|
İnternet aboneliği cayma bedelinde emsal 'iade' kararı
-
-
Zaten firmalar davaların uzun süreceğini ve vatandaşların mahkeme ile uğraşmayacaklarını bildikleri için istedikleri gibi at koşturuyorlar. Bu sadece bu olay için değil, her şeyde böyle.
Ama idealist, bununla uğraşacak parası ve vakti olan bir vatandaş çıkınca da hak yerini buluyor. (Geç de olsa)
-
Kararın detaylarına ve aslında bu tür iadelere hakim değilim ancak umarım bu iade kararları bugünkü değer üzerinden veriliyordur. yoksa 1500 tl verilmesi bir anlam ifade etmiyor.
-
Ocak 2021 mi? Haber yapılması için neden neredeyse 4 yıla yakın beklendi, temyiz mi oldu ayrıntı yok.
-
Kazansa ne olur paranın değeri 10 kat değersizleşti o günkü değerinde geri verilmesi lazım paranın operatör o parayı kullanıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Davacı lehinde sonuçlanan dava açılacak davaları emsal teşkil eder diye düşünüyorum.
Birde şöyle bir durum var hizmet sağlayıcı vermesi gereken hizmeti sağlayamıyorsa zaten cayma bedeli alamaz diye biliyorum.Tabi bunu
abone sahibi biraz uğraşması gereklidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 19 Ekim 2024; 15:24:34 >
-
Cayma bedelinin belli bir süresi olması lazım zaten, mesela ilk 6 ay içinde cayılırsa, bir yıllık kontrat için. Sonrasında zaten iki taraf için de bir anlamı kalmıyor çünkü.
-
Bir diğer can sıkıcı durum ise yan servisler; istenmediği halde yan servislerin de aboneye kitlenmesi.
-
Maalesef fatura tutarını verip geçiyorlar. Zaten öyle olduğu için firmalar zarar etmiyor :)
Kesinlikle. Ayrıca genellikle direkt fatura tutarından işlem yapıldığı için para da erimiş oluyor.
Vaad edilen hız verilemediği için cayma bedeli iadesine karar verilmiş yani yanlış anlaşılmamalı bu karar
-
Eski bir haber yeni mi veriliyor. Sene 2024 çünkü. Temyiz vs mi beklendi acaba ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hakem heyetleri ile operatörler kesinlikle anlaşmalı. Kanunda 1 yıldan fazla olmaz diyor 1 yılı doldurunca iptal ettiriyorum. Cayma bedeli alıyorlar hakem heyetine gidiyorum caymışsın diyor! Bilinçli tüketiciler değiliz biz toplum olarak o yüzden istedikleri gibi at koşturuyorlar. Herkes geçsin türknete bakın nasıl hepsi iptal ediyor taahhüt işini
Bu kadar basit hizmet kalitesinin vaad edilenin altında kalması haklı cayma bedeli kapsamında.
Geriye dönük işliyorum 550 tl de benim var.
mahkeme ve avukat masrafları daha fazladır.
-
Adalete bak be. Paranin degeri ayni kalsaydi bile bunun gibi kucuk bir is 4-5 sene suruyor, adam her halde yine zararda.
-
3.5 ayd sonuçlanmış hocam. Normal bir süre bu. Dilekçe verdiğiniz zaman incelenip işleme koyulması için 20 iş günü, işleme alınıp firmaya bu bildirildikten sonra cevap için 20 iş günü cevap geldikten sonra karar alınıp bu kararın işleme alınması da 20 iş günü sürüyor. Yani 3 aylık bir süreç. Kasım 2020 den Ocak 2021 e kadar sürmüş. Haber kalmayınca 4 sene sonra yazılmış yazı :)
HABER YANLIŞ........ Tüketici hakem heyeti bunu yapamaz. ENNNNNNNN AMA RNNNNN GEÇ 6 AY İÇİNDE SONUÇLANIR tüketici hakem heyeti sonuçları.
İş bir üst makam olan TÜKETİCİ MAHKEMESİNE gitmiştir. O yıllar sürebilir... Neticede heyet falan değil, ticaret bakanlığı mahkemesi.
Eğer geriye dönük ise bu emsal karar
benim de millenicom'dan 497 lira alacağım var
ama aradan 3 yıl geçti ..
Defalarca delillerle ispatlarımla haksızlık yaptıklarını BTK ya şikayet etmiştim: ilgilenmediler topu milleni.com'a attılar
çok uğraştım olmadı vazgeçtim maalesef
socar şirketi millenicom Mehmet cengiz'in de ortak olduğu şirket.
Gerisini anlayın gayrı.
Haliyle elimden geleni yaptım ama 497 lirayı ödemek zorunda kaldım
Haram zıkkım olsun burunlarından fitil fitil gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitriol -- 19 Ekim 2024; 20:57:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Zaten firmalar davaların uzun süreceğini ve vatandaşların mahkeme ile uğraşmayacaklarını bildikleri için istedikleri gibi at koşturuyorlar. Bu sadece bu olay için değil, her şeyde böyle. Ama idealist, bununla uğraşacak parası ve vakti olan bir vatandaş çıkınca da hak yerini buluyor. (Geç de olsa) |
Kazansa ne olur paranın değeri 10 kat değersizleşti o günkü değerinde geri verilmesi lazım paranın operatör o parayı kullanıyor
|
Kararın detaylarına ve aslında bu tür iadelere hakim değilim ancak umarım bu iade kararları bugünkü değer üzerinden veriliyordur. yoksa 1500 tl verilmesi bir anlam ifade etmiyor.
|
Ocak 2021 mi? Haber yapılması için neden neredeyse 4 yıla yakın beklendi, temyiz mi oldu ayrıntı yok.
|
Maalesef fatura tutarını verip geçiyorlar. Zaten öyle olduğu için firmalar zarar etmiyor :)
|
31 Ocak 2021'de sonuçlanmış diyor haberde. Üstünden neredeyse 4 yıl geçecek. |
Benzer içerikler
- instagram gizli hesap görme
- play protect nedir
- warband mobil
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- whatsapp bildirim gelmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X