Şimdi Ara

İnternet hattını bir üst kata taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 4 yıl önce apartmana taşındığımızda ttnet'ten yalın internet aldık telekomdan geldiler sokaktaki telefon hattından apartmanın içine kablo çektiler gerisini elektrikçiler yapıyo bi elektiriçi çağırın diyip gittiler gelen adam apartmana gelen hattı kablo çekip 3.kata çıkardı normalde evde telefon prizi vardı ama hattan gelen ve modeme giden kabloyu ek yapıp modemi bağladı gitti.

Şimdi benim modemi bir üst kata 4. kata çıkarmam gerekiyo 4. kattada telefon prizi var bu 3 girişi (ucu) olanlardan ben ek yapmadan direk telefon prizinden bağlamak istiyorum. Apartmandan 3. kata giden kabloyu iptal edip nasıl 4. kata taşıycam bu işleri fazla bilmiyorum o yüzden buraya sormak istedim yani kısaca apartmana giren internet hattını 4. kattaki telefon priziyle birbirine nasıl bağlarım birde bunu kendim yapabilirmiyim yoksa yine bir elektrikçi çağırmammı lazım?

• Yerin altından gelen kablolar apartmanın telefon panosuna gelir orda bağlantı sağlanır her daireye göre bağlıdır kablolar interneti panoya bağlayan ekip sokaktan gelen kabloyu sizin telefon hattınıza bağlar ve gider daha sonra çağırdığınız elektirikçinin bağlantıyı nasıl yaptığı önemli duvardaki telefon hattını kesmedi ise siz evinizdeki duvardan internet bağlantısı sağlarsınız fakat burda önemli nokta şu şimdi diyeceksinizki madem evime kablo gidiyor neden ek kablo bağlattırıyoruz ? Diye bu sorunun cevabı şudur şimdi sizin apartman panosundan dairenize giren kablolar standart telefon kablosu ve incedir o ince kablolar ile sağlıklı internet bağlantısı çok zor kısa mesafe olsa belki sağlıklı olur ama uzak mesafede kabloda güç kırılmaları yaşanız ve internet hızını bi 16 mbps gelir birden 5 mbps e düşer yani dalgalanma yapar bu sorunun önüne geçmek için en kablo çekilir. 3. Kattan 4. Kata interneti ulaştırmak için bir adet access point almanız gerekiyor accessi 4. Katta koyacaksınız daha sonra sizdeki modemin herhangi bir lan portu girişinden 4. Kata standart ethernet kablosu çekeceksiniz ve kabloyu accesse takacaksınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış anladım sanırım siz modemi taşımak istiyorsunuz galiba ?

O zaman yapacağınız apartmanın telefon panosundan gelen kabloyu direk 4. Kata çekmek yine aynı şekilde kullanmak yani duvardaki prizden sağlıklı internet bağlantısı alamazsını hele ki oturduğunuz bina eski ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kabloyu aşağıdaki panodan yukarı taşıdığınıza göre eski bir apartmanda oturuyorsunuz. O nedenle kablonun direk aşağıdaki panodan yukarı çıkartılması sizin için çok daha sağlıklı olacaktır. Ek yaparsanız internette kopma sorunları ile karşılaşabilir siniz.
  • Siteyi çözemediğim için buraya yazıyorum kb. Benim 1. Katya bir modemi var 3. Katta ben telefonumdan ona bağlanıp Android olduğu için cihazım kabloyla WiFi sinyalini masaüstü bilgisayarıma paylaşıyorum ama ben router veya ne alırsam işimi görür veya şöyle bir cihaz var mı? Benim aşağıdaki wi fi sinyalini kabloyla alıcak aynı modem gibi kabloyla bilgisayarıma vericek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.