Şimdi Ara

iOS 9 [ANA KONU] (1618. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.669
Cevap
116
Favori
885.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16161617161816191620
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9.3.5 deyim 6s.. ne diyorsunuz gecmeli mi 10'a ? performans nasıl? 9 hala tam oturmus değil ama gecince bu sefer "gecmeseydik" olmayalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 27 Eylül 2016; 11:51:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilshire

9.3.5 deyim 6s.. ne diyorsunuz gecmeli mi 10'a ? performans nasıl? 9 hala tam oturmus değil ama gecince bu sefer "gecmeseydik" olmayalım..

imzalar kapanmadan bence geçip bir deneyin, pişman olmazsınız gibime geliyor. Temiz kurulum yapmayı unutmayın
  • Merhaba ben iphone 6 kullanıcısıyım . Çevremdeki iphone kullanıcıları ios 10 a geçti bende geçeyim dedim beğendim açıkcası yükledim yazılımı falan hiçbir sorun olmadı . Şimdi benim sorunum şu telefonun ekran kilidini girerken giriyorum yazdıktan sonra bekliyor yaklaşık 2 saniye kadar sonra uygulama simgeleri geliyor. Aynı zamanda telefonun ekranı kapalı iken home tuşuna basıp parmağımı çekmiyorum touch id daha uzun sürede ( 4 sn ) açıyor . Ben ne yapabilirim şuan yardım edersiniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    infom@n kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, sizin bilginiz vardır. IOS 9.3.5'teyim. IOS 10 indirilmiş ve ara sıra ekrana güncelleme uyarısı çıkıyor. Bu uyarıyı nasıl durdurabilirim? Bir de indirilen IOS 10'u kaldırabilir ve bir daha inmemesini sağlayabilir miyim? Google'da biraz araştırdım ama sürekli JB yoluyla anlatımlar gördüm.
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    ayarlar - saklama alanı/icloud kullanımı'na girip indirilmiş iOS10 dosyasını yüklü uygulamalar kısmında bulup silebilirsin hocam. tekrar güncelleme kontrolü yapmadığın sürece ekrana gelmez. başka da bir yöntem bilmiyorum malesef :)
  • iphone 6 telefonum var.
    içinde 8.1.2 ile gelmişti...
    hiç dokunmadım güncellemelere...

iphone 4 de shsh kaydım var. 5-6-7 sürümlerine geçer dururdum..

memnunum şuan. sizce 9 veya 10 a geçmeye değer mi ? iphone 4 de apple cihazı ios 7 çıkartıp perişan etti. 6 da da aynı şeyleri yaşamak istemem ?

sizce ne yapayım geçeyim mi ?

Teşekkür ederim. Bu bile çok çok yeterli. Bir süre daha IOS 10'a geçmeyi düşünmüyorum. :)
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    10.2 veya 10.3 de geçersin hocam iyice oturmuş olur sistem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Muhtemelen çok zorda kalmadıkça geçmeyeceğim hocam. Touch ID ve şifre kullanmıyorum. Bu şekilde tuş kilidi açmak Cidde'n sıkıntı oluyor IOS 10'da. Sırf bu nedenle geçmiyorum zaten. :)

• selamlar

10.0.2 den sonra araba ile otomatik olarak bluetooth üzerinden eşleme yapamıyorum, her defasında manuel olarak yapmam gerekiyor. aynı sorunu yaşayan var mıdır?
  • Merhabalar. iPhone cihazım ile ilgili bir sorum olacaktı. iOS 10.0.2 den 9.3.5 e geri dönmek istiyordum. Cihazı dfu mod yerine yanlışlıkla recovery moda aldım ve işleme devam edip restore ettim. Yalnız içim rahat etmedi ve bu defa doğru şekilde dfu moda alıp yeniden restore ettim. Forumda bir süre önce bir kullanıcı önce dfu sonra recovery modda toplam iki defa restore ettiğini böylece dfu da oluşan/oluşabilecek hataların recovery mod ile düzeltildiğini söylemişti. Şuan dfu mod ile kurduğum için yazılımın komple silinip yeniden kurulduğunu varsayıyorum, tekrar recovery moda alıp restore etmem gerekir mi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
  • can4911 C kullanıcısına yanıt
    apple destek ile yaptigim gorusmede
    itunes uzerinden yaoacaginiz butun islemler ayni dediler.
    yani guncelleme veya dfu mod veya recovery farketmez itunes uzerinden yaptiysaniz sikinti yok

