Şimdi Ara

iOS 5'te Fotoğraf Albümü Düzenleme Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iOS 5'te en çok sevindiğim şeylerden biri native (doğal) albüm yaratma olayıydı. Ne güzel PhotoAlbums+'tan kurtulacaktım.

Albüm yaratmasına yaratabiliyoruz ama PA+'ta "Taşı" mantığı varken bu iOS 5'te "Ekle" mantığı var. Yani mesela benim 100 küsur duvar kağıdım var ve "Duvar Kağıtları" diye bir albüm açtım. Film Rulosundan albüme aktardığımda hem "Film Rulosu"nda hem de "Duvar Kağıtları" albümünde 2 tane fotoğraf oluyor. Film Rulosundan silmeye kalktığımda:

iOS 5'te Fotoğraf Albümü Düzenleme Saçmalığı

(Yeniden boyutlandırıldı)

Ben ne anladım bu işten. En azından bir ayar eklemeliydiler bence. Acaba bunun çözümü var mı illa iTunes ile mi ekleyeceğim o wallpaper'ları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PythEch -- 16 Ekim 2011; 13:25:32 >

• Kesinlikle evet bana göre de saçma birşey olmuş. oluşturulan albüme aktardığımız resimlerin kes/yapıştır mantığı yerine kısayol olarak film rulosunda asıllarını tutmasına bende anlam veremedim. imaj arşivi kargaşasına pek de çözüm olmamış bu olay. Belki başka bir yöntemi olabilir ek app kurulmadan ama bende bulamadım.
  • Benim gibi düşünenlerin olduğunu görmek güzel bir şey. Topluca mail yazsak belki ileriki güncellemede düzeltirler. Yoksa zaten iTunes'suz albüm düzenlemenin pek bir espirisi yok.

Ayrıca, PhotoAlbums+'ta telefonu bilgisayara bağladığımızda albümler klasörlere ayrılıyordu. iOS 5'te bu da yok. Ben PA+ ile iFile'da baktığımda klasörlere ayrılmamasından yakınırken ve inşallah iOS 5'te düzeltmişlerdir derken; daha da beteri bilgisayara bağlarken bile tek klasörde toplanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PythEch -- 16 Ekim 2011; 13:23:51 >
  • aynen banada cok sacma geldi bu olay
  • bunu görünce zaten telefonu az daha çöpe atıyordum deli oldum
  • Bu konuyla ilgili grup mu oluştursak
  • İlk klasörü oluştururken durumu farketmiştim. Apple gene yaptı yapacağını.
    Link Klasörler tamamen hikaye. PC'de bile görünmüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • albumle entegre picasa kullanamıyoruz iphoneda değil mi?
  • Saçmaymış cidden.

Edit:

Ancak Apple şöyle düşünmüş olabilir. Camera Roll klasörü bütün fotoğrafların bir arada görüldüğü klasördür. Yani hepsini göster gibi bir seçenek... Diğer klasörler ise fotoğraflara daha düzenli ulaşabilmek adına... Şimdi merak ettiğim konu mevcut bir fotoyu klasör kopyalarsak o klasörde de ekstra yer kaplıyor mu yoksa kısayol olarak mı atıyor aslında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 17 Ekim 2011; 0:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

Saçmaymış cidden.

Edit:

Ancak Apple şöyle düşünmüş olabilir. Camera Roll klasörü bütün fotoğrafların bir arada görüldüğü klasördür. Yani hepsini göster gibi bir seçenek... Diğer klasörler ise fotoğraflara daha düzenli ulaşabilmek adına... Şimdi merak ettiğim konu mevcut bir fotoyu klasör kopyalarsak o klasörde de ekstra yer kaplıyor mu yoksa kısayol olarak mı atıyor aslında...

Aynen mantik bu sekilde.
  • Sırf bu mantık yüzünden albüme eklediğim resimleri rulodan silmiştim haberim yoktu hepsi silindi sonra. Saçmalıgın daniskası orjinalinin yansımasını atıyor oraya. SAÇMAAAAA hemde ÇOOKK
  • bu fotograf yayını ne illet bişeymiş kardeşim
  • Olusturdugunuz albumlerdeki fotolar fikm rulosundakilerin kisayolu dur. Yukaridaki arkadasin dedigi gibi mantik ozel olarak film rulosundaki video ve fotolara daha hizli bi sekilde erisimini saglamaktir. Film rulosu ise bir depo gibi asillarini saklar. Bu da gerekli bence. Sunun icin; diyelim ki bi ortamda foto cektim sonra da bi video cektim. Siralama olarak ardarda foto dan sonra bi de videosunu da gormek istedigimde bunu size sunuyor. Ama ozel olarak saklamak istediginiz foto veya videolari da ayri bi sekilde duzenleyip hizlica erisimini saglamak amaciyla kisa yollarini olusturabiliyorsunuz. Bu olusturulan albumler yer kaplamaz. Ama bence yazilimsal olarak albumleri kisa yol degil de kes yapistir destegi de olmaliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

Saçmaymış cidden.

Edit:

aynen soyledigin mantıkta çalısıyor.. yer konusunda ise yer kaplamıyor sadece kısayol olarak atılıyor..
  • İOS da ne adam akıllı ki buda öyle olsun , mesajları bile tek tek silebilme özelliği anca ios5 ile geldi.Haydi hayırlısı ,siz ios6 yı bekleyin belki biraz daha gelişir
  • gelecek update ile düzeltilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

İOS da ne adam akıllı ki buda öyle olsun , mesajları bile tek tek silebilme özelliği anca ios5 ile geldi.Haydi hayırlısı ,siz ios6 yı bekleyin belki biraz daha gelişir

Bu konuda yanlisiniz var. ios5 ile gelen özellik arama kaydindan tek tek silme. Mesajlar zaten teker teker silinebiliyordu. Bu arada bu albüm sacmaliginin disinda iletim raporu gibi basit bir özelligi bile koymamalari tek kelime ile sacmalik bana göre.
  • resimleri taşıyınca diğer yerde gözükmesi cidden saçma. bende bir ara çok papaz olmuştum telefonla
  • fotograf yayınındaki dosyaları ayrı bir klasör yaptığımızda iki yerde birden fotoğrafin kalıyor olması sorunu çok can sıkıcı gerçekten.Ek olarak ios 6 ile gelen bir klasörde topladığımız resimleri istediğimiz kişilerle veya icloud vasıtasıyla herkesle paylaşabilme yönteminde yanlışlıkla bir resmi klasörde paylaşırsanız onu paylaşma klasöründen çıkaramıyorsunuz. Silmek istediğinizde de fotoğraf tamamen sliliniyor. Bu soruna çözümü bilen var mı?
  • bende bunun çözümünü araştırıyorum...

mesala birine bir resim göstereceksin.ileri geri resimleri yapınca başka resimleri de görüyor..iş için kötü..ana klasörden diğerlerine taşıma olmalı bence..bakalım bir çözümü vardır belki..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.