Arkadaşım ve arkadaşlar diyeyim. Sorun şu, indirdiğin dosyanın paylaşımda olması suç. Paylaşım ( takas ya da torent içinde aynı mantık geçerli) programlarının çalışma mantığı gereği dosyayı indirirken aynı zamanda gönderme yaptığın için muhtelif kişilere dosyayı yaymış oluyorsun. 1 kb göndermişsin ya da 50 kişiye yollamışsın filmi hiçbir önemi yok hepsi kanunen aynı statüde. Yani dosyayı paylaşım programlarından indirmediğin sürece sana isnat edecekleri bir suç yok. Ayrıca rapid ve türevlerinden dosya indirdiğini tespit edecek bir teknolojileri yok olamaz zaten. Ya TTnet tutacak o kaydı ya da İndirdiğin site. Onlarda neden kendi ayağına kurşun sıksın. Ttnet zaten yapmaz Rapid ise o dosyayı( dosyaları) barındırdığını itiraf ettiği an tedavüldeki Amerikan dolarları bile karşılayamaz kaybedeceği davaları.
quote:
Orijinalden alıntı: Raskolnikov
Arkadaşım ve arkadaşlar diyeyim. Sorun şu, indirdiğin dosyanın paylaşımda olması suç. Paylaşım ( takas ya da torent içinde aynı mantık geçerli) programlarının çalışma mantığı gereği dosyayı indirirken aynı zamanda gönderme yaptığın için muhtelif kişilere dosyayı yaymış oluyorsun. 1 kb göndermişsin ya da 50 kişiye yollamışsın filmi hiçbir önemi yok hepsi kanunen aynı statüde. Yani dosyayı paylaşım programlarından indirmediğin sürece sana isnat edecekleri bir suç yok. Ayrıca rapid ve türevlerinden dosya indirdiğini tespit edecek bir teknolojileri yok olamaz zaten. Ya TTnet tutacak o kaydı ya da İndirdiğin site. Onlarda neden kendi ayağına kurşun sıksın. Ttnet zaten yapmaz Rapid ise o dosyayı( dosyaları) barındırdığını itiraf ettiği an tedavüldeki Amerikan dolarları bile karşılayamaz kaybedeceği davaları.
Size 1 sene önce indirdiğiniz torrentlerden dolayı mı ihtarname geldi?
quote:
Orijinalden alıntı: *ORION*
quote:
emule den dolayı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: *ORION*
quote:
emule den dolayı
Yuvarlayarak 1 sene dediniz sanırım, indirilen dosyanın hangi ip'den indirildiğini bulmaları için 1 seneye ihtiyaçları var çünkü, internet sağlayıcıları bildiğim kadarıyla 1 sene tutuyor çünkü log dosyalarını. 1 seneden azdır yani, ayrıca dediğiniz gibi torrentte paylaşıma açtığınız için dosyaları ihtarname gelmiştir. Peki siz ödediniz mi parayı? Madem onlar haklarını arıyorlar, sizler de hakkınızı arayın.
arkadaşlar, henüz avukat olmuş bir arkadaşımla staj gördüğü avukatın diyaloğunu aktarıyorum;
avukat: kızım vildan naptın, bitiyo stajın ne yapmayı düşünüyosun?
vildan: şahin bey sanırım ağır cezaya yöneleceğim,
avukat: vallahi bugün yerinde olsam bir dakka durmaz "bilişim suçları"na bakardım?
vildan:?!?*??1?!
Velhaılıkelam; iş olduğundan daha ciddi bir noktaya gidiyor, davalar, suçlar, şaşkınlıklar yaşanacak ileriki dönemlerde
Size avukat bürosundan gelen ihbarnameye 5 kurus dahi ödemeyin. PTT'den e-devlet şifresi aldıktan sonra (1 lira)www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapıp hakkınızda her hangi bir dava açılmış mı ve diğer tüm bilgileri görebilirsiniz. Size gelen ihbarnameyi büro çekiyor. yargı mercileri değil. size tebligat yapmadan ya da haber vermeden kimse sizi yargılayamaz. bence kimse ödemesin. hatta gidip şikayet edin. bizi korkutarak para koparmaya çalışıyorlar diye. faturalarla ilgili sıkıntı duyuyorsanız maliyeye ihbarda bulunun hemen ilgilenelim :) .(iletisim@vdk.gov.tr) Hard diske bakarlar diyorsanız yeni bir hard disk alın baksınlar o zaman.... sakın ödemeyin. ödeme yapınca peşinen kabul etmiş olursunuz. :p
quote:
Orijinalden alıntı: amidamarun
Size avukat bürosundan gelen ihbarnameye 5 kurus dahi ödemeyin. PTT'den e-devlet şifresi aldıktan sonra (1 lira)www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapıp hakkınızda her hangi bir dava açılmış mı ve diğer tüm bilgileri görebilirsiniz. Size gelen ihbarnameyi büro çekiyor. yargı mercileri değil. size tebligat yapmadan ya da haber vermeden kimse sizi yargılayamaz. bence kimse ödemesin. hatta gidip şikayet edin. bizi korkutarak para koparmaya çalışıyorlar diye. faturalarla ilgili sıkıntı duyuyorsanız maliyeye ihbarda bulunun hemen ilgilenelim :) .(iletisim@vdk.gov.tr) Hard diske bakarlar diyorsanız yeni bir hard disk alın baksınlar o zaman.... sakın ödemeyin. ödeme yapınca peşinen kabul etmiş olursunuz. :p
Verdiğin bilgiler için sağol, yalnız yeni harddisk alın demişsiniz de adamlar harddiske bakmıyorlar, mac adresine bakıyorlar. Dediğinde haklısın hakkınızda açılan davaları bu yolla öğrenebilirsiniz. Bana ihtarname gelseydi asla ödemezdim.
