liralık işlemci olmuş yazık ya.

https://store.donanimhaber.com/54/a3/53/54a353044ffb53efc6ea9aff4d9fc6cc.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/5e/f1/33/5ef133cb1d04472fe88c86fb797b64d4.jpeg
    1600 mhz memory ile çalışan 4790k 120 fps basmış, 3000 küsür mhz ramle çalışan amdnin r9 3900 bilmem ne bilmem nesi 140fps basmış biri çıkalı olmuş 5 yıl, ezmiş geçmiş 5 yıllık işlemci resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperepla

1600 mhz memory ile çalışan 4790k 120 fps basmış, 3000 küsür mhz ramle çalışan amdnin r9 3900 bilmem ne bilmem nesi 140fps basmış biri çıkalı olmuş 5 yıl, ezmiş geçmiş 5 yıllık işlemci resmen.

Alıntıları Göster
    Medium ayarlarda (zuhahah) yapılan, 4.8 ghz'e hız aşırtılmış, ikinci elde fahiş fiyat çekilen 4790k sıfırı 600 küsür tl'ye satılan alt-orta seviye işlemcisi olan Ryzen 1600'ü zar zor bir iki oyunda geçebilmiş. Diğer işlemci test prrogramlarındaki vahim durumunu anlatmaya gerek yok. Bu işlemcinin ederi en fazla 350-400 tl'dir.

• quote:

Medium ayarlarda (zuhahah) yapılan, 4.8 ghz'e hız aşırtılmış, ikinci elde fahiş fiyat çekilen 4790k sıfırı 600 küsür tl'ye satılan alt-orta seviye işlemcisi olan Ryzen 1600'ü zar zor bir iki oyunda geçebilmiş. Diğer işlemci test prrogramlarındaki vahim durumunu anlatmaya gerek yok. Bu işlemcinin ederi en fazla 350-400 tl'dir.

Alıntıları Göster
    12 çekirdek 3200 mhz ramle 20 fps takmış tebrikler amd 3900. Bu arada 4790k medium amd 3900 ultra ayarlarda değil mi orayı kaçırmışım bak şimdi mantıklı oldu yoksa 12 çekirdek +5.5 yıl 2 kat ram hızı ile 20 fps çok saçma idi zaten

• quote:

Senin muhabbet çok açmadı beni, Amd kullanıyorsun tamam anladık da madem Intel mükemmel geç o zaman Intel'e seni tutan mı var? Sen doğrulama mı bekliyorsun anlamadım? İnceleyen her editör 3600den acayip memnun kalmışlar parasının hakkını sonuna kadar veriyor. 3600'ün stutter falan yaptığı da yok kendi kendinize söyleyip kendiniz inanıyorsunuz.

Ben kullanıcı olarak 1300 küsür tl'ye fanlı 3600 alabiliyorsam ve 3600'ü taaa B350'ye takabiliyorsam benim kullanacağım firma bellidir. İnce ayar konusunda insanlar daha fazla performans istedikleri için overclock çekiyorlar, ayrıca 45 tane konusu olması iyi bir şey çünkü ürünün çok satıldığını gösterir.

Çok satılan bir ürünün de çok konusunun olması normal, 100 Amd kullanan varsa mesela 10 tane sıkıntı çıkar %10 gibi bir oran olur, atıyorum misal 50 tane Intel kullanan varsa 5 tanesi sıkıntı çıkar yine %10 gibi bir sorun oranı olur. Ama Amd'nin 10 konusu sana Amd sıkıntılı izlenimi verdirir. Hadi iyi geceler seninle bu muhabbetleri artık tartışmayacağım maalesef kısır döngüye girdik.

Alıntıları Göster
    "İnce ayar konusunda insanlar daha fazla performans istedikleri için overclock çekiyorlar,"

Hayır hiç de öyle değil açın bakın her gün açılan konulara keyfi bir o/c işlemi yok ortada. Hepsi işlemciyi stabil, ısı ve voltaj dalgası olmadan, gecikmesiz kullanmak için yapılan ince ayarlar.

