Şimdi Ara

Intel i7-4790K & i5-4690K in 2020: Benchmarks vs. Ryzen 3600, 9700K (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
1
Favori
6.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunlarda intel işlemciler her zaman öndedir .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Evet adamlar zamanında kendi tekelliklerinde çok güzel 4790k üretmişler. Birde bugün 9700k ya bakıyorum r20 teklide 500 puan alıyor buraya kadar herşey normal. Birde 4790k ya bakın, oda ne ? Ortalama 450 puan almış !! 4. Seriden 9. Seriye kadar Yanni 5 senede adamlar tekli gücünü % 10 artırıp hersene gıdım gıdım vermiş Anakart masrafı ve eldekileri çıkarma derdide cabası. Birde AMD tarafında son 3 sene ye bakın? 1. Nesil ryzen ile 3. Nesil ryzen arasında rahatlıkla %25 tekli farkı var. Bukadar fanatik olmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
    Hoca sen ne anlatıyorsun?Hangi "kac tane anakart parası" vs
    Ben de su anda Ryzen 1700 var.8 cekirdek 16 izlek 65W islemci gayet de yetiyor.Az da W cekiyor 2060-2070 de besler.Daha ne olsun?
    Butun Ryzen alanlar islemcisini mi degistirdi.Degistirenler kac anakart paralık masraf mı yaptı?

Forumdaki uzak ara en agır Intel fanatigisin.Butun bu sıkıntı birkac FPS icin mi?170 yerine 164 FPS alan Ryzen islemcisi olan ellerini dizlerine mi vuruyor?
    Daha dun 1500-2000 TL verip Z170-Z270 Anakart alanlar bu ovdugun 8700K yı Anakartlarına takabildi mi?En fazla taktıkları islemci 4 cekirdekli 7700K idi.Ve islemcinin sıfır fiyatı da 1500 TL den assagı degildi.

Bugun Intel sana 8700K cıkardıysa bunda bile Amd nin payı var?9900K demissin Dunya Paraya Z370 Deluxe alan 9900K takabildi mi?bana Z170 Anakarta 9900K takılıyor diyorsan tamam Ok sen haklısın diyorum.
    Bugun B350 Anakarta 3950 takılıyor.Var mı Intel de boyle bir imkan?
    Butun mesele fazladan 3-5 FPS mi?Ayrıca oyun islemcisi kullananlardan hic mi Convert vb islemler yapan yok.bunlar da hangisi daha iyi?

Bugun 04 Ocak 20.45 itibarı ile İntel 9900KS 4400(4300+Fan) + Z390 1000 TL mi yoksa Amd 3900X 3800 + Z570 1300 TL mi daha mantıklı?
    Ya da İntel 9900K 3900 +B365 550 TL AMD 3900X + B450 550 TL mi daha mantıklı?
    Objektif olarak cevap verebilirsen sevinirim.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    O habire işlemci değiştirenler bence doymayan insandır. 14 mm 1600 le RX 580 almış adam bugün gidip 3600 le beraber 2060 yada 5700 alma niyetinde bu bence görgüsüzlükten başka birşey değil. Amaç sadece oyunsa eğer 70 fps lede oynasan 100 fpslede oynasan gözünün göreceği aynı grafik aynı akıcılık zaten.

En basitinden 2700k alan şuan RX 580 gibi kartlarla hala kullanıyor bu bir gerçek evet . Ama bunun asıl sebebi iki firma arasındaki rekabettir . Zamanında 1. Nesil i7ler ve phenom İİ İşlemciler varken AMD bulldozer serisini duyurup ortalığı karıştırmıştı . Bunu duyan intelde elinde ne var ne yok döktü piyasaya . 2600k 2500k 2700k bunlar ozaman göre efsaneydi ve hala öyle ama ozamanlar AMD bulldozer ler fos çıkınca Intel meydanı boş buldu frene bastı. Sonraki nesillerde performansı azar azar verdi. Ama günümüze gelecek olursak Intel köşeye sıkışmış durumda. Çünkü AMD nin bukadar kısa sürede yükseleceğini kimse düşünmedi. Bir anda çekirdek artışı ve ht destegi ne kadar zor durumda olduğunu açıkça göstermektedir. 3600x gibi bir işlemci bugün 9600k yı ucundanda olsa geçmiş durumda. Zaten bunlar rakip seriler. 8700k ile başabaş diyebiliriz. Ama oyunların optimizasyon nedenlerinden dolayı inteller azda olsa bazı oyunlarda önde . Bugün AMD 3800x ile 9900k ya kafa tutuyorsa seneye işler daha da karışır. İntel 10. nesil ryzen 4. Nesil çıktığında işin rengi belli olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu mesaj silindi.
    "Uygun ekran kartı ile 8700K ile 170 fps alan 1700 ile 164 fps alıyor herşey 6 fps için mi ifadesine katılmak mümkün değil"

