@boras06 @emrah1607 @SEHZADE63 @seedless @MUTAF Hepinize bilgi vermek istedim arkadaşlar. Öncelikle yukardaki konuşmalarda bir çoğunuzun zaten onay sürecinin zorluğunu deneyimlediğinizi düşünüyorum. Benimkini de cuma akşam iptal etmişlerdi. Onlar yüzünden haftasonu internetsiz kalmıştım. Maalesef müşteriyi mağdur eden bir firma. Ödemediğim miktar olan 390TL ile ilgili THH'de bir karar çıkmadı. Zaten ödeme yapmadığım için kabul edilebilir. Ücretsiz 1 ay internet vaadiyle müşteri toplayıp ücretsiz ayların üzerine çökmüşlerdi. Onda ise iade kararı çıkmıştı. Firma bu süre içerisinde benimle iletişime geçmedi. Konuyu direkt icraya taşıdım. Dünde banka hesaplarına ve araçlarına haciz koydurmuştum, bugün dosyayı kontrol ettiğimde ödemeyi yapmışlar olarak gözükmekte. Eğer ödediğiniz ama sizden zorla alınan bir para varsa muhakkak bu şekilde ilerleyin. Bu firma nezaketten ricadan anlamıyor. |
İNTERNET KUTUSU ŞİKAYET KONUSU (+390TL) 10.09.2024 THH Kararı ile Fatura İptl (5. sayfa)

-
-
-
@Broon Elinize sağlık hocam. Benim de başka firmaya geçme niyetim var uzun zamandır. Bu hizmet bedeli hakkında net bir bilgi bekliyordum. Şu ana kadar en fazla yol kat eden kiş siz olmuşsunuz. Tebrik ederim.
-
Hocam ödeme yapmayanlar için bir karar çıkmıyor. Ben şayet yapmamıştım her türlü hukuki mücadeleyi de veririm ancak iki haftada bir taciz eder gibi mesaj atıyorlar. Onu görmemek için Ödeme yapıp THH gitmek bir çözüm olabilir. Şöyle düşünüyorum eğer 390 değilde 39000 tl ödeyeceksin deseler onu mu ödeyecektik. Sözleşmede yok ve bilgilendirilmedik sonuçta.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
mesaj kaynamış hocam, kusura bakma. Ben direkt icraya verdim, o şekilde ödeme alabildim.
-
Bende thh kararını bekliyorum halen.
Fakat benim dosyamı avukata vermişler. Avukat ile direkt görüştüm. Henüz oda bu olaya hakim değil. Fakat aracılığı ile 490 tl olan iki ayrı fatura 390 liraya düştü. 104₺ olan fatura silindi. Kısacası avukata verilmiş bir çok kişi var..
THH kararını görüp ona göre hareket edicem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Avukat ne diyor peki, neye dayandırarak talep ediyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Broon -- 29 Ağustos 2024; 21:27:22 >
Hocam tşk ederim. Ben mahkemelik vs olup uğraşmamak için dün ödeme yaptım hemen ardından da avukatlık işleriyle uğraşmamak için 490 tl yi ödediğimi ancak haksız Hukuksuz olduğunu ve belirttiğim ıban'a geri iade etmelerini etmedikleri takdirde yasal yollara başvuracağımı ve çıkan tüm dosya masrafı ve diğer masraflar dahil kendilerine ait olacağını , 10 gün içinde geri iade etmezlerse işlemlere başlayacağımı ihtaren bildiririm tarzında bir mail atarak firmaya başvurumu yaptım.
10 gün bekleyeceğim Eğer ıbanıma para iade edilmezse Tüketici haklarına başvurmayı düşünüyordum daha sonra mahkeme dava yollarını denerim diyordum ama sizin yazınızı görünce 10 gün sonra direkt İcraya mı vereyim sizce? Icrayı kendiniz mi başlattınız avukat aracılığıyla mı? Eğer kendiniz başlattıysanız kaç nolu icra ilamı ile başvurdunuz şahsi Bilgilerinizi kapatarak UYAP'tan belgeleri örnek olması açısından şahsımla paylaşabilir misiniz özelden?
Yani ben de biraz değişik bir yol deneyeyim ama ben de peşini bırakmayı düşünmüyorum. Hatta bu işin sonunda mağdur zedeler olarak toplanıp Maddi manevi tazminat davası açılabilir mi Sırf bunlara zarar olsun diye bir değerlendirmek lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İade etmeyeceklerdir, siz THH ye başvurun oradan çıkan karar ile ilamlı icraya başvuruyorsunuz, THH kararı mahkeme kararına denk. Ben karar ile başvuruyu kendim yaptım.
Eğer kredi kartı ile yaptıysanız başvurunuzdan sonra chargeback başlatabilirsiniz hatta 3-4 kişi başlatsa banka poslarını kitler şirketin, ne oluyor diye.
Thh kararının bu kadar geç çıkması bizim aleyhimize.
Bir ay bile fazla bir karar için..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bende 1 ay ücretsiz hakkımı alamadım ozaman icin cok düsük bir fiyatti kac tl iade aldınız 1 ay için
-
300 + icra dosya masrafları
Peki bu sonradan istedikleri 490tl için bir geri dönüş oldumu. Ayrıca online işlemlerdende baktım 490tl için faturada kesmiyorlar fatura istedim cevap vermiyorlar.
-
Ben ödeme yapmadığım için THH kararından bir şey çıkmadı. Anca arayıp tehtid ederler icraya vericez diye.
-
490tl nin faturası yok ne gösterip icraya verecekler
-
Ne olacak hocam keser bir tane gider ilamsız icraya verir. Ona da itiraz edilir sözleşmeye aykırı çıkarıldığı için davalık olmaz.
Annemin de dosyası avukata verilmiş. Avukat hiçbir şey bilmiyor. Sözleşmeyi de görmemiş. Fatura yok, sistemden ekran görüntüsü almışlar bir satır.
Sözleşmede bir yerlerde küçük puntoyla yazıyordur dedi. Dedim ki 12 puntonun altı da yasal değil. Haklısınız diyor.
Tavsiyesi borcu ve avukat masrafını ödeyin, THH ye ikisinin de iadesi için başvurun oldu.
Hiçbir şeye dayandıramıyor hocam. O da bilmiyor, sözleşmeyi bile okumamış. Garip garip işler.
Ödeyin THH ye iade için başvurun dedi ama avukat masraflarını firmadan talep edebilir miyiz, muhatap direk firma mı olacak bilemedim. Olmadı THH ye gideyim bir ara, onların yardımıyla doldurayım diyorum ama annemin aboneliğiydi, kadını uğraştırmak da istemiyorum saçma sapan işlerle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X