Şimdi Ara

Intel i7-4790K & i5-4690K in 2020: Benchmarks vs. Ryzen 3600, 9700K (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
6.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    RX 580 + Ryzen 5 2600 vs GTX 1660 + i5 9400F Test in 9 Games
    https://www.youtube.com/watch?v=aVC_vkrv2Kg

ryzen 5 2600 + rx 580 ile i9400f ve gtx 1660 ın karşılaştırması...

bide senin işlemci 4 ghz overclockluymuş ve 3533 mhz ram varmış... AMD Ryzen 5 2600 OC 4.1Ghz ramler 3200 demiş. ramlerin 3533 mhz cl 14 olduğu için rahatça dengeler dengelemez deme onlarında dökümanlarını bulmakla uğraştırma beni.

zayıf kart+zayıf işlemci (senin yorumuna göre) güçlü işlemci ve güçlü ekran kartıyla kıyaslanmış. ikisindede darboğaz yok. ozaman intelin coşması lazım hem işlemci güçlü hem gpu.

bazı oyunlarda fark yok. varsa 5 fps bilemedin max 10 fps. 60 yada 65 fps 90 yada 100 fps. bunlar arasında ah denecek boyut farki yokki. 5 veya 10 fps sana ne boyut atlatır ne çıkacak yeni oyunlarda paçanı kurtarır. 144hz monitörün var 144 fps ye ulaşamıyorsun diye dert edersin. onuda anlarımda 5-10 fps ile olacak iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 5 Ocak 2020; 7:59:55 >

• İlk çıktığı zaman i7 920 ile bir sistem toplamıştım. İlk nesil i7 di ve bu sistemi sadece ama sadece ekran kartı değiştirerek i7 4790k nın çıkış tarihine kadar kullandım. Daha sonrasında i7 4790k ile bir sistem topladım ve hala onu kullanmaktayım. 920'li sistemimi satmıştım tabi. Bu süreçte 4790k'ya ek olarak sadece 8 gb ram takviyesi yaparak 16 gb tamamladım. Arada SSD ler ekledim, mecburen oyun boyutları aşırı artıyor yakın zamanda gene SSD alacağım. Üzerine de yaptığım tek değişiklik 1 ekran kartı değişikliği.

Bu işlemci muhtemelen beni 3 sene daha götürür. 5 sene kullandım. 3 sene daha kullanırım sadece ekran kartı upgrade ederek. Para meselesi değil şuanki işlemcilere bakıyorum benim için işlemcinin olduğu en önemli oyun Football Manager serisi ama şuan piyasadaki en iyi işlemciyi alsam bile fiyatına bakmaksızın FM oyununda fark yaratmayacak. Diğer oyunlar için fazlasıyla yetiyor. Şuan sıfırdan sistem toplayacak olsam Ryzen alırım ama upgrade etmem için hiçbir sebep yok.

İşlemci performanslarında öyle ahım şahım bi' sıçrama göremiyorum şimdilik upgrade etmemi gerektirecek benim açımdan. En az 1-2 sene daha takip etmem lazım.

Bu i7 920 ve i7 4790k ikisini de yıllarca kullanmam bana gerçekten iyi tasarruf sağladı. Zaten i7 serisinden işlemci almamın amacı uzun yıllar kullanmaktı ve bunu bana sağladı. 1-2 sene içerisinde değiştirecek olsam en yüksek modeli almam daha düşük model alırdım. Bunların zamanında alternatif AMD yoktu maalesef. Umarım rekabet daha da gittikçe kızışır ve bu bize performans ve fiyat olarak geri döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5993D5759 -- 5 Ocak 2020; 22:28:33 >

• İşlemcinin IPC geliştirmek zor ,çekirdek sayısını arttırmak zor,lehim yapmak zor,ht koymak zor ,açıklarını kapamak zor.

Intel olmak kolay değil.bence dört çekirdek htsiz devam etmeliydi.