Boyle bir ifadem yok.Orada kastettigim 9900KS nin 170 aldıgı yerde 3900X 164 FPS alsa ne olur?Ne degisir?Butun hersey 5-6 FPS mi?Kastettigim bu acıklamıs olayım.

Ayrıca sunu anlamıyorum.Bu oyun icin islemci alan kullanıcılardan hicbir tanesi Video Convert vb islemler yapmıyor mu?Burada cok cekirdegin faydası yok mu?

En onemlisi de gercekten iyi olan 8700K icin 1500-2000 TL verip Z370 Deluxe Gaming bilmemne tarzı Anakart alanlar bu karta 9900K takabildi mi?Bugun 9900K alan yarın o Anakarta 10000 bilmemne takabilecek mi?

Sahsi olarak gelince benim VGA 1050Tİ yani benim durumum biraz farklı zaten gidip 3-4 bin TL ekran kartına da vermem/veremem.

Bugun bu saat itibariyle 3900X+B450 alıp 4500TL odeyen mi daha mantıklı is yapmıs olur.9900KS+Z390 alıp 5400TL odeyen mi daha mantıklı is yapmıs olur?

Tam olarak katılmıyorum.mesela 1600 alan adamın alacağı ekran kartı 2080 ti gibi bir kart olma olasılığı düşüktür.hele o tip bir işlemci ekran kartı alıp 1800 p oyun oynamak ayrı bir dünya.

Diğer taraftan AMD nin orta sınıf islemcileriyle intelin en üst sınıf işlemcilerini karşılaştırmak tamamen yalnis bir durum.1600 un karşısına en fazla 7600 8400 tarzı Intel işlemciler konabilir.bu durumda da 1600 un besleyemeyecegi ekran kartlarını bu işlemcilerde besleyemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanhu11

Tam olarak katılmıyorum.mesela 1600 alan adamın alacağı ekran kartı 2080 ti gibi bir kart olma olasılığı düşüktür.hele o tip bir işlemci ekran kartı alıp 1800 p oyun oynamak ayrı bir dünya.

Diğer taraftan AMD nin orta sınıf islemcileriyle intelin en üst sınıf işlemcilerini karşılaştırmak tamamen yalnis bir durum.1600 un karşısına en fazla 7600 8400 tarzı Intel işlemciler konabilir.bu durumda da 1600 un besleyemeyecegi ekran kartlarını bu işlemcilerde besleyemez.
    8400 neyse de 7600 komik oldu

değil 7600, abisi 7600k'yı 5 ghz çalıştırsan getirsen bile 6 çekirdek isteyen bir oyunda 1600 ile boy ölçüşemez;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qjdd2l

• Dostum 7600 k filan 200 dolarlara satılırken burda ben oyuna bakarım bencmark fps diye ciğerini yırtan adamlar vardı.o devir bitti artık çoklu çekirdeğe geçiliyor beş sene önce çıkmış oyunların verdiği fps ye bakılmaz diye zaten yazmıştım.

Her neyse şu an amdye ayak uydurmaya çalışan bir Intel var.k ekine ekstra para veremem.ht siz işlemciye zaten artık para vermem.sogutma sistemine ekran kartı yada işlemcinin yarısı kadar para zaten vermem.guvenlik aciklariyla dolu hergun ne açık çıktı ne yama yapacağız falan diye hiç uğraşamam.deld melidle hiç işim olmaz doğru dürüst macun yapacaksin mesir macunu gibi olacak.islemciye o kadar para verdim mi kalite isterim.

