Şimdi Ara

Intel, paket içi bellek teknolojisini terk ediyor: İşte sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel, paket içi bellek teknolojisini terk ediyor: İşte sebebi
    Paket içi bellek teknolojisi, Apple'ın M serisi işlemcilerini hızlı, verimli ve kompakt hale getiren faktörlerden birisi olarak öne çıkıyor. Intel, Core Ultra 200V (Lunar Lake) işlemcileriyle aynı mimariyi benimsedi. Ancak şirket, teknolojinin kâr majlarını azalttığını belirterek, gelecek işlemcilerinde bu yaklaşımı terk edeceğini açıkladı.

Geleneksel RAM'ler kullanılmaya devam edecek

Intel'in CEO'su Pat Gelsinger, analistler ve yatırımcılarla yaptığı kazanç konferans görüşmesinde, paket içi bellek teknolojisini Lunar Lake'e özel olduğunu ve Panther Lake, Nova Lake ve devamında kullanılmayacağını söyledi. Dolayısıyla şirket, geleneksel RAM'leri kullanmaya devam edecek.

Ayrıca Bkz.Intel ağızları sulandırıyor: Apple ve Samsung şirketi satın almak için yarışıyor

Intel'in Core Ultra 200V işlemcileri, 128 bit arayüz ile bağlı 16 GB veya 32 GB paket içi LPDDR5X-8533 bellekle birlikte geliyor. İşlemci paketi içerisine entegre RAM'ler sayesinde dizüsütü bilgisayarların içerisinde yer tasarrufu sağlanıyor ve batarya gibi diğer komponentlere yer açılıyor. Ek olarak, paket içi bellek gecikmeleri ve güç tüketimini azaltmaya da yardımcı oluyor.

Ancak, Intel'in bu bellekleri OEM üreticilerden daha pahalıya temin edebildiği ve paket içerisine entegre etme maliyeti de eklenince, Intel'in kâr marjlarını etkilediği belirtiliyor. Son olarak, önceden yüklenmiş belleğe sahip işlemcilerin PC üreticileri için esnekliği azaltmasının da önemli bir etken olduğu belirtiliyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/lunar-lakes-integrated-memory-is-an-expensive-one-off-intel-rejects-the-approach-for-future-cpus-due-to-margin-impact

• Intelin gidişat gerçekten iyi değil her alanda tutarsız olmaya başladılar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt
    kötü bir gelişme değil bence.

• bence yerinde bir karar ama biz gidip LPDDR5X-8533 belleği nerden bulucaz akakce'ye bakıyorum ddr5 sodim ram 5600 mhz üstü yok

• Bu sınıftaki cihazların hepsinin ramleri anakarta lehimli zaten. Kullanıcı esnekliği işin bahanesi.

• İşlemci üretmeyi tamamen bıraksın. Maliyeti dahada düşürürler :) Apple i geçtim qualcom ipe nasıl rekabet edecek

• Yanlış karar. Yine yanlış karar. Doğrudan dönmek nedir arkadaş...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakında apple işlemci lisansı satmaya başlarsa şaşırmam. x86 çöplerini daha da çöp edecek bir geriye gidiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adama sorarlar APPLE nasıl başarıyor, senden daha az işlemci üretiyor üstelik? henüz kesinleşmemişse intel için iyi ama terk edeceklerse iyi bir mimari getirmek zorundalar. :))

• Apple pc için işlemci üretsin ne amd kalır ne intel

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu yeni standart vidalı modül ramler standartlaşsa iyi olacak. Belki üreticiler lehimleme olayından vazgeçer. Yeterince ince ve hafif gözüküyorlar. Üreticilerin bahanesi kalmaz artık.

• Ee Xeon Max'larda HBM var çip içi, o ne olacak?

Bence akıllıca. Neden?

Radeon'un VII serisideki motorun adını hatırlamıyorum, o motoru kullanan tüm Radeonlar sorun yaşamıştı. GPU içi belleğin (ki HBM idi) bir bitlik devresi bile gitse, GPU çöp oluyordu.

Apple M'ler ise anlaşılan kaliteli, dayanıklı yapıda bu entegrasyonu yapıyor ki, henüz şikayet yok o yönde.

Çip içi belleğin nasıl dayanıklı entegre edileceği çözülmedikçe, çip içi bellekten uzak durmaları akıllıca. Gerçi intel çip içi belleğin faydalarından biri olan sanki-cache algoritmasında hatalar bulduğu için de bu kararı almış olabilir.

• İntel islemci piyasasından çıksın beceremiyor onun yerine Tavuk donerci açsın bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pat denen adamı pat pat diye dövmek lazım. Bir insanda Vizyon bu kadar mı düşük olur yakında Nokia gibi batar aklı başına gelir

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Apple M serisi ısınmıyor. Isınsa da şiddetli ısınmıyor. Verimli tasarım yüksek termal verimliliği de beraberinde getiriyor. Tabii buna ARM'ın komutsetleri x86 gibi hantal olmaması da büyük etki ediyor.

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt

Ben yapacaktım bu yorumu sen yapmışsın. Evet çok yanlış karar. Intel üst üste yanlış kararlar alarak kendi ayağına sıkıyor. Paket içi Ram, normal Ram'den önce veriye hızlı ulaşmayı sağlayan bir ayrıntı. AMD'nin son çıkardığı işlemcide mimaride değişikliğe gidip işlemciye resmen kat çıkmasısın sebeplerinden biri. Intel bu kararıyla zaten satış bakımından önde olan AMD'nin eline çoooook büyük koz vermiş oldu. Bıraksın artık işlemci işini gitsin çorap satsın. Diğer yandan Apple M mimarisi de canavar gibi. M2 Ultra'lı Studio'da hala fan sesi duymadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.