Müşteri bol nasılsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
    dur bakalım bu konuda benim de bazı teorilerim ve düşüncelerim vardı

en büyük teorim ve düşüncem şu güne kadar intel'in pazar payı amd'ye göre daha çoktu, buna binaen de açık arama konusunda daha tercih edilebilir bir hedef olduğu aşikar (amd'nin pazar payı azken hacker amd işlemcisinde açık bulsa ne olacak kullanan azdı)

şu haberi görünce işkillendim. amd hafiften kalkışa geçti ve onda da açıklar çıkmaya başladı. tam tersi şekilde amd popülereşip server, laptop vs pazar payında gelişirse onların da işlemcilerinde açık çıkarsa artık hiçbi firmaya güvenemeyeceğimizin resmidir
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    GitHub
    DevTechProfile/CapFrameX
    https://github.com/DevTechProfile/CapFrameX

lafı geçmşiken hocam bu çok güzel bi program size ve tüm forumdaşlara öneririm frametimeları falan hesaplıyor grafik çıkartıyor forumdaki benchmark meraklısı arkadaşlar için bulunmaz nimet bi program daha popülerleşmesi için biz de forumda yaymalıyız

kalabalık yerde bu tür frametimelar çıktı gpu beslenemiyordu ve işlemci hep %100deydi
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qk54su

işlemcinin %100 olması stutterlara sebep olur gibi genel bi kanı var sizce bu ne kadar doğru, yoksa oyundan oyuna değişen bişey mi ?

bi de 3 core/3 thread testi yapayım. bakayım orda nası bi rezalet cikcak

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qk573b

beklediğim kadar kötü cıkmadı oynarken de bi sorun yaşamadım

oyun ya son güncellemeerle adam oldu ya da bi bit yeniği var bu iş içinde forum olarak bu konuyu cok mu büyüttük acaba gözümzüde

beklediğidmen az stutter oldu

yalnız p95 statını anlamadım o nedir aceeb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 6 Ocak 2020; 23:43:58 >

• BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Bunların suratına samarı vurdun mu calismaya başlıyorlar demek ki.

En baştan dedik zaten.bu Lisa su alta gelir üste gelmez diye.

Şu an yaşanan gelişmeler son kullanıcı lehine.

Durumdan memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    evet detroit become human böyle bir oyun oldu mesela. hatta gereksinimlere direkt minimum 6 / 8 thread gerekir yazmışlar yani 4 thread olan oynamasın birader ayağı çeken ilk oyun oldu gibi bir şey (bazı oyunlar da ondan önce 2/4 işlemcilerde açılmıyordu. 4 hakiki çekirdeğin yoksa gelme birader yıl oldu 2018 diyen oyunlar vardı. sonra patchle putchla düzelttiler bazılarını ama aba altından sopa gösterildi bi kere :D )

fx 8350ye laf ediyoruz, high refresh için de gerçekten kötü bi işlemci ama fena yıllanmadı. hala iş görebiliyor komik şekilde, o oyunda da fx 8350'nin iyi oynattığını gördüm ve şaşırttım. iyiden kastım tabi 45-50 fps falan veriyordu ama stabilite mevcuttu

i5 9400f ve 8400 bir sürü video izledim, bizzat da kendim tecrübe ettim, olay %1 %0.1 %100 olayını da geçiyor, oyun bildigin donup kalıyor 15 20 fpsye düşüyor geri topluyor... 6 thread'i 30 fps lock şartıyla önerdiklerini düşünüyorum. bu da benim ps4 + 6 çekirdek teorime epey uyuyor

ha zaten adamların ilk konsol portu çok muhteşem bir şey beklememek lazım ama yarın cyberpnkta öyle şeylr yaşansa forumda curcuna kopar herhalde :D

yakarım burayı valla.

rdr2 başta öyle oldu ama hemen düzelttiler. demek ki yapımcının da inisiyatifinde olan şeyler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 7 Ocak 2020; 0:10:57 >

• R5 3600 yerine 9350K alin da gorun dunya neymis.. 4:4 4:8 gg oldu kabullenemediniz. R5 1600 alip.2080ti mi takiyosunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6/6 bir cpunun 60 fps kildinde sıkıntı yaşayacaığı oyun 1-2 oyunu geçmez. Bunlardan biri dteroitse bunu hakeden bir oyun değil, onu yazan programcının işbilmezliğ,tembelliği aymazlığıdır. 6/6 işelmci 60 fps kilitte BF de oynanır,RDR2 de Witcherda ,,GTA da AC ciddi bir sorun oluyormu bilmiyorum. BF ve AC de sorun oluyorsa BF ve AC bunu hakeden oyundur. Detroiti asla kaale almam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

