Şimdi Ara

İntel vs AMD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Foxconn H55MXV-LE / DDR3 1333MHz S+GL+16X 1156p (EXA) 151 TL
    Intel Core i3 540 3.06 GHz 4MB 1156p (EXA) 214 TL
    Kingston 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM CL9 (EXA) 53 TL
    Cooler Master CMP-350 500w Kasa (VATAN) 160 TL
    Toplam 578 TL

Sistem 2-AMD

MSI 760GM-P23 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHz 106 TL
    COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA 160 TL
    GSKILL 4GB Value DDR3 1333MHz CL9 PC3 Tek Modül Ram 50 TL
    AMD Phenom II X2 560 Black Edition AM3 3.3GHz 7MB Cache 45nm İşlemci 222 TL
    Toplam 538 TL

İki sistemede ekran kartı HD6790 veya GTX550 Ti düşünüyorum sizce hangi sistem ve ekran kartı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fare327

Sistem 1-İntel

Foxconn H55MXV-LE / DDR3 1333MHz S+GL+16X 1156p (EXA) 151 TL
    Intel Core i3 540 3.06 GHz 4MB 1156p (EXA) 214 TL
    Kingston 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM CL9 (EXA) 53 TL
    Cooler Master CMP-350 500w Kasa (VATAN) 160 TL
    Toplam 578 TL

Sistem 2-AMD

MSI 760GM-P23 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHz 106 TL
    COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA 160 TL
    GSKILL 4GB Value DDR3 1333MHz CL9 PC3 Tek Modül Ram 50 TL
    AMD Phenom II X2 560 Black Edition AM3 3.3GHz 7MB Cache 45nm İşlemci 222 TL
    Toplam 538 TL

İki sistemede ekran kartı HD6790 veya GTX550 Ti düşünüyorum sizce hangi sistem ve ekran kartı ?

intel alacaksan sistemi
    i3 2100 tarzı sandy bridge tabanlı yapman senin yararına olacaktır f/p olarak şuanda toms hd. sitesinde en çok önerilen işlemciler arasındadır oyun için öneri işlemcilerin altında 10 /6 sı sandy bridge tabanlı olanlardır

• evet,i3 2100 işlemci 1155 soket anakart daha iyi sonuç verir,indirimli 6850 alabilirseniz daha iyi olur.
  • Test programlarının güvenilir olduğunu düşünmüyorum, eminim popüler test programlarının hepsi İNTEL üzerine optimize edilerek oluşturuluyordur, kısaca ilk testleri bile intel ile yapıyorlardır, programı ona göre oluşturuyorlardır. İntel program yapımcılarına bunun için milyonlarca doları gözden çıkarabilir. AMDnin 25katı kar ediyor intel. Milyonlarca dolar intel için HİÇ. Amd hala uyanamadı.

NEDEN, çünkü sözde testlerde fark atan intel ile aynı fiyat amd ile iki işlemcide aynı işlemleri yaptırdığım zaman, en önemli çok kullanılan işlemlerde intel yavaş kalıyor. Bunu anlamıyorum, millet sadece testlere göre alım yapıyor kendiniz test yapsanıza(test programları ile değil). Bir şeyler yapın kopyalama yapın, video kodlama yapın, çok farklı oyunlar deneyin vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 20 Ocak 2012; 19:43:49 >
  • ben i3 2100 çoğu işlemciyi kullanma fırsatım oldu tes programında değil oyun da alınmış sonuçlarda da intel geçiyo
  • arkadaşım ne iş yaptıgına göre değişir bu iş bunun karşılaştırmasını yapmak pekde dogru değil zaten yıllardır yapılmakta ve bir noktaya gelinmemektedir

tamamen ticaret politikası bu işler örnek 3 dsmax ati ekran kartı ve amd konbinasyonu ile daha iyi çalışır

crysis oyunu ise nvidia kartı ile daha iyi uyum sağlar intel işlemci müzik prodiksiyonda daha iyi amd ye göre amd ise grafikte şimdi neye ve kime göre kıyaslama bir örnek daha quadro ekran kartı ile geforce ekran karı arasında dır halbuki ikisininde fiziksel özelliği aynıdır fakat kartların bios yazılımı ile farklı isteklere çözüm üretilmiştir. bunu gibi şeyler aslında pekte kıyaslanmaz senin veya herhangi bir kullanıcının ne yapmak istediği önemlidir burda .sonucta son 6 yıldır ben daha 3,2 ghz üstünde intel görmedim amd de aynı şekilde sadece yazılım ve ufak çekirdek diğişmeleri var biosdan kaptı ver bakalım hyper threading özelliğini ne olacak .... gibi şeyler

• Bu forumda çoğu kişi oyun amaçlı pc topluyor,öyle olmasa zaten açıklama kısmında 3dmax için , photoshop için,render için vs. terimlerle ihtiyaç belirtiliyor ayrıca herkes her işlemciyi alıp test etme imkanı da bulamıyor,alın kendiniz test edin demek ne derece yardımcı olur? Bu yüzden yapacağı ya nette araştırmak ya da forumlara yazıp yardım almak.Yukarıda yazılan iki sistem baz alınacaksa tabi ki intel 2100 işlemci cpu performansı olarak bir hayli önde,bunu kabul etmek lazım.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620_4.html#sect0

• Arkadaşıma topladığım PC'den anakart ve işlemci ikilisi: 760GM anakart ile x2 560'ın 2 kapalı çekirdeğini açtım Win7 sistem derecelendirmesinde puan 6.6'dan 7.3'e çıktı benim Phenom II 955 ile arasında fark kalmadı neredeyse... Aklınızda olsun o işlemci 100 TL daha ucuza satılan bir 955 gibidir neredeyse... Kısacası çekirdekler açılırsa çok memnun edecek sizi...

