Şimdi Ara

Intel i7-4790K & i5-4690K in 2020: Benchmarks vs. Ryzen 3600, 9700K (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
6.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Bunu sana açıklamama rağmen aynı şeyi yazıp dueuyorsun iyi kardeş sen işlemci al düşük ayarkarda oyun oyna kendini de düşük ayarlarda yüksek fps alıyorum diye avut.

Cs Go örneği çok güzel olmuş bence Mario, Minecraft, ya da fi tarihinden kalma oyunları da say. Tek çekirdeğe dayalı ne oyın varsa koy düşük ayarlarda test edin oyunları Intel her zaman önde gözüksün.

Alıntıları Göster
    Ben sana csgo örneğini test edilmesi için vermedim ayarları düşürünce her oyunda işlemciye binen yük artar diye verdim. Bu günümüz oyunlarında da hala böyledir. İsterse senin 10 bin tane çekirdeğin olsun bu böyledir. İşlemci oyun testi için de olması gereken budur, bu ayarlarda test edilir.
    Hani CS:GO'yu da çoğu kişi oynadığı ve ayarları kıstığı için daha somut örnek olur diye verdim. Yukarıda bir arkadaş çok güzel demiş DH'de takılan bir adamın bunu bilmemesi ve konuyu ısrarla başka yere çekmesi çok üzücü.

Bir şeyi daha anlamıyorsun ben kimseye gidip de 500 liralık 5 senelik işlemci alın demiyorum ısrarla böyle demişim gibi davranamazsın.

Bak üstte de yazdım burada belirtmek istenen şey bu 5 senelik işlemcinin gerçekten "5 senelik" olarak hakkını verdiği, gerçek manada uzun vadeli bir ürün olduğunu kanıtladığıdır. Bu işlemci zamanında 5 sene sonra da idare edebilsin diye (Ama o/c ile ama o/c'suz) alındı, tercih edildi.

Eğer sen ısrarla 5 senelik işlemci ile günümüz işlemcisini kıyaslayıp eziklersen bu benim sorunum değil. 5 senelik işlemci ile kıyaslayıp "muhaha" demek, böbürlenmek de ne bileyim... Bir zahmet Ryzen denen işlemci 5 senelik işlemciyi geçebilsin bu abartılı övünülecek bir şey değil. O işlemciye ağır farklar atması lazımdı zaten.

Demek ki 5 senelik işlemci günümüz işlemcisine yaklaşabiliyorsa bu, o 5 senelik işlemcinin harbiden hakkını verdiğini, uzun ömürlü olduğunu gösterir.

Bana çıkıp da bir kişi şu anki bir işlemcinin (Amd/Intel fark etmez fanboy olmadığım için ikisini de söylüyorum.) 5 sene sonra bırak idare etmeyi oyunları çalıştırıp çalıştıramayacağını söylebilir mi? Hiç sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 31 Aralık 2019; 16:18:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Bu mesaj silindi.
    Hocam çamur atılmasını geç, adamlar güncel işlemcileri 5 senelik işlemciyi geçti diye muhaha zuhaha yazıp eziklemeye çalışıyor. Bu daha tuhaf değil mi? Senin kıstasın zaten 5 senelik işlemci değil ki. Bir zahmet geçsin Ryzenlar 4790k'yı geçmemesi ayıp olurdu. Ama demek ki neymiş 4790k gerçek manada hakkını veren "uzun ömürlü" kavramını gerçek anlamda yaşatan bir işlemciymiş.

Bir de 4.8 ghz o/c'lu diye dalga geçiyorlar. Eee zaten bu işlemciler uzun seneler yoluna devam edebilsin diye o/c yapılıyor, zaten insanlar o/c ile performans süresini, ömrünü arttırmak için aldı bu ürünü. O/c bu yüzden yapılmaz mı zaten anlamıyorum garipsenecek ne var bunda? "K" ibaresi boşuna mı var?
    Demek ki bu işlemci o/c ile günümüz işlemcilerine yaklaşabiliyormuş. O zaman helal olsun diyecek bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 31 Aralık 2019; 16:28:52 >

