Şimdi Ara

internet üzerinden yedek parça alma vs yetkili servis vs sanayi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malum ekonomik durumlardan dolayı, bu sene araç bakımını ne şekilde yaptıracağımı düşünürken forum içerisinde bir konu açmak istedim. Kendimce 3 seçenek belirledim aşağıdaki gibi. Size göre mantıklı gelen seçenek hangisidir?

• internet üzerinden periyodik bakım parçalarını alarak otopratik veya euromaster gibi servislere giderek araç bakımını yaptırmak mantıklı mıdır?

• Hiç internet üzerinden parça almayla uğraşma Bosch yetkili servisi veya araç markasının yetkili servisine giderek bakım yaptırmak mantıklı mıdır?

• Sanayiye giderek araç bakımını yaptırmak mantıklı mıdır?

Geçen sene aracımı sanayiye giderek yaptırmıştım. Genel anlamda memnun kaldım fakat kullanmış olduğu yedek parçalar kalite anlamında bana göre çok başarılı değildi. Sanayide onun yerine bu parçayı tak dediğin zamanda ya elinde bulunmuyor yada o parçayı takmak için çok istekli olmuyorlar.

Bu sene aracımın periyodik bakımını yaptırırken, internet üzerinden ürünleri sipariş ettim. Genelde Bosch marka ürünleri tercih ettim (Yağ Filtresi- Hava Filtresi- Polen Filtresi). Bunun yanında aracın balataları bitmek üzere. Yine aynı şekilde Bosch marka balata tercih ettim. Yağ konusunda da astra j lerde piston kırma muhabbetinden dolayı yağ olarak Motul motor yağı tercih ettim. İnternetten ürünleri sipariş ettiğinizde taksit gibi bir imkanda var. Sanayi yada bosch yetkili servisine gittiğimde hiçbir şekilde bildiğim kadarıyla taksit imkanı bulunmuyor. Ürünler elime ulaştıktan sonra muhtemelen otopratik veya euromaster gibi bir servise giderek yedek parça değişimlerini yaptırıyor olacağım. Euromaster firmasında peridyodik bakım için işçilik ücreti 100tl, balata değişimi için 90tl gibi bir ücret isteniyor. Otopratik de ise, periyodik bakım 180tl, fren balata değişimleri 110tl gibi bir ücret isteniyor. Euromaster ile arasında 100tl fark bulunuyor. Büyük olasılıkla Euromaster firmasını tercih ediyor olacağım.

Bu şekilde bir yol izlediğimde daha kaliteli yedek parçalar ile daha ucuza mal edecekmişim gibi duruyor. Yedek parça ve bakım konusunda bu şekilde yol izleyip tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Seçmiş olduğun yöntem çok mantıklı değil, bu şekilde yapsan daha iyi olur gibi fikirlere de her zaman açığız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 13 Şubat 2021; 14:29:1 >

• Internetten orijinal (oyle umuyorum) aliyorum.

Bakimlari kendim yapiyorum. Hem ustalardan daha ozenli calisiyorum hem de bos vaktimi degerlendiriyorum.

Sahte urunler yuzunden bu kez filtreleri yetkili servisten almayi dusunuyorum.

Sizin de uygun yeriniz varsa kendiniz basit bakimlari yapabilirsiniz.
  • Internetten orijinal (oyle umuyorum) aliyorum.

Bakimlari kendim yapiyorum. Hem ustalardan daha ozenli calisiyorum hem de bos vaktimi degerlendiriyorum.

Sahte urunler yuzunden bu kez filtreleri yetkili servisten almayi dusunuyorum.

Sizin de uygun yeriniz varsa kendiniz basit bakimlari yapabilirsiniz.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Hocam özellikle yağ konusunda internette çok fazla sahte yağ satıldığı söyleniyor. Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkili servise gitsek orası da çok pahallı. Sanayiye gitsek 3. 4. kalite ürün takarak karlarını maksimum seviyede tutmaya çalışıyorlar.

Bosch yetkili servisine gitsen orada da istediğin parçayı taktıramıyorsun. örneğin yağ için motul yağ kullanalım dediğinde yapmıyorlar.