• Bu telefon kendi kendine ios10'u indirmiş nasıl mümkün oluyo bu? Sarjdan cıkardığımda ios10 indi ne zaman kurmak istersiniz diye ekranda belirdi. Yokmu bunu kapamanın bir ayarı? Simdi birde telefona indigi icin hafizadan da harcamismidir?

• Bu ios 10da rehbere kayıtlı olmayan arama gelince kime ait olduğu gösteren bir ayar varmiydi sanki boyle bi özellik geldi diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 28 Eylül 2016; 20:16:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

iphone 6 telefonum var.

memnunum şuan. sizce 9 veya 10 a geçmeye değer mi ? iphone 4 de apple cihazı ios 7 çıkartıp perişan etti. 6 da da aynı şeyleri yaşamak istemem ?

imzalar kapanmadan 9.3.5 e geçip daha da dokunmayın.
    planned obsolescence olayını farketmişsiniz zaten sırada 6 var.
    9.3.5 çok önemli bir güvenlik açığı için fix , düşük güç modu ve gece modunu getiriyor. 7 ve 8 serisi zaten rezalet olduğundan göz kapalı geçilebilir 9.3.5 e. güvenlik durumu çok ciddi bu arada.
    ios 10 da ise durum farklı. tamamen iphone 7nin home tuşu ve işlemcisine göre tasarlanmış bir sürüm. iphone 7 de işlemci basit işlemler için az güç harcayacak şekilde tasarlandı. ama eski telefonlarda tüm işlemler sabit çalışmakta. bu da pil tüketimini etkiliyor. bunun yanında 6 da raise to wake up özelliği olmadığından home tuşunu kullanmak rahatsız edecek. özetle şuan 7 serisi hariç telefonlar için en uygun sürüm 9.3.5 hele ki ios 8 gibi bir rezalettten sonra hem yeni özellikleri kullanır hem de uzun vade için sürüm desteği alırsınız. ipad airde 8.4.1 den 9.3.5 e geçtiğimde pil süresi dahi uzamıştı ki bu apple da genelde olmayan bir durumdur. öyle rezildi ios 8

• quote:

Orijinalden alıntı: occaut

apple destek ile yaptigim gorusmede
    itunes uzerinden yaoacaginiz butun islemler ayni dediler.
    yani guncelleme veya dfu mod veya recovery farketmez itunes uzerinden yaptiysaniz sikinti yok

Peki, hepsi aynı ise neden DFU mod, kurtarma modu, normal geri yükleme modu, güncelleme modu gibi 4 ayrı yükleme modu neden var diye sormadınız? Evet hepsi iOS'u yüklüyor ama aralarında ki fark nedir diye neden sormadınız?

Yaşanan sorunun türüne göre göre çözümler değişebilir. Kimi insanlar sorun oluşmamasını garantilemek ister, kimi insanlar sorun oluşursa daha derin bir önlem almak ister.
    Bu bazen bir zorunluktur, bazıları içinse gerekliliktir.

Apple zorunlu kalınması durumunda çeşitli yükleme yöntemleri geliştirmiştir.

*DFU mod: En derin yükleme modudur. biosu, boot loader'ı yeniden yükler, dahili belleği siler yeniden biçimlendirir, ardından iOS'u yükler.
    *Recovery mod: dahili belleği siler yeniden biçimlendirir, ardından iOS'u yükler.
    *Normal geri yükleme modu: Bazı kalıntılar bırakarak belleği biçimlendirmeden, iOS'u yükler.
    *Güncelleme modu: Sadece işletim sisteminin güncelenen kısımlarını silip yerine yenilerini kurar. Güncellenecek sistem dosyaları dışında hiçbir şey silinmez.

