Şimdi Ara

İnternette Arama Sonuşlarını Değiştiren Virüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette yeni bir virüs ile karşılaşışdı. Bu yeni virüs, internette arama yaptığınız zaman size yakından uzaktan alakası olmayan karşınıza bambaşka saylar çıkmasına neden oluyor. Büyük arama motorlarında da etkileyebiliyor.

Virüs internetten indirdiğiniz bazı bedava programları bilgisayarınıza kurmanızla harekete geçiyor. Dosya paylaşım sitesi Letitbit.net üzerinden indirilen BitAccelerator hızlandırıcı programı virüsün yaygınlaşmasına sebebiyet veriyor.

Antivirüs firması Dr.Web'e göre bu virüsün bilgisayara bulaşması durumunda internette arama sonuçlarının doğru olmayan farklı sayfaların açılmasına sebep oluyor. Bu virüsten normal kullanıcılar kadar reklamcılar da zor duruma düşmüş durumda. Şuana kadar yüzbinlerce bilgisayara bulaştığını tahmin eden firma büyük arama motorları Google, Yahoo ve MSN da etkili olabileceğini bildirdi.

Virüs güncel Anti-Virüs programlarıyla rahatça farkedilip etkisiz hale getirilebiliyor. Böyle tehlikelerle başa çıkmak için 100% olmasa da en kesin çözüm olarak Anti-Virüs programlarınızı düzenli olarak güncelleme yapmak.

Yazan:İbrahim HACIOĞLU
    Kaynak:http://www.networkturk.net

• Her zaman yeni virusler cikicak tek onlem yeni cikan update ve yeni versiyonlari kullanmak
    sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterdevil

Her zaman yeni virusler cikicak tek onlem yeni cikan update ve yeni versiyonlari kullanmak
    sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda ?

Aynen. Güvenlik yazılımlarını güncel tuttun mu hiç bişeycik olmaz. Olmadı da bugüne kadar...

• Hicbirsey 100% guvenli olmamakla birlikte suanda en iyi koruma yollari antivirus programlaridir. Onlarin versiyonlarini yukselterek ve devamli virus veri bankasini guncelleyerek en azindan guvenlik adina bir adim yapmis, olaylardan en az zarar alanlardan olursunuz.;)
  • 100 zaten olmaz minmuma indirmek yinede bizim elimizde haberde denildigi gibi hergun yeni bilinmeyen virusler cikicak bunun icin herzaman update
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackwhite_ih

Hicbirsey 100% guvenli olmamakla birlikte suanda en iyi koruma yollari antivirus programlaridir. Onlarin versiyonlarini yukselterek ve devamli virus veri bankasini guncelleyerek en azindan guvenlik adina bir adim yapmis, olaylardan en az zarar alanlardan olursunuz.;)

+1 Zaten bundan başka yapılabilecek de birşey yok
  • ama o virüs veri tabanına eklenene kadar gına getirmeye yine de devam edicektir. en iyisi dikkatli olmak. bilinen virüsler bile silene kadar yeterince zararlar veriyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistemimde Xp ve ubuntu var.

Legal sitelerde xp kullanıyorum. Sağdan soldan gelen world dökümanı vaya küçük programları açmıyorum.

Eğer adult veya tehlikeli olabilecek sitelere yolum düşerse ubuntu ile açıyorum sistemi.

Ha bide kesinlikle xp de iken usb bellek sisteme takmıyorum. Auto start virüsleri aldı başını yürüdü.
    Bu gibi işleri hep ubuntu da hallediyorum. Kabul etmek lazım ubuntu çok güvenli.
  • Benim bilgisayarımda Windows XP ve Pardus kurulu.

Ben de Windows XP çalıştırdığımda güvendiğim sitelere giriş yaparım ve IE kullanmam. Mozilla Firefox ile hallederim işlerimi.

Pardus kullandığımda ise rahat rahat her yere girerim. Çünkü sağlam ve güvenli.
  • Evet ama emin ol pardusun de aciklari war :)
  • Pardus'ta bulunan güvenlik duvarını açık tutarak kendimi olası risklerden uzak tutuyorum.

Bu da gayet yeterli.

Zaten en son çıkan sürümü kullandığımdan daha önceki sürümlerden birinde bulunan açıklar yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 1 Haziran 2008; 15:35:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.