Bu işler için ne yazık ki elimde çok yatkın değil. Nasıl çözebiliriz diye bir foruma danışmak istedim :)

• Geçenlerde ağır bir bakıma soktum aracı. Yağ , filtreler, şanzıman yağı, ön arka amortisör ,ön amortisör takoz,bilya, motor,şanzıman takozları , viraj demir lastikleri ,bujiler , bobinler ıvır zıvır vs.

İzlediğim yol. Öncelikli olarak markaları ve oem numaralarını belirledim (amortisör monreo xxxxx üretici kodlu gibi) 8 farklı yere listemi gönderdim.( bunlar fiziksel ve internet satışı yapan yerler. Açık adresi , sabit telefonu , google haritalarda firmanın bulunduğu yerin sokak görseli ( firmanın tabelasını ve yerini gördüğüm) olmayan hiç bir yerden alışveriş yapmıyorum internette...) İstediğim parça dışında öneride bulunanları eledim en başta. Aynı listeyle firmalar arasındaki fiyat farkı ve güvenilrliği göz önünde bulundurarak en uygun yerden gidip temin ettim..Ha alıp kargo yaptırabilrdim belki ama kendim almayı tercih ettim.

Motul yağıda daha önce internetten aldığım firmanın yerine gidip aldım. En azından merdiven altı bi yer olmadığını , firmanın varlığını görmüş oldum.Bundan sonra farklı noktadan almam sanırım.

Filtreyi aldığım yerlerde belli. Hangisini alacaksam hepsinin yetkili bayillerini dışına taşmıyorum 5-10 lira ucuz olsun diye..

Sonrasında aracın özel servisine gidip bütün aldıklarımı değiştirdim. Kafa rahat.

Bazı parçalar orjinal parça bazıları oem üretici parçası. Hiç birinde yan sanayi olmadı . Sanayiye gitsem hepsine yan sanayi takıp aynı ücreti hatta fazlasını isterlerdi muhtemelen.

İnternetten alışveriş yapmak daha uygun olabiliyor. Adresi , telefonu, haritalardaki yeri vs belli olmayan çok site var. Üstelik aynı parçalara düşük fiyatlar yazıyorlar. Paranız gidince ortada parça vs gelen giden birşey olmuyor. marka belirtmediği için yan sanayi gönderende çok. Onlarada dikkat etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: svs

Hocam özellikle yağ konusunda internette çok fazla sahte yağ satıldığı söyleniyor. Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkili servise gitsek orası da çok pahallı. Sanayiye gitsek 3. 4. kalite ürün takarak karlarını maksimum seviyede tutmaya çalışıyorlar.

Bosch yetkili servisine gitsen orada da istediğin parçayı taktıramıyorsun. örneğin yağ için motul yağ kullanalım dediğinde yapmıyorlar.

Bu işler için ne yazık ki elimde çok yatkın değil. Nasıl çözebiliriz diye bir foruma danışmak istedim :)

Mann ve filtron (ikisi kaliteli filtre markası) filtreler için;

www.filtremarketim.com

Motul yağ için hepsiburadaya bakabilirsiniz diğer gittigidiyor n11 gibi sitelerde orjinali satılır.

Mobil 1 yağada şans verebilirsiniz aracınız dizel sanırım esp 5w30 olur. Mobil 1 yağ için cleanpex.com

Tapayı yetkili servisten alın

• eloq kullanıcısına yanıt

Hocam yönlendirmeniz için çok teşekkürler.

• Periyodik Bakım (Yağ+Yağ-Hava-Polen Filtreleri)
    • Fren Balataları Değişimi (Ön ve Arka - Set)

Ortalama ne kadar işçilik maliyeti oluşur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 13 Şubat 2021; 17:35:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Mann ve filtron (ikisi kaliteli filtre markası) filtreler için;

www.filtremarketim.com

Motul yağ için hepsiburadaya bakabilirsiniz diğer gittigidiyor n11 gibi sitelerde orjinali satılır.

Mobil 1 yağada şans verebilirsiniz aracınız dizel sanırım esp 5w30 olur. Mobil 1 yağ için cleanpex.com

Tapayı yetkili servisten alın

Alıntıları Göster

filtremarketim candır. filtreleri hafta başında aldım, aynı yerden bu üçüncü alışverişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 13 Şubat 2021; 16:44:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eloq kullanıcısına yanıt

Motul'u nereden almıştınız hocam konusu geçmişti ama dönüp geriye doğru aramak zor geldi şimdi 

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Motul'u nereden almıştınız hocam konusu geçmişti ama dönüp geriye doğru aramak zor geldi şimdi 

yağçarşısı.com'dan alabilirsin.