Eğer herhangi bir yöntemle iOS'u kurmuşsanız ve sıkıntı yaşamıyorsanız, bir sorun görmüyorsanız diğer yöntemlere gerek yoktur. Her yöntemin kendine has gereklilikleri vardır. Gerek yoksa gerek yoktur.
    DFU mod ile oluşacak sorunları kurtarma moduyla gidermek diye birşey yok.
    DFU mod ile iOS yüklenirken önce bios yeniden yüklenir, ardından cihaz kurtarma moduna geçer ve iOS'u yükler.
    Maalesef her iOS kurulumu başarılı olmuyor. Bazen yükleme esnasında bizim göremediğimiz hatalar oluşuyor ve telefonu kullanırken bazı yerlerde bu hataların sonuçlarını tecrübe ediyoruz. Tecrübe etmeden sorun olup olmadığını görmek yada sorunsuz yüklendiğinden emin olmak mümkün değildir. Yani DFU mod (yada diğer modlarla) ile kurdum, kusuz kurulmuştur diye bir şey yok.

Apple Türkiye çalışanlarını işe alırken sadece yabancı dil bilgisi ve pazarlama becerisine baktıkları için bütün sorularınıza Apple'ın self solve sayfalarından bakarlar.
    Size bu sayfa dışında bilgi veremezler :)https://support.apple.com/kb/index?page=search&locale=tr_TR
    Örnek:https://support.apple.com/tr-tr/HT201263

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Bu telefon kendi kendine ios10'u indirmiş nasıl mümkün oluyo bu? Sarjdan cıkardığımda ios10 indi ne zaman kurmak istersiniz diye ekranda belirdi. Yokmu bunu kapamanın bir ayarı? Simdi birde telefona indigi icin hafizadan da harcamismidir?

8 mesaj üstte sorunuzun cevabı vermiş.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=120709253
  • Hafızadan yer harcar tabi hocam onu telefonda tutuyor,yanılmıyorsam ayarlar/genel/saklama alanı ve icloud kullanımının olduğu yere bakabilirmisiniz oradan silebilirsinizde.
    Bunun olmaması için güncellemeleri kapatmanız gerekir,ayarar/itunes ve appstore gidip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

iphone 6 telefonum var.

imzalar kapanmadan 9.3.5 e geçip daha da dokunmayın.
    planned obsolescence olayını farketmişsiniz zaten sırada 6 var.
    9.3.5 çok önemli bir güvenlik açığı için fix , düşük güç modu ve gece modunu getiriyor. 7 ve 8 serisi zaten rezalet olduğundan göz kapalı geçilebilir 9.3.5 e. güvenlik durumu çok ciddi bu arada.
    ios 10 da ise durum farklı. tamamen iphone 7nin home tuşu ve işlemcisine göre tasarlanmış bir sürüm. iphone 7 de işlemci basit işlemler için az güç harcayacak şekilde tasarlandı. ama eski telefonlarda tüm işlemler sabit çalışmakta. bu da pil tüketimini etkiliyor. bunun yanında 6 da raise to wake up özelliği olmadığından home tuşunu kullanmak rahatsız edecek. özetle şuan 7 serisi hariç telefonlar için en uygun sürüm 9.3.5 hele ki ios 8 gibi bir rezalettten sonra hem yeni özellikleri kullanır hem de uzun vade için sürüm desteği alırsınız. ipad airde 8.4.1 den 9.3.5 e geçtiğimde pil süresi dahi uzamıştı ki bu apple da genelde olmayan bir durumdur. öyle rezildi ios 8

CEVAP İÇİN TŞK.
    dayanamadım ios 10 a geçtim.
    dedikleriniz çok doğru. şarj süresi kısalmış gibi geldi bana. bu gece tam şarjla uyanıp işe gidecegim bakalım ne olacak. büyük ihtimalle 9 a dönerim gibi. sanırım ip 6 da ios 11 de öldürecekler.

• Merhaba. Dün akşam iTunes ile dfu yapmadan ios10 güncellemesi yaptım. Bu sabah telefonu %100 ile şarjdan aldım ve sonuç bu. Gün içinde WiFi ve LTE açık. İki mail adresi anında ilet ayarında ve zaman zaman Facebook , Twitter ve whatsapp kullanıldı. Cihaz 6S.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• 
Sayfa: önceki 16161617161816191620
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.