İhtarname'nin işlevini bilmiyorum; ancak evinize icre kağıdı gelirse teslim aldığınız tarihten itibaren 1 hafta süre içinde itiraz hakkınız var. 1 hafta içinde avukata vermeniz gerekir. İtiraz etmezseniz borcunuz kesinleşir. İcra kağıdının şakası olmaz. Sallamazsanız evinize hacize gelebilirler...
Apartmanınızdaki kapıcı icra kağıdını teslim alırsa iş karışır. Benim haberim yoktu diye itiraz edip, o icra kağıdını iptal ettirebilirsiniz. Ama daha karışık bir iş.
İcra kağıdını teslim almazsanız muhtarınızın sizin adınıza teslim alma hakkı vardır. O teslim aldığı andan itibaren 1 hafta itiraz hakkınız vardır. Yani icra kağıdını teslim almayınca iş bitmiyor. Bu sefer de muhtara sürekli uğrayıp "bana icra kağıdı geldi mi?" demeniz gerekiyor.
Şu an ihtarname alanlar, gelecekte icra kağıdı alırsa diye söylüyorum...
İhtarname'nin de işleyiş şeklini bilmiyorum. Bir bilene sormak lazım...
sazan.avi
arkadaşlar bu tarz tezgahlara gelmeyin. download yapmak hiçbir ülkede suç diil. bu tarz durumlarda bireysel kullanım denen bir olay var. bizim ülkemizde yasak olan eseri izinsiz çoğaltmak ve o eser üzerinden izinsiz para kazanmaktır.
ankara da cisco kursuna başladım kursa gelen türktelekom çalışanı var ... ve ona sorduğumda gerçekten yabancı ülkelerden kim ne indiriyor falan diye sorduklarında ip adreslerimizin verildiğii söyledi ..hatta hiçte zor değilmiş... sürekli veriyolarmış bizim ip adreslerini ... yani böyle olaylar yok falan diyip durmayın .. eklediğimiz fotoğraflarada mı bakmıyosunuz ya?? onuda geçtim alman şirketine email de attım onlarda doğruladı gönderilen belggelerin doğru olduğunu ... ama şöylede biş varmış davalar uzun süre sonuçlanmayınca zamandan falan iptal oluyomuş .. ... kimseyede dava açılmadı herhalde bu forumda ... ödeyen ödediğiyle kaldı yani :D ... ((bu arada ödediğime dair fatura geldiydi onu belirteyim ...))
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
arkadaşlar bu tarz tezgahlara gelmeyin. download yapmak hiçbir ülkede suç diil. bu tarz durumlarda bireysel kullanım denen bir olay var. bizim ülkemizde yasak olan eseri izinsiz çoğaltmak ve o eser üzerinden izinsiz para kazanmaktır.
almanyada p2p nin kökünü kazıdıkları söyleniyor. birkaç kişi tarafından da teyit edilmişti gene bu konu içerisinde.
ödemeyip de basına birsey gelen var mı suanda? hic sanmıyorum da.
bende merak ediyom .. ama kimsede sorun çıkmadı demekki yazıpta yardım isteyen yok :P ...**** da kapatıldı diğerleride paylaşımı durdurdu yine herkes torrente başlıycak :D bakalım neler olucak :)
quote:
Orijinalden alıntı: izmirli1713
yatırmadım ve nerdeyse 1 ay geçti ses seda yok hala, aldıklarını alıp alamadıklarına bişey yapmıyorlar galiba
quote:
Orijinalden alıntı: yamans0758
gecen hafta bnde ıhtarname aldım altay hukuk burosundan ,once kararsızdım sımdı kesınlıkle yatırmayı dusunmuyorum ama yınede merak edıyorum sonuc ne olacak :D burdan takıp edıyorum daha oncekı aylardan yatıran ve yatırmayan arkdslardan haber beklıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: MrKhAn o7
beylr bana geleli 1 ay olmuştu henüz bişey yok ödemedim yani.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: battle35
bu ihtarname gelenlerin msj sayısı neden 1-2-3-4-5-6 diye gidiyo:D
Gelme sebebi sakat olduğu için kimliklerini ifşa etmek istemiyorlardır belki de. Benim pek umurumda değil olayda gerçek. Gerçek ama koftiden işte anlattık sayfalardır. Ödemiyoruz sizde ödemeyin.
