Şimdi Ara

İNTERNET KUTUSU ŞİKAYET KONUSU (+390TL) 10.09.2024 THH Kararı ile Fatura İptl (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
10
Favori
4.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Firma işlemleri yeniden değerlendiriyor gibi gözüküyor. Sözde avukatlarla insanları korkutup paralarını çökmek istiyor.

Bu firmaya karşı nasıl tavır almanız gerektiği konusunda destek olacağım. Ödemeyi yapan arkadaşlarda talep ederse, ödedikleri ücreti geri almalarına yardımcı olabilirim.

Sayın xxx, Son ödeme tarihi 16.09.2024 olan 1170 TL tutarındaki faturanızı https://oim.internetkutusu.com.tr adresinden şimdi ödeyebilirsiniz. İnternet Kutusu. B277

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Broon -- 6 Eylül 2024; 17:31:23 >
  • karşılığı olmayan sözleşmeye aykırı fatura çıkarıyorsa bırakın onlar uğraşsın fatura filan ödemeyin. icra takibi olursa "benim böyle bir borcum yoktur" dediğinizde, yasaya göre dosya tespit için "Tüketici Hakları Hakem Heyetine" gidiyor ortada ki duruma göre kaybetme ihtimaliniz yok. avukatlar zaten para koparmanın derdinde.

• Bu beladan bende kurtulmaya uğraşıyorum ama bana da hizmet bedeli adı altında fatura yaslayacaklar muhtemelen.
    İşin kötüsü ben bu belgeleri kaybettim. Nereden temin ederim ve süreç nasıl işlemeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Daha önceden Tüketici Hakem Heyetine yaptığım şikayet. şahsım lehine sonuçlanmıştır.

İNTERNET KUTUSU ŞİKAYET KONUSU (+390TL) 10.09.2024 THH Kararı ile Fatura İptl
  • MUTAF kullanıcısına yanıt

Haksız olduğu belliydi, tescillenmiş oldu. Paylaşım için teşekkürler hocam, izniniz olursa ilk mesaja kararı sizin alıntınız ile ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Broon -- 9 Eylül 2024; 21:26:47 >
  • Broon kullanıcısına yanıt

ekleyebilirsiniz.. Faydamız olursa ne mutlu hepimize..

• Ayrıca;

Burada, ben gibi haksızlığa uğrayan arkadaşlardan ricam, zaman kaybetmeden tüketici hakem heyetine başvurmaları.

birlikten kuvvet doğar. 390 tl büyük para değil ama senden benden toplaya toplaya, neden haksız kazanç elde etsinki bu firma

Forum dışında, ''uğraşmaya deymez yea'' diyen arkadaşlarada bu kararı gönderdim. kimseninümidi yoktu.

Hepsi şaşırdılar. Üşenmeyin, şikayetinizi yapın gerekli yerlere.

• Biraz önce İstanbul Demir Avukatlık bürosundan Mithat Demir adına aradılar. Firma bunlara icraya verin paramızı ödemediler demişler işlem başlattıracaklarmış, dosya ile ilgili bir bilgileri yok. Maksat adam uğraştırmak yoksa bir sonuca varmaz. bkz. 1.A

• THH kararı sonrasında, iki tane 390tl ve bir tane 104 tl borcum olduğunu idda ediyordu İK.

Şuan sadece 390 tl tek olarak görünüyor. zaten şikayetimde bu fatura içindi özellkle..

İNTERNET KUTUSU ŞİKAYET KONUSU (+390TL) 10.09.2024 THH Kararı ile Fatura İptl
  • MUTAF kullanıcısına yanıt

faturayı iptal ettiler mi hocam?

Hocam merhaba Bu konuyla uğraşmak isteyenlerle ilgili destek olabilirim demişsiniz size ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara şunu sormak istiyorum.

Ben bugün veya yarın e-devlet'ten tüketici hakem heyetine başvuracağım yukarıda bir arkadaşımız kazanmış başvuru sonucunda. Diyelim ki ben başvurdum haklı olduğum ortaya çıktı bu 490 TL'yi bize direkt iade edecekler mi etmezseler Bizim ne yapmamız gerekiyor Yani tekrardan icra masrafları falan ödüyor muyuz veya ödersek bunların bir kısmını veya tamamını mı geri alabiliyoruz.

Başvurusunu kazanan mutaf adlı arkadaşa hayırlı olsun diyelim. Onun veya başka arkadaşlarında sorularıma yanıtları veya tavsiyeleri olursa sevinirim. Ona göre bugün yapacağım bu başvuruyu artık. Tşkler ilgilenen herkese

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emrah1607 E kullanıcısına yanıt

Faturayı ödediyseniz, THH başvurun çıkan kararı uygulattırmak siz gidip onları icraya veriyorsunuz. Onlar icra masrafları ile birlikte icra dairesine ödeme yapacak, icra dairesi de sizin başvuruda verdiğiniz iban a gönderecek.

• Arkadaşlar sözleşme ortada nasıl böyle bir ücret talep ederler çok saçma. Bende ISS değiştireceğim. Bütün whatsapp kayıtlarım ve imzalı sözleşmelerim elimde neyse ki:) Böyle bir talepte bulunurlarsa fena sorarım hesabını yani. Zaten rezil firmanın interneti doğru düzgün internet sitelerine girmiyor. Çoğu siteye VPN ile giriyorum şaka gibi.. Hepsiburada 1,5 aydır açmıyor yahu :)

• Arkadaşlar benim geçişimi 25 gündür onaylamıyorlar türknet'e. bu durumda ne yapmam gerekiyor. apıştılar kaldılar resmen . müşteri hizmetlerine de ulaşamıyorum. ne yapmam gerekiyor ?

İcraya verirken kaç nolu ilan ile vericem yoksa sıradan bir dilekçe yeterli olurmu? Gidin avukattan destek alın derseler yine biz masrafa giricez. En olmadı THY ye sorucam bu icra işini nasıl yapacağımı

• emrah1607 E kullanıcısına yanıt

Siz dilekçenizi internette olan örneklere bakarak hazırlarsınız, onlar THH kararı ile ilgili numarayı girerler zaten, bana sormadılar direkt işleme aldılar. Avukata gidin derse de gitmeyin, iki tane dilekçe yazılacak onlarıda yazar verirsiniz. İlamlı icra kararı olduğu için çok dolanbaçlı olmuyor, tabi itiraz hakkı baki ama bir karara dayandırıldığı için kullanıcı faydasına oluyor.

Gerçi daha o aşamaya çok var benim için şuan basvuruyorum bakalım sonuçları paylaşıcam. Tskler

• Sonunda bu firmadan kurtuldum, ve tahmin edeceğiniz üzere bana da haksız fatura kilitlemişler hemen.

Şimdi faturayı onlardan PDF olarak talep ettim, ve onlara WP üzerinden şu cevabı verdim.

"Merhabalar, xDSL xxx için haksız çıkarılan faturayı pdf olarak sizden istiyorum. Yoksa ödemeyeceğimi ve icra dahil elinizden geleni ardınıza koymamanızı istiyorum. Tüketici Hakem Heyetine başvurucam."

Faturayı vermezlerse ne yapmamı önerirsiniz? Ve ayrıca faturayı ödedikten sonra mı THH'ye başvurmalıyım yoksa ödemeden önce mi?

Internet Kutusu: 2023 yılı öncesi aboneliklerde sonradan ödeme olarak hizmet almaktadır. Ön ödemeli olarak hizmet almıyorsunuz.

Verdiği cevaba bakın, faturayı istek üzerine gönderdiler ve THH'ye abobelik bilgileriyle başvuruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.