Şimdi Ara

Intel işlemcilerdeki kritik açık kapatılacak, performans %30 düşecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
5
Favori
20.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev kullanıcısı fanatikler bir birlerine girmiş harbiden cehaletten kırılıyorsunuz ama farkında değilsiniz. Kaçınız çoklu sanal makine çalıştırıyor da o verilerin bir birine erişeceği memory leak açığını kullanacak bir yazılım gördünüz de bir birinize laf atıyorsunuz? Harbiden cehaletten kırılıyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux Kernel geliştiricilerinin yorumlarına göre bios dan sanallaştırmayı kapatmak çözüm değil. Çünkü işletim sisteminin kernel seviyesindeki çok köklü bir değişiklik yapılacağı için intel işlemcilerinde performans düşüşü yaşanacak.

Yapılan ilk compiler bench testlerine göre gerçektende %20 civarında bir düşüş yaşanmış bile.
    https://hothardware.com/news/intel-cpu-bug-kernel-memory-isolation-linux-windows-macos

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba89

Baktık işlemci satamıyoruz,açık ta var.

Ver güncellemeyi yavaşlatalım yeni işlemci alsınlar.Yeniden eskiye doğru yavaşlatma yüzdesi artar.

Apple taktiği :D
  • Hangi seriden itibaren bu açık bulunuyor acaba ?
  • Şakamı bu ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt

Aynen öyle core 2 duo zamanına döndük bir anda.

• ev kulanıcısını etkilemezmi diyorsunuz.

• Bundan etkilenmemek için ne yapmak lazım çözüm lazım.Ayrıyetten bu intelin..
  • Bir kaç arkadaşın pm den ve alıntıyla güzel dönüşleri sebebiyle mesajı editliyorum şöyle güzel güzel konuşun canımı yiyin

Not: AMD sevicilere de buradan selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 5 Ocak 2018; 11:0:9 >
  • Performans düşüşü yalnızca sanallaştırma kısmında mı olacak yoksa genel performansı da etkileyecek mi onu tam anlayamadım.

Ek: Yukarıda @MasTek'in yazdığına göre durum vahim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 3 Ocak 2018; 14:46:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen açık çok kompleks bir şey. Birden fazla sanal makine olacak, bellek sızıntısı olacak sonra o bellek sızıntılarından diğer sanal makinenin verilerine kernel moddayken erişeceksin. Her veriye de değil. Kernel'deki page table'a. Kernelin page table'ına bir makinenin erişmesi gerekirken sanal makinenin birindeki bellek sızıntısından dolayı başka makineler de erişilebiliyormuş. Evdeki bilgisayarınızdan birden fazla sanal makine açıyorsanız geçmiş olsun. Açmıyorsanız sizlik bir şey yok.

Ayrıca aynı açık AMD'de de bulunmuş. En güncel Linux kernelinde AMD işlemcilere de vulnerable/insecure denmiş. Yani onlarda da var. Başta işlemci tarafında kapatırlar, sonra yazılımla hallederler bir şekilde daha verimli hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 3 Ocak 2018; 15:0:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Beyler AMD de de aynı açık var ve performans düşüklüğüne sebep oluyor

AMD birde yamayı yapmayın demiş alem adamlar bunlar , şaka bir yana optimize edeceklerdir iki tarafta

Intel işlemcilerdeki kritik açık kapatılacak, performans %30 düşecek

Açıklamayı tam okumamışsın.

Önlem olsun diye şu an AMD cpu'ları da insecure olarak taglıyor kernel.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=x86-PTI-EPYC-Linux-4.15-Test

Amd çalışanının commit'i ko adam desteksiz sallamıyordur herhalde:

quote:

AMD processors are not subject to the types of attacks that the kernel

page table isolation feature protects against. The AMD microarchitecture

does not allow memory references, including speculative references, that

access higher privileged data when running in a lesser privileged mode

when that access would result in a page fault.

Disable page table isolation by default on AMD processors by not setting

the X86_BUG_CPU_INSECURE feature, which controls whether X86_FEATURE_PTI

is set.

Signed-off-by: Tom Lendacky

http://lkml.iu.edu/hypermail/linux/kernel/1712.3/00675.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Beyler AMD de de aynı açık var ve performans düşüklüğüne sebep oluyor

AMD birde yamayı yapmayın demiş alem adamlar bunlar , şaka bir yana optimize edeceklerdir iki tarafta

Intel işlemcilerdeki kritik açık kapatılacak, performans %30 düşecek

Açıklamayı tam okumamışsın.

Önlem olsun diye şu an AMD cpu'ları da insecure olarak taglıyor kernel.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=x86-PTI-EPYC-Linux-4.15-Test

Amd çalışanının commit'i ko adam desteksiz sallamıyordur herhalde:

quote:

AMD processors are not subject to the types of attacks that the kernel

page table isolation feature protects against. The AMD microarchitecture

does not allow memory references, including speculative references, that

access higher privileged data when running in a lesser privileged mode

when that access would result in a page fault.

Disable page table isolation by default on AMD processors by not setting

the X86_BUG_CPU_INSECURE feature, which controls whether X86_FEATURE_PTI

is set.

Signed-off-by: Tom Lendacky

http://lkml.iu.edu/hypermail/linux/kernel/1712.3/00675.html

Doğrudur ben habere baktığım sırada yemek yiyordum gördüm attım direkt öyle derinlemesine bir bakışım yok

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Intel'in bu rezilliğini başka firmalara iftira atarak temizleyemezsin. Paylaştığın yazıyı okudun mu bilmiyorum ama orada Amd haklı olarak benim işlemcilerimde sorun yok, neden işletim sisteminde beni de yavaşlatacak bir değişikliğe gidiyorsunuz diye itiraz ediyor. Yanlış anlamaya ve aktarmaya fırsat vermemek için bir örnek vereyim: intel ve amd araba üreticisiymiş gibi düşün ve bir firmaya yüksek sayıda dizel araç vermişler, intelin motorlarında sorun çıkmış düzeltilemez olduğu görülünce benzinli motorlara geçelim sorun kalmaz diyor ama şimdi de çok yakacaklar, amd de haklı olarak bende sorun yok dizel kullanmaya devam edeyim diyor. Ama kalkıp da bu çözümü "amd de çok yakıyormuş, sorun sadece intelde diil" diye aktarmaya çalışmak, manası ve amacı o kadar açık ki...

• Intel muhtemelen ardı ardına dava edilecek. İnsanlar daha hızlı olsun diye bir ton para verip aldığı işlemcinin yavaşlamasını pek hazmedemeyecektir. Bunlardan biride benim. Intel'in yapması gereken, müşteriye performans kaybı kadar geri ödeme yapmaktır.

• Hocam yukarıda da yazdım tam okumadım yemek yiyordum diye sakin olun az Banane intelden senin aşkın bitanen AMD ile kanka oldular zaten senin bu denli çıkışmaman lazım artık bu tarz konularda diye düşünüyorum ki gerçekten art niyetim yoktu ki
  • Nasıl bir işse haber ortaya çıktıktan sonra intel hisseleri yüzde 1.49 artmış.

https://tr.investing.com/equities/intel-corp
  • Apple ın yaptığı eski model telefonları bilinçli şekilde yavaşlatması işine benziyor bu iş.
    intel artık eski işlemcileri çöpe atmanızı yeni işlemciler almamızı istiyor olay aslında bundan ibaret.
  • Haydiii
    etkilenirsem iade ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.