Artı olarak AMD nin 6 8 12 16 çekirdekli canavarların fiyatları da bellidir.

Intel olcsun bicsin ona göre çıkarsın islemcilerini.fayatlarinida ona göre belirlesin.artik piyasa Intele bağlı değil.

• tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    Bakın bugün şuanda intelin en elle tutulur işlemcileri 9900k ve onun ks /kf türevleri 8700k da popüler değil öyle kardeşim öyle işi bilen adam bilgisayarda işi olan adam 3700x alıyor intelse 9700k alıyor 8700k artık alınabilirliğini yitirmiş oluyor fps ise 9700k içinden geçiyor zaten çoklu izlek ve oyun ise 3700x/3800x içinden geçiyor gelelim 9900k ve türevlerine tek elle tutulur 4/4 lük olmaya yakın olan bu işlemciyi sürmeninde epey bir maliyeti var öncelikle 9900ks stok 280/360 su sogutmalarla aida stress testinde 100 derece görebilir normal yani epey maliyetli bir su sogutma + çok kaliteli bord + 8/16 işlemciye rakipteki 12/24 iyi işlemci kadar para verince + güç tüketimi olarak rakibin 12/24 ünün gerisinde ciddi oranda gerisinde kalarak bu işlemci biraz fark yaratabiliyor çok kişininde göz ardı edebileceği ve ettiği 3900x aldığı vs bir fark..

Durum buyken böyle birileri artık adına nedersen de bir hışımla gerçekleri görmek istemeyerek sanrısal konular açmaya cevaplar yazmaya kendini kandırmacılık oynamaya istediği kadar devam etsin Amd oem desktop pazarında dünya genelinde görülen o ki %60 ın çok üzerine geçti (hazır pc dell vs hariç) bazı pazarlarda %80 üzerine geçti amd düne kadar hiç yoktu bugun amd ye rakip olabilecek dediğim en alınabilir 4/4lük denebilecek tipteki işlemcinin durumu yukarıdaki gibi onun altına indiğin anda 9700k mı 3700x mi artık kişisel tercih ve pc kullanımındaki durumlara göre değişir adam oyuncu + yayıncıysa 9700k ile malesef işi olmaz ama iyi fps verir 8700k dan hızlıdır dolayısı ile fps isteyen adam için 8700k da bitti genel olarak intelde topyekün şuanda neredeyse satın alınabilirlik açısından bitti.

Bunun aksini idda eden kendi çalıp kendi oynar kardeşim benim söyleyeceklerim bu konuda bukadar.

10. nesilde nisan da tam manasında piyasada olacak deniyor tanıtımı daha erken olsada işi bilen bir çok kullanıcı 10600k'ya eğer 300-350dolar segmenti gelirse atlamayacak gene 3700x veya 9700k alacaktır çünkü alınabilirlik açısından birşey eklememiş olacak ..

200-250 dolara gelirse ozamanda 3700x de 3600 de iyi indirimlerle amd yerini gene tutar pazarı kaptırmaz akabinde bir kaç ay sonrasında zaten 4000 serisi kaçamak inceleme sonuçları falan patlar..

intel 2022 en erken , görünüşe göre 2023 den önce sağlam dönemeyecek pazarda belli oranda yer tutsabile tabi rocket lake da bir süpriz olmazsa onu zaman gösterecek..

Amd nin de bu saaten sonra eli armut toplamaz... Hiç iddası bile olmayan bir firmanın inteli şu hale sokmuş olması karşısında biraz utanmaları sıkılmaları gereken fanboylara itafen yazdım bu yazıyı gerçekler ortada arkadaşlar kimse kafasını kuma gömmüş gibi takılmasın kendisini kandırmaktan başka bir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 4 Ocak 2020; 23:9:22 >

• Intel rekabete pek alışık bir firma değil.su e 6600 q6600 leri çıkardığında beri AMD pek rakip olamadi Intele.

Eee rakip olmayınca piyasa şartlarını,fiyatlarını vs vs kendi belirledi ve istediği gibi at kostirdu.

Anladığım kadarıyla 1600 1700 çıktığında hala kendilerini rakipsiz sanıyorlardı.

