Şimdi Ara

Intel patronu kritik açığı duyunca hisselerini sattı iddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Teknoloji dünyası tüm işlemcileri etkileyen kritik seviyedeki Meltdown ve Spectre açıkları ile çalkalanırken, ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddia Intel’in patronu Brian Krzanich ile ilgili.

İlginç tesadüf

Yılın üçüncü çeyreği geride kalırken Intel rekor gelir artışını hissedarları ile paylaştıktan sonra Kasım ayında CEO Brian Krzanich’in plan gereği 24 milyon dolarlık hisse satışı yaptığı bilgisi gelmişti.

Bugüne kadar bu normal bir hamle olarak yorumlanmıştı ancak milyonlarca Intel işlemcisini etkileyen kritik açıklar gündeme geldikten sonra işin rengi değişti. Google Project Zero ekibinin açıkları Intel’e haber verdikten sonra Krzanich’in hisse satma kararı aldığı ifade ediliyor.

Ayrıca Bkz.Intel kritik açıklar için yamasını yayınladı

Intel yaptığı açıklamada hisse satışının kesinlikle kritik açıklarla ilgisi olmadığını belirtti. Ne var ki Krzanich’in Ekim ayı sonlarında bu kararı alması ve hemen ardından Kasım ayında hayata geçirmesi şüpheleri arttırıyor. Hatta Intel’in sözleşme gereği elinde tutması gereken minimum hisse senedi sayısına kadar indiği de belirtiliyor.

Bunlar henüz doğrulanmamış bilgiler. Bu bakımdan hisse satışı ve kritik açıkların ortaya çıkması tesadüfen denk gelmiş olabilir. Yine de Krzanich’in kendi firmasına güvenemediği ve hisselerin değer kaybedeceği konusunda endişelendiği de dile getiriliyor. 

• Amd'cilere çalışıyorsun ekrem kaç gün gündür
  • Kim olsa aynısını yapardı, bunda şaşılacak veya kötülenecek bi davranış yok.

• Gemi yara alınca ilk terkeden kaptan mıydı yoksa fareler mi?

• Sonsuza kadar x86 nın patentine güvenerek yaşayamazsın.

• Dell Inspiron 7577 alacaktım. i7 7700HQ ve i5 7300HQ işlemcisi var. Şimdi bu açık bu işlemcileri de etkiliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Dell Inspiron 7577 alacaktım. i7 7700HQ ve i5 7300HQ işlemcisi var. Şimdi bu açık bu işlemcileri de etkiliyor mu?

Evet hocam bütün masaüstü ve laptop işlemciler hatta mobil işlemciler içinde var bu açık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sekizinci nesilde de var zannedersem. Dokuzuncu nesili mi beklemek gerekiyor? Bir de 6s kullanıyorum iOS kapalı bir sistem yine de tehlike var mıdır?

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bütün hepsinde var Apple cihazlarının, hatta yeni nesil kortex a75 çekirdeği kullanan Android cihazlarda da. Güvenli işlemci yok gibi bir şey şuan piyasada. Apple ın avantajı ise hemen güncelleme hazırlığına girişmiş olmaları mobil sektördeki diğer üreticilere nazaran.

• quote:

Hocam sekizinci nesilde de var zannedersem. Dokuzuncu nesili mi beklemek gerekiyor? Bir de 6s kullanıyorum iOS kapalı bir sistem yine de tehlike var mıdır?

9. nesil ne zaman çıkar acaba asıl soru bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Bütün hepsinde var Apple cihazlarının, hatta yeni nesil kortex a75 çekirdeği kullanan Android cihazlarda da. Güvenli işlemci yok gibi bir şey şuan piyasada. Apple ın avantajı ise hemen güncelleme hazırlığına girişmiş olmaları mobil sektördeki diğer üreticilere nazaran.

intel güvenlik yamasını yayınlamış bile
  • yeni işlemcili cihaz satma yolu mu acaba bunlar?

• Vay arkadaş,yaklaşık 5 senedir Amd sistem kullanıyordum,yaklaşık 2 ay önce 8.nesil Intel sisteme geçtim,şu olanlara bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 6 Ocak 2018; 14:12:38 >
  • İddia mı? Yuh ya nytimes da çıktı olay...
    Şu da ayrı bi sorun ben AMD ARM kullanıyorum etkilenmedim.Süperzeka bu bildiğin NSA-CIA için bırakılmış arka kapı.
    Zannediyormusun ki bu amerikan-ingiliz firmalarında arka kapı çalışması yapılmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cansev07

quote:

Dell Inspiron 7577 alacaktım. i7 7700HQ ve i5 7300HQ işlemcisi var. Şimdi bu açık bu işlemcileri de etkiliyor mu?

Evet hocam bütün masaüstü ve laptop işlemciler hatta mobil işlemciler içinde var bu açık.

Nsa cia işini biliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

Bu tasarlanan devreler ve beraberinde yönetimi yapan yazılımlardaki açıklardan kaynaklı.

Tasarımın düzeltildiği modeller sunulana kadar bence güvenlik açığı var olmaya devam edecektir.

(Bence)

AMD tarafında ise anladığım kadarıyla Intel'deki kadar tehlikeli bir açık yok veya açık hiç söz konusu değil..

Olası 3 senaryo, olasılık veya aşama var anladığım kadarıyla.

AMD'nin açıklamaları Intel'in sessizliğinden daha güvenli geldi.

Catology, Donanımcı123, Michael Townley, SerkanHur beni alıntılamasın.

Beni mi çağırdın tatlı şey?

• Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    SD845 Cortex-A75 mimarisiyle tasarlandı. Daha çıkmamış olan amiral gemileri donanımsal açıkla gelecek. En iyisi SD855 ve 9th Intel işlemcileri beklemek. Bu açığa sahip ne bilgisayar ne de telefon alınmaz. Alacak olan varsa da ertelesin. Dell 7577 için 5000 bin lirayı gözden çıkarmıştım iyiki de beklemişim. Yoksa bir tarafımıza kaçacaktı.

• quote:

Bu tasarlanan devreler ve beraberinde yönetimi yapan yazılımlardaki açıklardan kaynaklı.

Tasarımın düzeltildiği modeller sunulana kadar bence güvenlik açığı var olmaya devam edecektir.

(Bence)

AMD tarafında ise anladığım kadarıyla Intel'deki kadar tehlikeli bir açık yok veya açık hiç söz konusu değil..

Ben alıntılasam olur mu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Sinsin Teyze Kızı

quote:

(Bence)

Ben alıntılasam olur mu

Akrabandan ötürü uzak durmanı tavsiye ederim.

Niye,akrabam sana ne yapar ki

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Revizyona gitmiş yeni nesilleri beklemek lazım. Etkilenmeyen tek ürün apple watch sanırım piyasada :) Stagefright spectre meltdown derken taş devrine döndürecekler insanları.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.