• Madem öyle medium ayarda testleri kaale alıyoruz size 1300-1400 küsür liralık Ryzen 3600 yepyeni oyunlarda kendisinden çok daha pahalı işlemcileri madara ederken:

Intel i7-4790K & i5-4690K in 2020: Benchmarks vs. Ryzen 3600, 9700K

https://www.techspot.com/review/1871-amd-ryzen-3600/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 31 Aralık 2019; 16:36:40 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Ayarları düşürmek yanıltıcı sonuçlar çıkartmaz asıl yükseltmek yanıltıcı sonuçlar çıkartır.
    Ayarlar yükseldiği zaman ekran kartına binen yük artacağı için işlemci üst sınırını gösteremez attığın grafikleri gibi hepsi aynı fps değerini verir.

Ama çözünürlüğü ve ayarları düşündüğünüz zaman ekran kartı üzerindeki yük kalkacağı için işlemciye yüklenecek işlemci ne kadar izin verirse o kadar fps verecektir.
    Bu aynı zamanda darboğaz dediğiniz şey.
    Asıl inceleme bu ayarlarda yapılmalı ki işlemci limitini görelim attığınız bu grafik asıl referanstır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Hacı işlemci iyi mi değil mi diye niye bakıyoruz ozaman yüksek ayarda düşük fps verecekse?

8100 ağır grafik ayarında kaldırmamış oyunu işte görmüyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 31 Aralık 2019; 17:10:9 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Düşük fps derken hepsi aynı fpsyi vermiş zaten grafikte?
    i5-8400 ile i9-9900k'nın birebir aynı fpsyi vermesi zaten grafiğin ne kadar tutarsız olduğunu gösteriyor.

Evet i3-8100 darboğaz yapmış çözünürlük yüksek olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 31 Aralık 2019; 17:16:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Ortalamanın altındaki değere bir bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 31 Aralık 2019; 17:16:55 >
  • Alex5 kullanıcısına yanıt
    Var zaten, 9100F. İslem gucu ve oyun performansi 4690K /4970k ayarinda hatta denk.

• Amd fanboylarıyla tartışmaya girmeye gerek yok. Tipik durumlar söyleyim size:

7700k çoq ısınıyor intel açıhlama yapmış oc yapmayın diye. ( Öte yandan 3000 serisi işlemciler 1.5v ve vaadettiği hızlara çıkamıyor. %1 bile overlock payı bırakılmamış işlemciler ayrıca çok ısındığı için herkes şikayetçi. Masaüstünde 50 derece işlemci bunlar. )

İntele 2. elde çoh para istiyorlar intel alan maldır. ( Öte yandan kendi satın aldıkları 2500 liralık işlemci 6 ayla 1 sene içinde 1500 liraya, 1500 liraya aldıkları işlemci 800-900 tl civarına satılıyor hatta kendileri 1700x gibi işlemcileri 2. elde 600 liraya satamadıkları için kuduruyorlar. )

Amd daha çoh çekirdağ veriyor. ( Öte yandan intelden %30 civarlarında daha az performanslı ve boost frekansları 10 sene önceki işlemcilere denk işlemciler bunlar. )

Yeni nesil qonsollar 8/16 gelecağğ ( Hadi inşallah ama forumda 6/12 3600 önerirken çok iyi derler öte yandan 6/12 8700k alanları mal yerine koyuyorlar )

En sevdiğim ise;

7700k ÖLDÜüÜÜüüÜÜü helvasını yiyoğğğ konuları. ( 3-4 senelik işlemciye güç bela 3000 serisi ile yetiştikleri için böyle seviniyorlar. OC yapılmış bir 7700k hala bütün amd işlemcileri tokatlıyor bir de 8700k performansına yaklaştıklarınıdüşünün )

• donanım haberin yükselen trendi ryzen işlemcilerdir. ryzenlar çıkmadan önce büyük çoğunluk intel öneriyordu. core i serilerinden ryzenlara kadar amd intele doğru dürüst bir karşılık veremediğinden piyasada kesin üstünlüğü vardı. intelde bu rahatlıkla gıdım gıdım performans arttırdı çekirdek sayılarına ciddi olarak dokunmadı fiyatlara abanabildiği kadar abandı. özellikle ryzen 3000 serisinden itibaren çok rahatlıkla donanım haber semalarında en çok önerilen işlemcilerin ryzen olduğunu yazabilirim.

