Şimdi Ara

İnternet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün sabah internette girdim.Yaklaşık 2-3 saat sonra bağlantım koptu.Tekrar girdim bu sefer 15-20dk sonra bağlantı koptu.Şimdi 15-20dk bir internetten kopuyorum.Sizce bunun sebebi ne. Bide görev çubuğunda ağ kablosu takılı değil diyo.İnternette bağlanınca yeni bir bağlantı geliyo.Resimde gösterdiğim gibi.

• selamlar...
    bu sorun galiba donanımsal bence kablolarını bi kontrol et bi temassızlık olabilir
    çünki bildiğim kadarıyla bu mesajı güç kablosu veya usb kablosu çıktığında verir
    kolay gele...
  • Kardeş ama internette bağlanıyorum.Ama kopuyo.Resme bi bakarsan anlarsın demek istediğimi.
  • Resimde ki olay doğal, bilgisayarınızda bir ethernet kartı var muhtemelen onboard ve kurulum sırasında sürücüleri yüklenmiş bu otomatikman oraya ağ kablosu takılı değil şeklindeki bilgisayar simgesini getirir, daha sonra sizin adsl modeminiz usb üzerinden bağlı ve yeni bir ağ bağlantısı kuruyor buda bağlı simge olarak oraya geliyor...
    Gelelim bağlantı neden kopuyor, sürekli kendi kendine kopup geldiğine göre ilk olarak denenmesi gereken modem ile bilgisayar arasındaki yerel ağa bir statik ip atayarak denemektir böylelikle donanımsal bir hata olup olmadığını anlarız... masaüstü ağ bağlantılarıma sağ tıklayın özellikler dedikten sonra karşınıza iki ağ bağlantısı olan bir pencere gelir, burada biri bağlı bir bağlı değil gözükür, bağlı olana sağ tıklayıp >özellikler >genel sekmesinde İnternet iletişim kuralları(TCP/IP) seçip özelliklere tıklıyoruz, burada otomatik ip kullan yerine aşşağıdaki ip adresini kullan seçeneğini seçiyoruz, varsayılan ağ geçidi ve yeğlenen dns sunucu yerine modemin ipsini giriyoruz örnek 10.0.0.2(sizin modemin ipsi neyse onu gireceksiniz bilmiyorsanız markasını yazarsanız söyleriz) ip adresi yerinede modem ipsine bağlı olarak 10.0.0.15 gibi bir değer yazıyoruz, alt ağ maskesi olarak 255.255.255.0 giriyoruz ve tamam diyoruz...Şimdi bekleyip kopma yaşanıyor mu göreceğiz...
    Ona göre yorumlarız...

Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.