durumda gelişme var mı? artık öylesine soruyom bundan bi sorun çıkmıycak anlaşılan :)
Bugün bana da ihtarname gelmiş, okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ulan yakalandık sonunda dedim kendi kendime. Ama sonuç olarak ödemeyeceğim. 495 lira istiyorlar. Okuduklarımdan anladıklarım şunlar: Resmi bir mahkeme kararı yok, her türlü yakalanmışız ancak para istemleri haksız bir durum, çünkü ancak kendilerine ve yersek bize ispat edebiliyorlar. Ben mahkemelere çok yazı yazdım, avukat değilim ama pekçok avukattan daha fazla mahkeme yazısı tecrübem var, çalıştığım kurumda pekçok savunma yazısını ben yazdım. Öncelikle bu gönderdikleri yazılar çok ustaca hazırlanmış, bir mahkeme aşamasında olsa mahkemeye bu yazıları üzerinden sunulacak çok hataları var, örneğin en büyük hataları vekalet tarihi ile tespitin yapıldığı tarihler arasında uyumsuzluk var, avukatlar vekaleti bu sene almışlar (20.01.2012) ancak mahkemeye 07.06.2011 tarihinde başvurmuşlar. Usülden kaybederler. 1-5 yıl arası hapis cezası hiçbir şekilde verilemez paraya çevrilir. El mi yaman bey mi yaman versinler mahkemeye.
quote:
Orijinalden alıntı: daysleeperxp
Bugün bana da ihtarname gelmiş, okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ulan yakalandık sonunda dedim kendi kendime. Ama sonuç olarak ödemeyeceğim. 495 lira istiyorlar. Okuduklarımdan anladıklarım şunlar: Resmi bir mahkeme kararı yok, her türlü yakalanmışız ancak para istemleri haksız bir durum, çünkü ancak kendilerine ve yersek bize ispat edebiliyorlar. Ben mahkemelere çok yazı yazdım, avukat değilim ama pekçok avukattan daha fazla mahkeme yazısı tecrübem var, çalıştığım kurumda pekçok savunma yazısını ben yazdım. Öncelikle bu gönderdikleri yazılar çok ustaca hazırlanmış, bir mahkeme aşamasında olsa mahkemeye bu yazıları üzerinden sunulacak çok hataları var, örneğin en büyük hataları vekalet tarihi ile tespitin yapıldığı tarihler arasında uyumsuzluk var, avukatlar vekaleti bu sene almışlar (20.01.2012) ancak mahkemeye 07.06.2011 tarihinde başvurmuşlar. Usülden kaybederler. 1-5 yıl arası hapis cezası hiçbir şekilde verilemez paraya çevrilir. El mi yaman bey mi yaman versinler mahkemeye.
verme hocam zaten :D ben verdim bi kağıt gönderdiler 1-2 ay sonrasında fatura gibi :D (ki daha önce yazdığım gibi fatura kesim tarihi ile cezayı ödediğim tarihler tutmuyodu...) saçmalıktı ama ödedik ne olur ne olmaz diye :D ödemeyenlerin başına bi iş gelmemiş ((ödedim şimdiye kadar indirdiklerimin karşılığı olsun :P ,gerçi hesaplayamam bile ama olsun :P ))...farklı avukatlıklara veriyolar vekaletleri ama benim o zaman yaptığım araştırmada TR de ufak çaplı bi şirket açmıştı digiprotect ...bide benim zamanımda 380-400 tl idi 500 tl ye çıkmış :S ... artık forumlarda araştırmayan kişilerden aldıkları yetiyodur onlara (biz araştırdıkta noldu yine ödedik o başka :D)
An itibariyle 2 tane ihtarname daha ulaştı elime.İlkini ödememiştim henüz bir sorun çıkmadı,zaten bunları ödeyecek gücümde yok.Ödemeyelim bakalım nolacak!
quote:
Orijinalden alıntı: Reklamcilar
An itibariyle 2 tane ihtarname daha ulaştı elime.İlkini ödememiştim henüz bir sorun çıkmadı,zaten bunları ödeyecek gücümde yok.Ödemeyelim bakalım nolacak!
eylül de geldiğinden beri ve siz ödemediğiniz halde şu zamana kadar bişi olmadıysa dava açsalar zaman aşımından düşer :PPP ... e-devlet sitesinden girip baksaydınız size karşı açılmış bi dava gözüküyo mu diye !?
bu arada bu konuya yorum az ama 51bin üstü okunma sayısı var :D demekki önemli konu (tabi bide gözüken o ki haalaa ihtarname alanlar var, konuyu canlı tutmak iyi olur)