• Çok faydalı bir iş araç bakımlarınıda kendimiz yapmalıyız hatta usa gibi garaj klupleri oluşturup herkes elindeki gereç ve tecrübesini paylaştığı buluşmalar düzenlemek lazım.

sanayi esnafına kazıklanmak kimsenin faydasına değil böyle devam ettikçe ustalık etmiyorlar sadece müşteriden para almak için uğraşıyorlar

• onlineyedekparca.com

ben filtre setini buradan aldım baya başarılı bir firma

• nacker kullanıcısına yanıt

yagcarsisi.com ;)

• svs S kullanıcısına yanıt

yaptıracağınız yere göre değişir. Sanayide ustayım diye geçinenler parçayı kendinden almadığınız için yüksek fiyatlar bile çekebilirler. Bildiğiniz biyere yaptıırın. Bişey değil bakım ,balata değişimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

filtremarketim candır. filtreleri hafta başında aldım, aynı yerden bu üçüncü alışverişim.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Hem mann hemde filtron satıyolar her marka araç model için süper. Filtreleme seçenekleri çok harika motor seçeneğine kadar gösteriyor. Arabamın 177 beygirliği ile 190 lığı arasında filtre farkı var mesela. Başka sitelerde bu kadar keskin ayarlayamazlar.

Ama adamlardan biraz hayal olucak ama kesinlikle bi beklentim ve dileğim var ki oda "Hengst" marka filtreleride getirmeleri. Şu markada mann kadar dobra kaliteli bi firma

• Umarım reklam olarak algılanmaz; mağaza sahibini tanıdığımdan, ben de bizzat ihtiyacım olduğunda buradan ürün satın aldığımdan ve kendisinin ticari ahlakını bildiğimden paylaşmaktayım.

m.n11.com
    Otopar - n11.com
    https://m.n11.com/magaza/otopar

Toyota ve fiat oem parça satmakta kendisi. Orijinal/sıfır/defosuz.
  • @MeGaDave06 hem Mann, hem Filtron (polonya malı) hem de Fil marka (Türk malı) filtreleri satıyorlar. Fiyatları da piyasaya göre gayet uygun. Ayrıca Motul yağlarını da satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 14 Şubat 2021; 8:48:35 >
  • İnternetten parca alip gidince ustalar trip atiyor. Neticede parçadan da kazaniyorlar ya da komsu esnafi kazanıyor. Hatta parca disaridan gelince kabul etmeyen bile var.

Eskisehir esnafi hem yetersiz hem de böyle tavirlari var.
    Boyle durumlarla karsilasiyor musunuz?
  • svs S kullanıcısına yanıt

100e yaparlar. Filtreyi herkes değiştirir. Sadece yağ ve balata. Onlar da zor değil de işte.

• MetuEs kullanıcısına yanıt

Hocam her yer öyle ne yazık ki.

Hem parçadan kazanacaklar hem işçilik den kazanacaklar. Parçadan kazanırken de haklı olarak düşük maliyetli olan parçaları takarak sana yüksekten fiyat çekecekler. İşin sonunda da kaybeden biraz son tüketiciler yani bizler oluyoruz.

Bu yıl birazda bu durumlardan dolayı, internet üzerinden bakım seti parçalarını aldım. Gelecek hafta içerisinde muhtemelen tüm parçalar elime ulaşmış olur. Gözüme kestirdiğim 2-3 yer var. oraları arayarak fiyat teklifi alacağım. Bu yerler evime de çok yakın. Güzel teklif verirlerse muazzam olacak.

Yetkili servise gittiğinizde minimum yarım gününüz gidiyor. Bu yöntemle muhtemelen çok daha hızlı bir şekilde daha az masrafla daha kaliteli parçalar ile bakım görmüş bir aracım olacak.

İşcilik konusunda umarım üzülmem :)

• PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

Ben de buradan alıyorum ama ürün çeşidi biraz artsa keşke. Gerçi farklı marka ve model araçlarda daha çeşitli parçalar da olabilir :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.