6/6 bir cpunun 60 fps kildinde sıkıntı yaşayacaığı oyun 1-2 oyunu geçmez. Bunlardan biri dteroitse bunu hakeden bir oyun değil, onu yazan programcının işbilmezliğ,tembelliği aymazlığıdır. 6/6 işelmci 60 fps kilitte BF de oynanır,RDR2 de Witcherda ,,GTA da AC ciddi bir sorun oluyormu bilmiyorum. BF ve AC de sorun oluyorsa BF ve AC bunu hakeden oyundur. Detroiti asla kaale almam.
    bf5'de i5 7400 bile sabit 60 fps yapar. bi zahmet yapsın. ps4 denen garabet cihaz bile 45 fps altına düşmüyor 64 kişilik conquest haritasında

ama sor bakalım o oyunu kaç kişi 60 fps oynuyor. o oyunu oynasa oynasa zengin bebeler oynuyor, onlarda da 8700klar 9900klar uçuşuyor. adam 144 fps'yi kovalıyor. sen orda 60 90 gibi fpslerle oynayınca adamlara karşı handikapa giriyorsun

ha zaten benim ilgimi çeken bi oyun olmadığı için umurumda mı, değil. ama rdr2'de aba altından sopayı gösterdiler. detroit hadi senin hatrına bozuk kabul edelim. ac'de zaten 60 alınamıyor. gta 5 zaten 100+ fps çalışan eski motor onda bi sorun yok. wiçer desen 4/4 vaktinde çıkmış bi 2014 oyunu. bu oynda bu işlemcinin iyi performans vermesi herhangi bir şeyin metriği değil

liste kabarıyor. bi ryzen 2600 alan adam kadar rahat değil 6/6 8400 ve 9400f alanlar. bunu kabullenmiyosan bişey diyemem.
    bak ben c20 atıyorum 399-400 puan çıkarıyorum. adam 4 ghz ryzen 2600 ile 405 410 puan cıkarıyor c20'de single'da. multi'de desen aynı ligde bile değiller

6/12 işlemcilerde yağ gibi çalişiyor oyun. gerisi benim için fuzuli. aynı paraya onu alsaydım bugün detroit konusunda uçak kaldırır gibi binbir türlü ince ayarlar bulmazdım oyun için. oyun bozuk da olabilir kabul ama 6/12 için bozuk değil. demek ki potansiyel olarak 6/12nin gideri daha çok 6/6'dan. bunu kabul etmen lazım artık modern oyunlar için.

yoksa her şey fps'yse ben zaten ryzen 2600'denm daha çok fps alıyorum, detroit'te bile öyle. ama aldıgın fps 20'ye düşünce hiç de bi anlamı kalmıyo afederisn ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 7 Ocak 2020; 10:19:48 >

• CB de ram gecikmesi oyun kadar önemli değil. İntel ram gecikmesi, oyun optimzasyonu sayesinde önde. CB aynı tek çkeirdek skoru alan intel ve amd dahi olsa İntel oyunda daha iyi.
  • amd de garip bir durum var sanki ekran kartını darboğaz ile alakası olmasada tam kapasitede çalıştırmıyor.
    i5 4670 vardı, rtx2060 bağladım.2k da orta ayarda darboğaz yaptı. video çekmeye çalıştım oyun 50 fps den 25 fps ye düştü.1080pde 4790k nın 2060 performansına baktım, 2k da ben 50 fps alırken o aynı yerde 60 fps alıyordu ve ucu ucuna yetiyordu darboğaz konusunda.
    3600 e geçtim işlemci % 40 larda çalışmaya başladı, darboğaz gitti. oyun 50 fps den 80 lere çıktı, video kaydı açtığımda fps bile düşmedi ama ekran kartı %90 ların üstüne çıkmıyordu. insanların ryzen 3600 testlerine baktığımda ve kendi işlemcimde ekran kartını %90 ın üzerine çok zor çıkardığını gördüm. işlemci %50 lerin üstüne çıkmıyor ama ekran kartınıda tam kapasitede kullanmıyor. aynı oyun testlerde i5 9400 %80 ile çalışıp 2060 ıda %99 da çalıştırıp 10 fps civarı öne geçerken aynı yerde amd %60 ile çalışıp ekran kartını %90 altında çalıştırıp 10fps geri düşüyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.