Yalnız Vatan PC'nin %25 indirimine denk getirebilirseniz 6790 fiyatına 6850 alabilirsiniz ben ne 550'yi tavsiye ederim ne de 6790'ı... Her iki kart da ödenen paranın karşılığını vermez. 300 TL sınırlarında XFX 6850 alınması en mantıklı tercihtir hatta anakartınız dahili ekran kartı barındırdığı için ekran kartında acele etmeye de gerek yoktur. 2. elden ürkmezseniz ki sitede çok fazla güvenilir satıcı vardır o fiyata ummadığınız iyi kart fırsatı bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 20 Ocak 2012; 21:20:42 >
  • @talatcaner

merakımı mazur görün siz kendiniz test ettiniz mi peki o işlemciyi çünkü yıllardan beri gelen bir tartışmadır bu bakın ben test ettim veya kendiniz test edin demiyorum kimseye fakat şöyle bir gercek var ki tamamen satış startejisi diye birşey var . örnekte de verdiğim gibi her oyun her kartla düzgün uyum olmuyor ki oyun üreticilerinin hangi kartları tavsiye ettiklerini belirtir bence oyun amaçlı alınacak ise bu güne kadar yapılan tüm testleri elde bulundurmak gerekir hangisinin üst seviyede oldugunu anlamak için derim benim şahsi fikrim ben müzikle uğrasırken amd nin performansını beğenmediğim için intele dönmüştüm ki amd oyun oynarken sıkıntım olmamasına ragmen amacıma hizmet vermedi çünkü . demek istediğim benim tam detaylı bir araştırma yapmak gerek üreticlerin kuruldugu tarihten bu yana .keşke bu konuda objektif bakabilsek değil mi arkdaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 20 Ocak 2012; 21:25:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

@talatcaner

merakımı mazur görün siz kendiniz test ettiniz mi peki o işlemciyi çünkü yıllardan beri gelen bir tartışmadır bu bakın ben test ettim veya kendiniz test edin demiyorum kimseye fakat şöyle bir gercek var ki tamamen satış startejisi diye birşey var . örnekte de verdiğim gibi her oyun her kartla düzgün uyum olmuyor ki oyun üreticilerinin hangi kartları tavsiye ettiklerini belirtir bence oyun amaçlı alınacak ise bu güne kadar yapılan tüm testleri elde bulundurmak gerekir hangisinin üst seviyede oldugunu anlamak için derim benim şahsi fikrim ben müzikle uğrasırken amd nin performansını beğenmediğim için intele dönmüştüm ki amd oyun oynarken sıkıntım olmamasına ragmen amacıma hizmet vermedi çünkü . demek istediğim benim tam detaylı bir araştırma yapmak gerek üreticlerin kuruldugu tarihten bu yana .keşke bu konuda objektif bakabilsek değil mi arkdaşlar

Benim söylemek istesiğim de bu,bakın siz bana soruyorsunuz o işlemciyi test ettiniz mi diye,hayır test edemedim alıp kullanmadım çünkü,şimdi hangi kritere göre seçim yapmamız lazım,büyük şirketlerin satış stratejilerine göre,programların işlemcilere optimizasyonlarına göre,tüm test verilerini elde edip sonuçlarına göre? Ya da yerli yabancı inceleme yazılarına,kullanıcı yorumlarına göre? Demek ki ''alıp kendiniz test edin'' demenin bir yararı yok,tavsiye isteyen için,siz böyle bir şey söylediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

@talatcaner

Benim söylemek istesiğim de bu,bakın siz bana soruyorsunuz o işlemciyi test ettiniz mi diye,hayır test edemedim alıp kullanmadım çünkü,şimdi hangi kritere göre seçim yapmamız lazım,büyük şirketlerin satış stratejilerine göre,programların işlemcilere optimizasyonlarına göre,tüm test verilerini elde edip sonuçlarına göre? Ya da yerli yabancı inceleme yazılarına,kullanıcı yorumlarına göre? Demek ki ''alıp kendiniz test edin'' demenin bir yararı yok,tavsiye isteyen için,siz böyle bir şey söylediniz mi?

yok ben o şekilde testi kendiniz yapın demedim sadece ne tür çalışma yapacaksanız ona göre pc satın alın dedim ki oyun için benim tavsiyem ps3 hem daha ucuza patlar ondaki ekran kalitesini yaklamak için pc ye çok para gitmekte

diyeceksiniz oyunlar pahalı diyeceksiniz pek halde de zaman zaman para biriktirerek alına bilir .tabi diyer alternatifde var nede olsa bluray yazıcılar çıktı ve klonlama programlarıda çıktı

http://www.hepsiburada.com/Liste/sony-playstation-3-160-gb-konsol/productDetails.aspx?productId=oyunsonytek160&categoryId=1200413&SKU=OYUNSONYTEK160

bence makul fiyat ps 3 için yanında da normal pc alınabilir yani 2000 üstünde pc ye para veripte gene ps3 görüntüsünde ve kalitesinde oyun oynaymamak biraz ters gelir ki ps3 de artık işletim sistemi kurlabiliyor not olarak bunuda belirteyim arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.