Şimdi Ara

Sıfır araçta ilk bakım Özel veya Yetkili Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Skoda rapid 1.2 TSİ sahibiyim donanımı fazla olmayan basit uygun bir araba buna rağmen yıllık bakım ücreti şuan indirim olmasına rağmen 720 TL

Dışarıdan kendim yaptırınca 300 TL Parçalar en iyisini tercih ettiğim de 100 TL işçilik Toplam 400 TL ustam oldukça iyi önceki aracımı hep ona götürürdüm ustadan problem yaşamadım

Düz vites böyle bir basit aracı ilk bakıma yetkili servise götürmek mantıklı mı ? sadece garanti bozulmaması için garantiye ihtiyaç duyulur mu bunla ilgili daha önceden tecrübesi olanlardan bilgi almak istedim.

Araç şuan 9100 KM de 1 yılda bu kadar yaptım anca herhangi bir sorun da yaşamadım

Önümüzdeki çarşambaya Doğuş oto da randevum var şuan kararsız kaldım açıkcası götürsem mi götürmesem mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 1 Şubat 2018; 15:28:20 >

• dün hdi 308 2013 aracıma güvendiğim özel serviste bakım yaptırdım. ön diskler değişti. delphi marka. filtreler ve balatalar (ön ve arka değişti) orijinal olarak değişti. 715 TL ödedim. düşün artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer götür, ne olur ne olmaz, zaten seneye garanti de bitmiş olacak, ondan sonra kapısından giremezsin servisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti bitene kadar servise götür başın ağrımasın
  • Olası bir arızada vay başım vay cüzdanım demektense garantisi bitene kadar sabretmek lazım.
  • Manuelse özelden DSG ise servise devam

• Servise gidin bence, yarın birgün saçma sapan bi kronik problem çıkar garanti dışı sıkıntı yaşarsınız.

Ama garanti dolduktan sonra da doğuşun kapısından bile geçmem ben olsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haluk Ermiş -- 1 Şubat 2018; 19:37:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Garanti bitene kadar servise gidin bence.Sonra bir sorun olur, zaten firmalar çamura yatmak için bahane arıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk iki bakımda ne olur ne olmaz servise gidin. 26-27 ayda sorun çıkınca da servis bakımlı araç için indirim/ücretsiz onarım yapabiyorlar. Toplamda yaklaşık 1000lira zararla garantiyi korumuş olursunuz.

• 320₺ için garantiden olmak istiyorsan dışarıda yaptır tabii.
  • ikinci sıfır aracım ikisindede servisle işim olaz sanayiye devam birincide hiç bir sorun çıkmadı 5 yılda 80 bin km bindim sattım ikinci 15 bin oldu bir sorun yok
  • Çoğunluğun tavsiyesi üzerine yetkili servise gittim bugün 720 TL tuttu neyseki kdv ve gelir vergisini düşeceğim için biraz daha insaflı tutarlara gelecek ama bir daha mecbur kalmadıkça yetkili servis önünden geçmem basit yağ bakımı 2 saat sürüyor sabah 8 de gitmeme rağmen

Servis tarafı çok zayıf doğuşun

Yapılan işlemler
    Sıfır araçta ilk bakım Özel veya Yetkili Önerileriniz

Tekrar teşekkürler tavsiyeler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 7 Şubat 2018; 16:54:37 >

• 2 yıl götür sonra götürmezsin nolur nolmaz garantiyi bozma, aslında bozulmaz ama yine de garanti bitinceye kadar servis ama mecburi seyler disinda bisey yaptirma derim.

• zaten oyle yapmissin, ama ben golf 1.2 tsi i ozel serviste garantis bitince daha yeni 275 e yaptirdim, castrol edge yag, polen ve yag filtresi iscilik kdv dahil bu fiyat. Bana vw de kdv haric 460 tl den asagi yapamayiz demislerdi. bundan sonra ben de gitmem servise ama garantili olsa o surede yine giderim, o zaman sıfır arac almanin anlami kalmiyor.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru mu baktım bilmiyorum ama faturada ki yazan yağ internette 150 tl civarı size 250 tl olarak yazmışlar ki serviste kutu olarak değilde varil olarak bulunuyordur diye tahmin ediyorum kendilerine 4 litresi 100 tl falan denk gelir 150 tl sadece yağdan kâr

Devletin şu servislerde ki soyguna da bir el atması lazım.Yazık günahtır sırf garanti bozulmasın diye domaltıp istediklerini yapıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam doğru mu baktım bilmiyorum ama faturada ki yazan yağ internette 150 tl civarı size 250 tl olarak yazmışlar ki serviste kutu olarak değilde varil olarak bulunuyordur diye tahmin ediyorum kendilerine 4 litresi 100 tl falan denk gelir 150 tl sadece yağdan kâr

Devletin şu servislerde ki soyguna da bir el atması lazım.Yazık günahtır sırf garanti bozulmasın diye domaltıp istediklerini yapıyorlar

Tamamen gerçek servis vasat
    Daha önceden 11 randevu almıştım aracı götürdüm 5 saat sonra gel demişlerdi o kadar bırakamam diyince sabah 8 gel dediler sabah 8 de gittim 720 TL bayıldık bide 2 saat bekledik

Aracı yıkamışlar sağ olsun yıkayan arkadaş son ses müziği açıp müzik eşliğinde aracı yıkamış görüntüsü

ilk ve son gidişi oldu servise bundan sonra yıllardır gittiğim ustama kendi parçalarımı alarak en iyisini 50-100 tl işçilik ile bakımımı yaptırcam

• Geçen YouTube de seyretmistim bakanlıktan sertifikalı tüm özel servisler garantiyi bozmuyormus tabi fatura ve tutanak almak kaydıyla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben normal bakıma sanayiye gitmekten de vazgeçtim son bakımdan sonra.Haziranda ilk periyodik bakımımı kendim yapacağım.Peder beyin mesleği gereği her türlü alet edevat mevcut.Geriye bir tek arabayı kaldırmak kalıyor.

Eliniz böyle işlere yatkınsa ve müsait bir alanınız varsa size de tavsiye ederim.

Sizin araç ne bilmiyorum ama misal diyelim aracınız golf.Golf forumlarında vb. araştırırsanız resimli şekilde ayrıntılı olarak bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.Hiç bulamadınız yabancı golf forumlarında %99 bulursunuz onlarda işçilik ücretleri çok yüksek olduğu için genelde kendi bakımlarını kendileri yapıyorlar.

Ben hyundai forumlarında bulamadığım bir çok şeyi yabancı hyundai forumlarında gerek resimli gerek videolu şekilde buldum.Hatta bir abimiz yanılmıyorsam amerikada hyundai servisinde tekniker ve accent eranın çoğu parçalasının değişimini vb. paylaşıyordu kendi konusu var.Servis çalışanı olduğu için elinde accent era servis tamir kitabıda bulunuyor isteyen olduğunda sorununa yardımcı olmak için kitapta ki o kısmın fotoğrafını atıyor.

Bulabilirseniz aracınızın ismini yazaraktan service repair manual pdf olarak bulursanız ufak tefek her şeyi yaparsınız.Accent eranın bu kitabını internetten indirebilmek için hyundainin bir sitesine aylık 20 dolar mıydı haftalık 20 dolar mıydı ne vermeniz gerekiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.