Şimdi Ara

İnternet kesiliyordu sorun modemdeymiş, nasıl halledebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pikatel airmax-101 kablosuz modem kullanıyorum. Birkaç gündür internetim kesiliyordu. Modemin dsl ışığı yanıp sönüyor, sonra birkaç saniye devamlı sönük kalıp tekrar yanıp sönmeye başlıyordu .TTnet'e arıza kaydı falan bıraktım ama gelen giden olmadı. Ben de eskiden kullandığım pikatel combomax kablolu modemi deneyim dedim ve onda sorunsuz bağlandım internete. Şimdi sorunun modemde olduğunu öğrendiğime göre modemi değiştirmeden bu sorunu çözebilmenin bir yolu var mı? (Kabloluyu kullanamam çünkü başkasıyla paylaşıyorum interneti)

• modem ayarlarına girip sorun nerde bir bak, bende detaylı bilmiyorum, internetten modem ayarlarını aratırsan bulabilirsin.
  • modemden önce adaptorunu değiştirmeni öneririm genelde adaptor bozuk olunca böyle oluyor modemle adaptor satan yere git kendi hatlarını taksınlar yeni adaptorle denesinler düzelirse al adaptorede 10 15 tl arası eder fazla verme sorun modemdeyse ben olsam uğraşmam. eski modemin adaptorunun volt amperi yeni ile aynıysa onu dene önce..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 7 Temmuz 2013; 14:39:57 >
  • bizim türklere hayranım ya adam önce diyor ki modem bozuk sonra diyor ki modem değiştirmeden halledebilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

modem ayarlarına girip sorun nerde bir bak, bende detaylı bilmiyorum, internetten modem ayarlarını aratırsan bulabilirsin.

Dostum modem arayüzüne giremiyorum çünkü ethernet bağlantısında da sorun var. İnternet kesildiği zamanlarda ethernet de mi gidiyordu bilmiyorum çünkü böyle durumlarda gözüm adsl ve internet ışığına takıldığı için ethernete pek dikkat etmiyorum :) Ama kablolu modemde ethernette bir sorun yok, gayet güzel bağlanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

modemden önce adaptorunu değiştirmeni öneririm genelde adaptor bozuk olunca böyle oluyor modemle adaptor satan yere git kendi hatlarını taksınlar yeni adaptorle denesinler düzelirse al adaptorede 10 15 tl arası eder fazla verme sorun modemdeyse ben olsam uğraşmam. eski modemin adaptorunun volt amperi yeni ile aynıysa onu dene önce..

Kablolunun adaptörü olmadı da başka bir adaptör bulup denedim, sorun yine aynı. Ethernet ve dsl yanmaya çalışıyor, wlan sadece ikinci denediğim adaptörde tepki veriyor, internet ışığında ise hiç tepki yok.

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bizim türklere hayranım ya adam önce diyor ki modem bozuk sonra diyor ki modem değiştirmeden halledebilirmiyim.

Dostum pek anlamam böyle şeylerden de dedim hani formatla falan düzelecek bir şeyse boşuna para vermeyelim modeme ama olmuyorsa yapacak bir şey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.