bugün bir intel fanboyu intel işlemcisine daha uygun fiyat ve özelliklerle sahip olabiliyorsa bu amd nin sayesinde. istesede istemesede bir yönden amd ye muhtaç. inşallah zhaoxin işlemcileride piyasaya girer bir seçenek daha ortaya çıkar. teknoloji daha hızlı ilerler ve fiyatlar daha çabuk düşer. iş intel fanboyların keyfine kalsa amd batsın diye sabah akşam dua ederler. amd şu an yaptığı gibi inteli hoplatacak ki fiyatlar düşsün teknolojide rekabet olsun. amd takipçileri daha uzun vadeli düşünür. intel fanboyları günü kurtarma ve fps derdindedir. bukadar oyun sevdalısısın niye pc kullanıyorsun oda ayrı bir tartışma konusu. oyun alanında en iyi fiyat performansı playstation ve xbox veriyor. al ps5 veya xbox 2 çıkınca yıllarca tüm oyunlarını takılma stuttering optimizasyon derdi olmadan oyna. ps5 alırsan muhteşem exclusive oyunlar cabası...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex5

Hala iş yapıyor 4790. Şu ayarda bir işlemciyi i3 olarak baya ucuza verirlerse alabilirim. Ya bunu ya 1600'ü. Alabileceğim maksimum ekran kartı zaten belli
    Benim sistemi alabilirsin. GTX 1070 ekran kartına yetiyor. Battlefield 5 1920x1080 Ultra, PUBG Ultra, DayZ Ultra oynuyorum.
    www.letgo.com
    İstiklal içinde, ikinci el satılık İşlemci, Anakart, Soğutucu, Ram - letgo
    https://www.letgo.com/tr-tr/i/islemci-anakart-sogutucu-ram_955f9d6e-d95c-466f-8ef3-e520ddbe1d03

• BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    forumun kıt intel botunun saçmalaması daha... sana kaç kuruş botluk maaşı veriyor intel merak ettim?

• açıkkarı kapatan yamalarla nasılda performans alır ya... salla salla intel bile kabul etti yamaların göstermelik olduğunu...

• Burda bence onemli olan 2500K,2600K,4790K,7700K,8700K,9900K iyi ya da kotu islemci olmasından ziyade hicbir sekilde bir ust islemciyi takamamanız ve her seferinde size deli paralara soket degisikligi ile islemci,anakart satarak sizi amiane tabirle her seferinde soyup sogana cevirmeleri...

Bende de 2600K vardı ama S1155 idi gidip ustune kimse 4790K alıp takamadı.Ben de 4790K alamadım cunku her İntel islemci gibi dehset pahalıydı yanılıyorsam duzeltin S1150 idi.
    Sonra 1151 Socket cıktı.Dehset paralara Z170,Z270 Anakartlar alındı 1500-2000 Tl lere ust duzey bugunun parası ile 2 ile carp sonra dehset paralara sadece ve sadece 4 cekirdek 8 izlek 7700K alabiliyordun.

Sonra Intel baktı ki Amd Ryzen ile 7700K yı falan geciyor NSA NKA da Normal sartlarda asla yapmayacagı birseyi yaptı ve 8700K cıkardı fakat o da ne yeni islemci yine tik tak Socket degisikligi istiyordu ve fiyatı da tabii ki dehset pahalıydı.İnsanların dehset paralara aldıkları Z170 Gaimg ler Z70 Deluxe ler ve İ7 7700K adeta cop olmustu.Sonra AMD 3. nesil Ryzen leri cıkınca ve butun Yabancı Siteler begenip tavsiye edince İntel yine normal sartlarda asla yapmayacagını yaptı ve 9900K cıkardı cunku Intel bu tip islemcileri Extreme Edition vs der 5-10 katı fiyattan insanlara satardı.Tabii bu arada olan sadece ve sadece tuketiciye oldu.1155 Anakartların yerini 1150 1150 lerin yerini dehset pahalı 1151 Z170 ve Z270 ler aldı.O da yetmedi.sen Z370 alacaksın dedi yetmedi Z370 lere sadece bir Wifi ekleyip Z390 yoneltti.