Şimdi anlamislardir artık.anlamadilarsa da benim problemim değil.en azından son kullanıcılar işi çözmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanhu11

Intel rekabete pek alışık bir firma değil.su e 6600 q6600 leri çıkardığında beri AMD pek rakip olamadi Intele.

Eee rakip olmayınca piyasa şartlarını,fiyatlarını vs vs kendi belirledi ve istediği gibi at kostirdu.

Anladığım kadarıyla 1600 1700 çıktığında hala kendilerini rakipsiz sanıyorlardı.

Şimdi anlamislardir artık.anlamadilarsa da benim problemim değil.en azından son kullanıcılar işi çözmüş.
    Phenom IIler fena değildi. Forumda da epey alan olmuştu. Bende de athlon II vardı memnundum açıkcası. Hatta phenom II x6lar ilk çıkan bulldozerlerden iyiydi.

Pc oyunculuğuyla aram yok eskisi gibi. Elimdeki i5 4460 4/4 olmasına rağmen yetiyor. Sistem değiştirecek olsam sanırım 2700x alır geçerdim. Burada çok yerden yere vurulsa da amd şu an gayet alınabilir işlemciler yapıyor. Sürekli aynı sidik yarıştıran kişiler baymaya başladı.

• İntelin işlemcileri yada AMD nin işlemcileri daha iyidir konusuna girmiyorum.kisiye göre ihtiyaca göre tercih belirlenir.

Burda anlatmak istediğim AMD nin şu an uyguladığı satış politikaları son kullanıcı için daha doğrudur.

En basitinden bir örnek.arkadas çocuğuna PC alacak.bilgisayarci arkadasiymis gitmiş Intel 8100 ve 470 önermiş.bes sene her oyunu oynatır demiş.bana sordu 1600 li sistem toplattim.

Bugün için bile oyun oynamayı seven az bütçe ayıran kişilere 1600 yanında orta sınıf bir ekran kartı önerir geçerim.

Bu bencmark işine fazla takılmamak gerek.mesela 8400 veya 9400 daha fazla FPS verse bile şu piyasa şartlarında 1600 yada 2600 e karşı benim için tercih sebebi olamaz.

Şu an üst düzey islemcilerinin overclok olmasida beni açıkça cezbetmiyor.mesela e 6300 aldık verdik gazı e 6800 gibi caisti.overclokc için masraf yaparsın hatta iyi bir bütçe ayirirsin ama mesela 4 gh den 5 gh e cikarirsin sana yüzde yirmi bir avantaj sağlar o zaman mantıklı.celeron 300 e6000 serisi yada 2500 2600 k tarzı işlemciler için değer.su anki kazanimla harcadigin parayı karşılamıyor bence.cok üst düzey para harcayıp overclokla ugrasmayada gerek yok bu şartlar altında.

Yeni seri inteller gelir fiyatlarıyla verdikleri karşılaştırılır son kullanıcılar yine kendileri için en uygun olanları secer

Ben genel olarak işlemci üzerinden değil intelin satış artı fiyat politikasını eleştiriyorum..8700 k 9900 k falan tamamda 200 dolar civarında da bu tip işlemcileri olmalı.

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt
    sebebi ryzen 1600 intelin 10 seneki işlemcisin eşit olması. 10 luk performasnın üst sınır olduğu everende Performansı 1 den 5 e, 5 ise 7 ye getirmek zor. Performasnı 9 dan 9.5 getirmek zor. Fizik kanunu moor yasası vs vs.
    Gtx 1660 (1070 e yakın perfomansu var) da oynadığım oyunların yarısında %15-% 5 arasında bir darboğaz var. işlemcinin 4.0 ghz ramlern 3533 mhz cl 14 çift kanal olduğunuda beliritiyim . bu işlemcilerin hakkı rx 570 -580 gtx 1060 dır Hatta maks noktası 1080p için tabiki. Çok üzücü bir durum yok. Bugün sıfır fiyatı na göre iyi işlemci . Ben ilk 6 ay içinde almıştım. Çok pişmanım ozamn vediğimin paranın hakkı değildi. Biraz daha sabredip i5 8600k yada 8400 alaiblridim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.