Şimdi Ara

İnternetten Hd Film İzlemek Ne Kadar Kota Yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
247.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bu hafta itabariyle netimi 20mbps-sınırsız(50 gb AKK) tarifesine geçiriyorum.Tabikide aklıma akk takıldı bu yüzden size sormak istiyorum.Mesela 2 saatlik 720p bir film kaç mb yer bunu merak ediyorum.Ayrıca 20mbps internet hızı iyi midir(Oyun indiririm ve film izlediğim için sormak istiyorum)Oyun çok indirmem en fazla 5-10 gb ama dediğim gibi beni ay sonunda kadar götürür mü 50 gb?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 12 Eylül 2013; 21:24:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternetten HD Film İzlemek Ne Kadar Kota Yer?

İnternetten HD film izlemek, veri kullanımınızı önemli ölçüde artırabilir. HD filmlerin dosya boyutları genellikle büyük olduğundan, sürekli olarak bu tür filmleri izliyorsanız kota sınırlarınıza dikkat etmeniz önemlidir.

Genel olarak, 2 saatlik bir HD film yaklaşık 1,5 ile 3 GB arasında yer kaplar. Bu, 10 GB kotaya sahip bir internet aboneliğinde yaklaşık 15 ila 30 filmin izlenebileceği anlamına gelir. 4K filmler ise HD filmlerden daha büyük dosya boyutlarına sahip olup, 2 saatlik bir 4K film yaklaşık 5 ile 8 GB arasında yer kaplayabilir.

Filmlerinizin veri kullanımını azaltmak için şu ipuçlarını izleyebilirsin:

• Daha düşük çözünürlüklü filmleri izlemeyi seç.
    • Akış kalitesini ayarlayarak veri kullanımını kontrol et.
    • Filmleri indirmek yerine çevrimiçi izle.
    • Wi-Fi kullanarak filmleri izle, böylece mobil veri kotanı tüketmezsin.

İnternetten film izlerken veri kullanımını takip etmek önemlidir. Kota sınırlarına yaklaştığını düşünüyorsan, veri kullanımını azaltmak için önlemler alabilirsin. Aksi takdirde, ek veri ücretlerine tabi kalabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ay sonuna götüreceğini sanmıyorum 2 saatlik 720p film 1-2 gb den aşağı olumyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toma Hawk

ay sonuna götüreceğini sanmıyorum 2 saatlik 720p film 1-2 gb den aşağı olumyor

Ben haftada 2 olmadı 3 film izlerim(720p) onun dışında 480p dizi izlerim(En fazla 10 bölüm 20'Şer dakikadan) oyun indirmem,bir kaç online oyun oynarım ve nette gezinme.Bu şartlar da peki yeter mi?Yani en kötü ihtimal son 1 hafta 3mbps takılırım fazla problem olmaz galiba böyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 12 Eylül 2013; 21:25:11 >
  • 1 saat 16 dk 720 p olarak 1.2 gb harcamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ability Power

1 saat 16 dk 720 p olarak 1.2 gb harcamış.

Peki 2 soru daha sorayım
    1)480p kalitede ne kadar mb yer?
    2)Hızım 3 mbps olursa 720p filmde takılma yaşanır mı?Çünkü ben hatırlıyorum 1mbps net ile 480p takılmadan izliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 12 Eylül 2013; 23:00:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Peki 2 soru daha sorayım
    2)Hızım 3 mbps olursa 720p filmde takılma yaşanır mı?Çünkü ben hatırlıyorum 1mbps net ile 480p takılmadan izliyordum.

1.Sorunun cevabını denemeden vermiyim sizi yanıltmış olmıyayım ama yarı yarıya düşer gibi geliyor.
    2.Kendim AKK'ye hep girdiğim için ayın yarısından fazlasını 3 mbit ile kullanıyorum 720 p de sıkıntı yaşamadım tabi başkasıda yüklenmesse internete.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Peki 2 soru daha sorayım

1.Sorunun cevabını denemeden vermiyim sizi yanıltmış olmıyayım ama yarı yarıya düşer gibi geliyor.
    2.Kendim AKK'ye hep girdiğim için ayın yarısından fazlasını 3 mbit ile kullanıyorum 720 p de sıkıntı yaşamadım tabi başkasıda yüklenmesse internete.

Haa iyi ya problem olmaz o zaman bazılarınada 480p izlerim böylce yediği mb baya düşer çok sağol verdiğin bilgiler için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu video film dizi sitelerindeki 720p yazanları çoğu gerçek 720p değil bdriptir muhtemelen. 720p bir saatlik film 5-7 GB arasında yer tutuyor. Sen şimdi gerçek 720p izlmek istersen 10 film falan izlersin anca.
    Ayrıntı:
    720p gilmler genelde 17Mbps bitrate kullanıyorlar
    1 bayt = 8 bit
    17/8=2,1 megbayt her saniyede
    ortalam filmler 80 dakka diyelim(ki çoğu +90)
    bir saat= 60*60=3600 saniye
    3600*2,1=7560MB=7,56GB

1 dakika ise 60*2,1=126 MB
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusbzk

Bu video film dizi sitelerindeki 720p yazanları çoğu gerçek 720p değil bdriptir muhtemelen. 720p bir saatlik film 5-7 GB arasında yer tutuyor. Sen şimdi gerçek 720p izlmek istersen 10 film falan izlersin anca.
    Ayrıntı:
    720p gilmler genelde 17Mbps bitrate kullanıyorlar
    1 bayt = 8 bit
    17/8=2,1 megbayt her saniyede
    ortalam filmler 80 dakka diyelim(ki çoğu +90)
    bir saat= 60*60=3600 saniye
    3600*2,1=7560MB=7,56GB

1 dakika ise 60*2,1=126 MB

Muhtemelen gerçek 720p değildir herhalde işte idizifilm ve dizimagde falan olan 720p'den bahsediyorum.Onlar 7,8 gb değildir herhalde.

yalnız harbidende çok gb miş filmler ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 13 Eylül 2013; 15:45:20 >
  • 360p de oyun videolarını izliyorum yaklaşık 15 20 şer dakka ile 2 video 8gb internetim var evde internet yok nasıl aydan aya tutturabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.