Lenovo b5400 laptopa sahibim. Laptopu aldığımda internet hızım 8mbitti ve herhangi bir sorun yaşamıyordum. Aradan bi kaç ay sonra fiber internete geçtim ve 50mbit hızım var. Hızım artınca şöyle bir sorunla karşılaştım. Sabit bir süre olmamakla birlikte genellikle yarım saatte bir internet sürekli 5-6 mbit hızına düşüyor. Atıyorum bilgisayarı yeni başlattığımda ilk 10 20dk sorun yok yaklaşık 5mb ile indirme yapabiliyorum daha sonra bi anda hız 500kb'lara düşüyor. Fiber interneti yani hızı yüksek tüm ağlarda bunu yaşıyorum.
Başka bir miniPCI wifi kartı takmak istedim , sanırım uyumluluk hatası varmış.
Sizce çözüm olarak başka ne yapabilirim, belki daha önce başına gelen vardır böyle bi sorun. Acaba wifi kartı kendini uyku moduna falan mı alıyor diyorum daha az enerji tüketmek için ama çok da mantıklı gelmedi :))
Umarım bi çözüm bulabilirim.
Geçici olarak şöyle bişey yaptım:
@echo on echo bu konsol ag baglantisinin yenilenmesini saglar netsh interface set interface name="Kablosuz" admin=disabled netsh interface set interface name="Kablosuz" admin=enabled
Bu kodu görev zamanlayıcında saatte bir olmak üzere çalıştırıyorum. ağ bağdaştırıcısını devreden kaldırıyor ve yeniden devreye sokuyor yani onarma işlemini yapıyor. tabi çok verimli bi çözüm değil :)
Sorunu yanlış yerde arıyorsunuz muhtemelen muhtemel senaryo şöyle..
Laptop öncelikle n modu destekliyormu buna laptop üretici sayfasında wifi alanında su harflere bakarak anlayabilirsiniz wifi a/b/n/g gibi harfler görürsünüz b/g en cok kullanılan protokoller n ise 100mbit çift antenlerde 300mbit lere kadar çıkabiliyor. Teoride daha fazlasıda mümkün.
Laptop destekliyorsa modem destekliyormu bir bakın modem destekliyorsa açık mı kontrol edin n açık olmalı laptop da ve modemde.
n protokolünün kötü bir özelliği var dar alanda yüksek hız sağlıyor b ile g en uzak ama yavaş veri alırken n daha dar alanda yüksek hız verebiliyor. Bu nedenle eğer yapı musait değilse bu durumda n kapatın sadece b/g yapın 54mbit/s kadar bağlanması gerekir uzaklığa göre dediğiniz gibi 1 - 2 mbit e düşer.
Eğer bunlar sonunuzu çözmediyse çift antenli bir accesspoint araştırmanızı öneririm.. Böylece interneti evinizdeki uzak bölgelere yayabilirsiniz.
Kolay Gelsin..
yalnız şöyle bişey de var evde birden çok laptop var sorun sadece benimkinde.
bu arada modein b g n modunu bulamadım :S
huawei hg253s modem
şuan wifi kartı b modundaydı. onu değiştirdim ve 54g performans seçtim bakalım şuan için hız iyi gidiyor :)
herşey için teşekkür ediyorum umarım düzelcek yardımın ile :)