Şimdi Ara

İnteraktif hakkında bir yazı:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar, Ankara’da İnteraktif’den aldığım kablo net bağlantısının son günlerde iğrençleşmesi, ve sorunun haftalardır çözülememesi sonucu buraya yaşadıklarımı yazmak ihtiyacı duydum. Bu sayede yurdumuzdaki internete verilen önemin ne kadar fazla olduğunu(!) gözler önüne serebilirsem ne mutlu bana =O).

Yaklaşık 7 ay önce aldım 64k bağlantımı. 64k yazar anlaşmada, 128k verirler, zaten 64k verseler kimse almaz. Anlaşmada 128k diye geçmez nedense. Bence kullanıcıların tüketici haklarına başvurmalarını engellemek için bu sisteme başvuruyorlar. Ayrıca telefon açıp sorun ileten arkadaşlara da “64k ödeyip 128k alıyorsunuz, daha ne istiyorsunuz” diyebilme lüksüne de sahip olabiliyorlar bu sayede.

7 aylık üyeliğim sırasında bir sürü sorun yaşadım İnteraktifle, aklımda kalanları paylaşmak istiyorum:

- Bir amerikan serverına ping atarak ulaşamıyom. Bayram günü kimse çıkmaz teknik serviste ama şansımı zorlayıp İnteraktifi arıyorum. O da ne! Biri çalışıyor. Çalışan arkadaşa IP yi veriyorum , bir de sen at diyorum. O da hemen “Attım, gitti” diyor. Eh, o ping atıyorsa ben niye atamıyorum diye söylenip İnteraktife bizzat gidiyorum. Oradaki bir bilgisayardan atıyorum pingi ve tabiki servera ulaşamıyorum. Daha sonra da telefonda servera ping attığını iddia eden arkadaşın teknik servis değil de oranın bekçisi olduğunu öğreniyorum.

- Kablo netle counter-strike oynuyorum. Yaklaşık 1 ay önce yüksek ping sorunu başladı. Diğer İnteraktif aboneleri yaklaşık 30-40 ms arası ping değeri alırken ben 200- 400 arası ping alıyorum(sorun hala mevcut). Dial up kullansam pingim 200 ü geçmez. Kendi yaptığım araştırmalar sonucu sorunun oturduğum bölgeden kaynaklandığını öğrendim(Dikmen-Keklik). Ayrıca aynı sorun Çiğdem taraflarında da mevcut. Fakat ne kadar arasam da sorunu bir türlü kabul etmiyorlar. Tabii ki de bu sorun yüzünden İnteraktifi bir çok kez aradım. Yaptığım ve aklımda kalan birkaç telefon diyoloğu:

Diyolog 1:
    Ben: Bende yüksek ping sorunu var
    Teknik servis elemanı bayan: Pinginiz varsa internete bağlanamazsınız.
    Ben: Ne??!?
    Teknik servis elemanı bayan: Pardon pingi size kim öğrettiyse yanlış öğretmiş.
    (Aynı mantıkta bir cümle de benden: Eğer 100 metreyi 10 saniyede koşuyorsanız, gerçekte koşmuyorsunuz)

Diyolog 2:
    Ben: Bende yüksek ping sorunu var.
    Teknik servis elemanı bay: İnternete bağlanabiliyor musunuz?
    Ben: E herhalde.
    Teknik servis elemanı bay: O zaman sorun yok.
    (İnternete bağlı olmasaydım, nette olmayıp da ping atabilen ilk kişi olarak tarihe geçicektim)

Diyolog 3:
    Ben: Bende yüksek ping sorunu var.
    Teknik servis elemanı bay: Mac idnizi verin.
    Ben: Sorun benden kaynaklı değil, bölgede genel bi sorun var, powerlarım da düzgün.
    Biraz sonra:
    Teknik servis elemanı bay: Valla sizin sorunu bulamıyoruz biz, belki siz bir öneriniz vardır?

Sonuç:

- Ankara’da oturuyorsanız ve Dikmenin yukarıları, Çiğdem, çevresinden kablo net abonesi almak istiyorsanız benim gibi yüksek pinge sahip olmanız çok yüksek ihtimal, almadan önce iki kere düşünün derim ben.
    - Ah bir pingin ne demek olduğunu bilseler eminim ki sorunumu çözücekler.
    - Aynı bölgede hizmet veren başka bir şirket olsaydı eminim ki sorun çözülürdü.

Yazım biraz uzun oldu, eğer buraya kadar okuyan varsa teşekkür ederim, ve iyi günler dilerim!!!

ps- her şey daha güzel olucak bir gün =O).

• Aramaya gerek yok, zaten senin 64k diye aldığın bağlantı direk 128k olarak geliyor, bütün kablo net şirketlerinde böyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.