|
Intel için kritik dönemeç yaklaştı: Bazı varlıklar elden çıkarılacak
-
-
İntel batış sinyalleri vermeye başladı.Umarım tez zamanda batarlar.
-
Sadece AMD’nin kaldığı bir ortamda rekabet olmaz düzgün işlemci çıkmaz Apple M serisi işlemcileri ile pazarı ezer geçer.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
vaybe ne duruma gelindi AMD olmasa intel bize i7 4çekirdek dayatacaktı halen :)şimdi batma korkusu sardı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 2 Eylül 2024; 14:46:11 >
-
x86 mimarisinin tahtı devrilmeden Intel batmaz.
-
Bizim ülkedeki köylü şark kurnazlığıyla yönetilen bir şirketti zaten. Batsın
Zamanında elde ettiği karları ARGE ye harcamak yerine cebe atarsan böyle batarsın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Intel'i, 'batırmazlar'.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu Altera'yı alıp devlet şirketi yapacaksın. Dünyada fpga üreten birkaç şirketten biri. Gerçi Türk kafasıyla yönetilmesi imkansız ama elindeki teknik bilgiler bizim bütün teknik üniversiteleri ihya eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ortalikta Applein M islemcileri ile ilgili cok fazla muhabbet donuyor ama baktigimda genel plarak video editleme yada fotograf editleme haricinde performanslardan bahsedilmiyor. Her 3 seriyide kullanan biri olarak sunu net soyleyebilirim Applein onunde daha cok uzun zaman var bu işlemcileri gelistirmek icin. Problemli demiyorum ama guc olarak son derece yetersiz. Suda ayri bir gercek pil omru konusunda ve gunluk kullanim konusunda rakipsiz. Umarim en kisa surede cok daha iyi bir seviyeye getirirler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elma M değil MX bile yapsa gta oynatmıyor diyorlar.. pazar derken salı pazarı sanırım sizin oradaki? x86 varken ne intel batar ne amd kötü işlemci çıkarır anca sallıyorsunuz elma armut diye.
-
Mac'lerde oyun oynanmiyor (bildigim kadariyla WOW haric onuda zaten hastalari windowstan oynuyor).
Ancak son gelismeler umit verici Mac tarafinda. Gecen hafta Unreal Engine 5.4'u indirdim M3 Macbook proya. Sasirtici sekilde ThirdPerson default map'i 35-40 FPS ile projeyi load etti. Bu bile bana oldukca buyuk bir gelisme gorundu. Daha oncesinde bunun hayalini bile kuramazdim :).
Tabi suda ayri bir gercek ayni paraya daha guclu donanimi olan makineler var. Ancak hicbirinin ergonomisi ve pil omru macin bu modeli ile yarisamiyor. Sabah 9'da mesai basladi aksam 6'ya kadar makineyi hic kapatmadim (15-20 tab chrome'da, slack ve intellij'de iki adet proje, Postman ve Mail client 4 adette terminal butun gun acikti.) Buna ragmen halaa %32 sarji kaldi.
Apple'in ucret politikasini hic sevmiyorum keza iphonelar icinde gecerli bu. Ancak yigidi oldur hakkini yeme. Son derece kaliteli urun yapiyorlar. Temmuzda esimin ve benim telefonu denizde (kiyiya yakin noktada) kaybettik. Ben kendi telefonumu buldum ancak is isten gecmisti daha oncesinde islem gordugu icin heryerine su girdi. 1 ay sonra nasil olduya kendiliginden acildi ama sistem arizasi var. Esimin telefonu komik sekilde 34 gun sonra kiyiya vurmus polis beni aradi telefon sahibi kim diye (ben saniyorum ki androidi kaybetti onu buldular megersem bizim iphone yuzerek kiyiya vurmus). Telefonda gorsel hicbir sorun yoktu. Sadece acma tusu ve hoparlor zarar gormus. Su anda aktif sekilde sorunsuz kullaniyor.
X86 teknolojisi artik rafa kaldirilmali. Gunun sonunda uretim teknolojisininde gidebilecegi son noktaya ulasmak uzereyiz. Moore kanunu zaten oleli cok oldu. AI'da bir yere kadar goturecek sistemleri. Ancak gunun sonunda daha guclu sistemlere ihtiyacimiz olacagi kesin. Intel'in elinde yeni bir teknoloji olmadan x86 patentini satmayacaktir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesahmet -- 2 Eylül 2024; 22:42:04 >
-
Apple niye pazarı ezip geçsin? Apple ne Intel ile ne AMD ile ne de Qualcomm ile rakip değil. Çünkü Apple işlemcilerini sadece kendi ürünlerinde kullanıyor. Windows ve Android üreticilerine işlemci tedarik etmiyor. Windows'ta AMD ve Intel rekabeti var. Intel batsa da batmasa da bu saatten sonra Appe'ı alakadar etmez. Anca AMD'ye yarar. Apple için ortada giren çıkan yok. Snapdragon X serisi ile şimdi Qualcomm da katıldı. Android desen orada da Qualcomm, MediaTek ve Samsung var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 2 Eylül 2024; 23:6:52 > -
Şu anda durum çok farklı değil. İntel orta seviyede 14 çekirdek verirken AMD hala 6 çekirdekte ki çok sınırda bir miktar.
-
Apple’ın MacBook pazarı direk Wintel ile rekabet ediyor. Intel çekilirse platform üreticileri Amd ile devam eder ama oda pazarlama gücü, platformu yönlendirici gücü olmadığından MacBook daha fazla pazar payı alır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
vaybe ne duruma gelindi AMD olmasa intel bize i7 4çekirdek dayatacaktı halen :)şimdi batma korkusu sardı :)
|
Şu Altera'yı alıp devlet şirketi yapacaksın. Dünyada fpga üreten birkaç şirketten biri. Gerçi Türk kafasıyla yönetilmesi imkansız ama elindeki teknik bilgiler bizim bütün teknik üniversiteleri ihya eder.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X