Şimdi Ara

İnternet var ama çözüm üretemiyorum, yardım edebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar konuyu uzatmadan sizlere açmak istiyorum, şöyle bir durum var;

Ofisimde intenert var ama modem benim bulunduğum yerde değil. Bu internetin bağlı olduğu bir eski bilgisayar var normal ofis kuralları gereği bu bilgisayardan başka bir bilgisayar internete giremiyor.

Benim amacım hem bu bilgisayarda internetin olması hem de diğer bilgisayarlara interneti paylaştırmak. Bunu bu eski bilgisayar üzerinden yapamıyorum.

Kısacası nerden geldiğini bilmediğim bir LAN kablosu var ve bu kablo ile internete bağlanabiliyorum.

Çözüm olarak;

1. Bir tane Acesspoint alıp bu kabloya bağlayıp diğer bilgisayara da bir Usb Wi-Fi alsam, kablosuz bir internet ortamı yaratabilir miyim? (Laptoplarımızla girebileceğimiz bir ortam?)(Bu accesspoint için şifrelemeyi nasıl yapabilirdim?)

2. Bir çoklu swich almak ve bu çoklu swich üzerinden ethernet kablosu ile diğer bilgisayarlara dağıtmak. (Bu olayların mantığını pek anlamadığım için bu yöntem olur mu? Ethernet kablosu gerekecek + )

3. Diğer çözümleri bekliyorum BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR arkadaşlar...

Emekleriniz için şimdiden çok teşekkürler...

Allah razi olsun...

• 4 portlu modemle paylaşım yapabilirsin ağ kablosuda gerekecek zaten buda ucuz maliyetli birşey eğer yapamazsan bana ulaşşa bilirsin sana yardımcı olurum

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliinci

4 portlu modemle paylaşım yapabilirsin ağ kablosuda gerekecek zaten buda ucuz maliyetli birşey eğer yapamazsan bana ulaşşa bilirsin sana yardımcı olurum

kolay gelsin

Sağ olasın yaklaşımın için ama modeme ulaşamıyorum. Modem nerde bilmiyorum bile dediğim gibi bir tane LAN kablosu var o kadar... Şimfi ben bir çözüm ürettim bu olur mu?

Ben çok swichli bir alet alayım gelen internet kablosunu bir numaralı jak kısmına takayım, diğer boş kalan jak kısımlarına ise bir ucu ofis bilgisayarına giden bir LAN kablosu ve de bir ucu benim laptoba giden bir LAN kablosu taksam...Bu şekilde interneti iki bilgisayara vermiş olabilirmiyim...

Çevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • 1. çözümünüzü uygulamanızı tavsiye ederim. Kabloyla, switch le uğraşmazsınız ve yapınız esnek olur; yeni makine için yeni kablo çekmezsiniz. WEP, WPA, WPA2 destekleyen bir erişim noktası ürünüyle bu şifreleme metodlarını da kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Örnek ürün:http://www2.airties.com/index.asp?page=prdetails&id=9
  • suandaki wireless ler 54mbts de calisiyor 100 un uzerindekilerde az sayida eger ap alacak isen 100 un uzerinde almalisin cunki ofis ortaminda bulunuyosun anladigim kadariyla her an o bilgisyara dosya alip verisi varsa yazici vs. ulasman gerekiyor bunu dusunursem bence wireless iyi bir cozum degil en kolayi 4 port lu bir switch alman ve 1 ini o pc ye birinide kendi pc ne kurman unutmaki switch gelen her paketi switchler modem i bulman gerekmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: cezve

1. çözümünüzü uygulamanızı tavsiye ederim. Kabloyla, switch le uğraşmazsınız ve yapınız esnek olur; yeni makine için yeni kablo çekmezsiniz. WEP, WPA, WPA2 destekleyen bir erişim noktası ürünüyle bu şifreleme metodlarını da kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Örnek ürün:http://www2.airties.com/index.asp?page=prdetails&id=9

Önerin için çok teşekkürler her iki ihtimali de deneyeceğim arkadaşlardan a.poin ve swich edinerek şansımızı bir deneyelim...

Yorumun için sağ olasın...

quote:

Orjinalden alıntı: newbieburalarda

suandaki wireless ler 54mbts de calisiyor 100 un uzerindekilerde az sayida eger ap alacak isen 100 un uzerinde almalisin cunki ofis ortaminda bulunuyosun anladigim kadariyla her an o bilgisyara dosya alip verisi varsa yazici vs. ulasman gerekiyor bunu dusunursem bence wireless iyi bir cozum degil en kolayi 4 port lu bir switch alman ve 1 ini o pc ye birinide kendi pc ne kurman unutmaki switch gelen her paketi switchler modem i bulman gerekmez

Wi-Fi olayı çok cazip gelsede hep kablo bana daha sağlıklı geliyor bu ihtimal daha ağır basıyor hayırlısı...

Yorumların için teşekkürler....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.