Allah razı olsun o konu açanlardan ki sayelerinde ince ayar yapma konusunda yeni yeni şeyler öğrendim, belki Ryzen alırsam lazım olur ileride.

Ayrıca üstteki arkadaş haklı yıl olmuş 2020 hala eski usul stok fan mı kullanacak millet? Özellikle sıfırdan sistem toplayanlar... 3 aşağı 5 yukarı en az bir Hyper 412 Evo gibi bir kule tipi soğutucu lazım o/c yapsan da yapmasan da.

• Ayrıca burada kimse gidip de sıfırdan Haswell işlemci alın demiyor. 5 senelik işlemci oyunda günümüz işlemcisine kafa tutabiliyorsa demek ki hala gideri varmış "zamanında alıp da kullananlar için". Yoksa yeni işlemci alacak adam için tartışmıyoruz. O/c'lu demeyin. Zaten o işlemci 5 sene sonra da idare etsin diye o/c yapılıyor, bu yüzden tercih ediliyor.

Demek ki 5 senelik işlemci o/c ile kendisinden 4 sene-5 sene sonrasındakilere kafa tutabiliyor veya yaklaşabiliyor. Demek ki gerçekten uzun vadeliymiş, hakkını vermiş. Nokta. Böyle düşünülmesi gerek.

Haydi geçmesin ama yaklaşmış olsun bu bile yeterli.

Medium ayarda test olması da düşük ayarlarda yükün tamamen işlemciye bineceğinden dolayı olabilir mi acaba?

Yani bununla dalga geçen biri bence oyun oynamayan biri olabilir. Oyuncuyum diyen, biraz özellikle rekabetçi oyunlar oynayan biri bunu bilmeli. En basitinden CS:GO'da en düşük çözünürlük ve en düşük grafik ayarları ile oynadığınızda işlemci ve GPU'ya binen yüklerin nasıl değiştiğini nereye kaydığını görebilirsiniz. Birçok kişi de düşük ayarlarla oynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Yahu şu amd fanboylarının ileri görüşlü olması beni benden alıyor. Yeni konsollar gelecekmiş, yeni işlem gücü gerektiren oyunlar gelecekmişte peeh

Firmada çok ileri görüşlü intelin 5 sene önce çıkardığı işlemcilere yüksek voltaj, yüksek bellek gecikmesi vs. ekleyerek yeni yeni yetişiyor. Ne büyük vizyon ama.

Alıntıları Göster

• Hala kullanıyorum sorularınız merak ettikleriniz varsa yardımcı olabilirim fikir açısından

i7 4790k
    Gigabyte z97x G7
    4x4 2133 MHZ CL9 DDR3
    Asus GTX780ti

Sorunsuz kullanıyorum 2 yıldır çok keyifli fiyatına göre iyi işler çıkaran bir sistem götürdüğü yere kadar kullanmaya devam edicem
  • Şu ana kadar hiçbir PC bileşeni 4790k kadar verdiğim parayı hak etmemiştir sanırım. 2400 MHz RAM ve GTX 1080 ile kullanıyorum. Henüz değiştirmem için bir sebep yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar işlemcileri kıyaslarken ortalama fps'ye bakıp değerlendirme yapmışlar;yanlış yapıyorlar.
    Önemli olan minumum fps değerleri. Ve dikkat ederseniz İ7 4790K'nın min fps değerleri en az 10 fps düşük(R5 2600,1600 ile kıyaslanınca).
    Oyun zevkinizi olumsuz etkileyecek kısım da budur.
    Özellikle çoklu çekirdek isteyen uygulamalarda minimum fps değerleri daha bir belirgin oluyor.(Üstte i5 7600k ile r5 1600'ün Battlefield 5 testine bakmanınızı öneriririm)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.