Ben Intel ya da Amd ci degilim.Ama AND ye daha fazla sempati duyuyorum.Neden degilim hala ve hala hem Intel hem AMD kullanıyorum.Muhtemelen kullanmaya da devam edecegiz.Ama bu Intel in tik tak sonra İ7 ler maksimum 4 cekirdek(ti) kalanı Extrem Edition olarak 2000-2500 dolarlardan sat devamlı soket degistir politikasından nefret ediyorum.Ki yeni islemciler de 1159 Soket deniyor.Bir de 1200 cıkacakmıs.Ne oldu 1151 V3 de yalan oldu.

Bu arada 9900K da biraz OC yedi 9900KF oldu.Tabii fiyatı da arttı.AMD de ise bugun B350 mutevazi bir Anakart olan herkes ister A8-A10 islemci takar isterse 3950X takar.Tek soket ve ister en dibi tak ister en yuksegini tak.Bu asla ve asla hicbirzaman Intel de yapayacagın birsey tam kullanıcı dostu...

Su anda Masaustu sistemimde zamanında Sıfır aldıgım 600-650Tl arasında bir fiyata aldıgım Gigabyte Ax370 Gaming 3 var.Zorlasaydım 750-780 TL ye 470 Chipset MSI alabiliyordum.Su an dusundugumde cok iyi yapmısım diyorum.İsteyen de 400-550TL arasında B350-450 almıs olabilirdi.İslemci olarak da 2. El olarak aldıgım Sıfırı 1300-1500TL bandında iken 900TL ye aldıgım 65W Ryzen 1700 8 cekirdek 16 izlek islemcim var.OC bir kere denedim baktım pek olmuyor OC siz bıraktım.Zaten 65W olması cok onemli benim icin OC yapıp Watt ları ucurmanın anlamı yok.Yine 2. el aldıgım 2X16GB toplamda 32Gb DDR4 2400 Kingston Ramlerim var.1050Tİ ITX VGA var.Sanırım GTX 2060-2070 de de bir darbogaz yapmaz diye dusunuyorum.Yarın param olsa 3950X alıp takabilirim.Hatta bırak onu B350 Anakartı olan bir kisi cıkarıp 3950X takabilir.Intel de bunu yapabilir misin?Bu arada ben bunu alırken İ7 7700K 2. elde 1250-1300TL idi.88-95W 4 Cekirdek 8 izlek islemci...

Tavsiye konusunda cok katılmıyorum.Cogu inceledigim yabancı/yerli site toplamda overall da Amd islemciyi tavsiye ediyor.3900X/3950X gibi...Ayrıca param olsa kendi tercihimdir gidip 570 Anakart almam 3700-3900 icin cunku gordugum kadarıyla OC olmuyor.

Ekran Kartı konusunda da sunu soyleyebilirim.Yasım 43 4MB S3 Virge kullandım ilk bilgisayarımda sonra 16MB Voodoo Ekran kartına gecmistim.Onda ki o dehset verici goruntu kalitesini bir daha hicbir kartta goremedim.Geforce aldım vs aldım ama 3DFX baskaydı.Ati de bana goruntu olarak her zaman nvidia dan kaliteli gelmistir.AMD Ati yi aldıgında cok umutlanmıstım hala istenilen patlamayı yapamadılar.Umarım orada da gelisme olur.

• Deliler akillilar ve taslar toplanmis..
    Hah kuyuda geldi...

• ben hala x5675 kullaniom gunluk 4.6ghz bana herturlu oyunda fazlasiyla yetiyor 1080p de daha bi 4-5 yili var bu cpu nun 4790k cok yeni bir cpu sayilir :)
  • i7 6700K ile uzun süre daha beraberiz desenize :) üstelik stok hızda.
    1080p-144 hz de henüz bir kere dahi O.C. yapmaya gerek duymadım, O.C. ile daha da artar ömrü.
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Benim açıkları bios update kapattı herhangi bir performans değişikliği yok spectre, meltdown testlerini geçiyor. Anakart Asus z97a, kullanan arkadaşlar varsa sitesinden indirip güncellensin biosu.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.