Şimdi Ara

İnterrail sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu yaz interrail yapmayı planlıyorum uçak biletleri,pasaport,çanta ve ufak tefek eşyaları tamamladım. Eksik olan sadece vize kaldı. Bir akrabamız berlin'de oturduğundan geziye oradan başlayacağım roma'dan türkiye'ye döneceğim. 22/10 luk biletle Berlin-Hamburg-Amsterdam-Paris-Barcelona-Nice-Milano-Venedik-Floransa-Roma olarak konaklayacağım şehirleri belirledim. İnsanlar yanıma alacağım 1000€ nun yeteceğini söylüyor fakat benim şüphelerim var,aşağı yukarı ne kadar yanıma almam gerek? (Ucuz hostellerde konaklayıp, ucuz yemekler yiyeceğim lüks bir beklentim yok)

Başka bir sorum da vize için sahte rezervasyon yaparken fark ettim ki o tarihlerde bu şehirlerdeki yerlerin çoğu rezerve edilmiş. Gezimi baştan planlamak istemiyorum biraz spontane gelişmesini istiyorum bu yüzden örneğin berlin'deyken hamburg a gitmeden 2 gün önce rezervasyon yapsam ucuz hostellerin hepsi bitmiş olur mu?

• Merhaba,

Son sorundan başlayayım. Çok fazla sayıda hostel olduğu için mutlaka birisinde 2 gün öncesinden yer buluyorsun. Ucuz ve çok üst düzey kaliteli olanlarda bulamayabilirsin tabiki. Günlük 20-25€ civarına konaklamalarını yapabilirsin. Ben de 2 gün önceden rezervasyon yapmanı tavsiye ediyorum. Çok önceden yaparsan 1 günlük gecikme bütün planları alt üst edebilir hiç gerek yok böyle bir şeye.

Çok lüks bir gezi yapmayacaksan 1000€ sana kesinlikle yeterli olur o konuyu kafana takma. Bir de ek olarak söylemek istediğim Milano'da çok bir şey yok orayı başka bir yerle değiştirebilirsin.
  • Benim de 2 kişi planım vardı ancak doğal seçilim gereği arkadaşın işi çıktı (!) tek kaldım yani. Gece tren yok,gar da kapalı ne yapacağız en fazla endişelendiğim konu bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genle yüklü gemi

Benim de 2 kişi planım vardı ancak doğal seçilim gereği arkadaşın işi çıktı (!) tek kaldım yani. Gece tren yok,gar da kapalı ne yapacağız en fazla endişelendiğim konu bu.

Özellikle yazın büyük merkezler arası EuroNight trenleri bol miktarda bulunmakta. Gece yolculuğu rahatlıkla yapılabilmekte. Tabi bazen bulunmadığı, aktarma yapılmak zorunda olduğu oluyor. Gece 1 ve 4 arası garlar kapalı oluyor ver o sırada garda kalmanız gerekebilir. Benim bir kaç kez aktarma arasında kalmışlığım var herhangi bir olay gelmedi başıma ama bu kimsenin başına bir şey gelmeyecek demek değil tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ananni

quote:

Orijinalden alıntı: genle yüklü gemi

Benim de 2 kişi planım vardı ancak doğal seçilim gereği arkadaşın işi çıktı (!) tek kaldım yani. Gece tren yok,gar da kapalı ne yapacağız en fazla endişelendiğim konu bu.

Özellikle yazın büyük merkezler arası EuroNight trenleri bol miktarda bulunmakta. Gece yolculuğu rahatlıkla yapılabilmekte. Tabi bazen bulunmadığı, aktarma yapılmak zorunda olduğu oluyor. Gece 1 ve 4 arası garlar kapalı oluyor ver o sırada garda kalmanız gerekebilir. Benim bir kaç kez aktarma arasında kalmışlığım var herhangi bir olay gelmedi başıma ama bu kimsenin başına bir şey gelmeyecek demek değil tabiki.

1 ile 4 arasindaysa 3 saatten fazla sikinti olmaz tahmin ediyorum ki interrail yapan baska insanlar da denk gelir. Ben 5-6 saat kapalidir diye dusunmustum.
    Hani en kotu alakasiz bir yere git gel yapilabilir 3 saatlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genle yüklü gemi -- 8 Mart 2015; 2:21:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genle yüklü gemi kullanıcısına yanıt
    Yok o kadar uzun değil 4-4.30 gibi başlıyor seferler yavaş yavaş. Büyük bir merkezdeysen evet mutlaka interrail yapanlar olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • genle yüklü gemi kullanıcısına yanıt
    garlarda sabahlamana gerek yok. gece yolculuğu yap zamandan kazanmış olursun.
    çok yoğun hatlar haricinde trende uyursun sabaha kadar. boş bi tane kompartman bul gir içeri kapat kapını uzat ayaklarını yat uyu.
    sabah şehre indiğinde hostele gidip çantanı eşyanı resepsiyona bırak sonra şehri gezmeye başlarsın. öğleden sonra check-in için hostele geri dönüp biraz dinlenirsin akşama kadar.

tren saatleri için bahn.de sitesinden bakabilirsin. planlamayı iyi yaparsan gece seferlerini yakalarsın. genelde olur zaten.
    http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?rt=1&

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik hakkında sorularım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İtalya'dan gemiyle Yunanistan'a geçerek gezini Yunanistan'da tamamlasan, interrail İtalya-Yunanistan gemi yolculuğunuda kapsıyor bildiğim kadarıyla, hem fazladan bir ülke daha gezmiş olursun.
  • Vize kısmını söyleyelim, booking v.s. iptal edilebilen sitelerden gereksiz rezervasyon yap (Çok sırıtmayacak kadar) onu başvurunda belirt, vizen çıktıktan sonra iptal et kardeşim. Sadece ilk başvurduğun ülkedeki planların için yapman yeterli. (İlk ülke sırasını yüksek göster)

İnterrail için de bizim mega rehbere bakabilirsin, çok uğraştık, neredeyse her sorunun cevabını vermeye çalıştık, e-kitap büyüklüğünde;

Tık tık: interrail rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkk77 -- 10 Mart 2015; 2:50:47 >
  • keşfetseneyi en az 3 kez baştan aşağıya okumuşumdur, yazarıyla konuşmaktan memnun oldum :) bu sorular biraz daha özel olduğu için burdan sormak istedim sonuçta orda daha genel şeylerden bahsediliyor. Teşekkür ederim cevap için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.