Şimdi Ara

iOS - iPadOS 13 [ANA KONU] - FİNAL 13.7 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.459
Cevap
65
Favori
584.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Unuttum değil mobil üzerinden ilk mesajı güncelleyemiyorum. Masaüstüne geçince güncellemeler yapacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raydr1c kullanıcısına yanıt
    evet whatsapp problemli gibi 2 bildirim olarak düşüyor sürekli bir "x kişisinden mesaj" diğeri mesaj içeriği olarak geliyor
  • @CAN@ kullanıcısına yanıt
    Esasında 5s 11 ile bitirilecekti. Fakat 5s ve 6 serisinin gerek çipsetleri arasındaki farkın az olması gerekse aynı belleğe (1 GB LPDDR3) sahip olmaları 5s’in güncellemeyi almasında etkili oldu. Yoksa güncelleme takvimine sadık kalınsaydı 5s 11.4.1 ile bitmişti. Fakat Apple donanımın yettiği yere kadar güncelleme verdi. Donanımsal olarak iki cihaz da çok yakın olduğu için 5s’in bittiği yer aynı zamanda 6’nın da bittiği yerdir. Yani 5s fazla yaşadı 6 az yaşadı değil olay. Zaten hem 5s hem de 6 serisi 12’yi kırpılmış şekilde aldı. 13 ise minimum 2 GB bellek ve üzerine inşa edildi. 12’yi bile kırpılmış olarak alan telefonun ondan daha ağır bir sistem olacak 13’ü alması bu bağlamda imkansız zaten. 6 serisi alması gerekeni aldı daha fazlasını istese de(!) alamaz çünkü buna donanımı yetmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu klavyede kaydırarak yazma özelliği çalışıyor mu sizde? Bende çalışmıyor, bir yerden mi açmak lazım acaba?

• Raydr1c kullanıcısına yanıt
    Şuan sadece ingilizce klavyede çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi 5s kullanıcıları 1 yıl uzatılmış güncelleme desteği almış oldu. Kırpılmış şekilde de olsa iOS 13 iPhone 6 modeli için gelmeliydi bence. İki cihaz için de uygulama destekleri de aynı anda kesilmiş olacak. Tabi ki bu zamana kadar güncelleme desteği vermesi de takdir edilesi.

Hocam felaket iOS 11’den sonra kararlılığa odaklanılan iOS 12’yi bi nevi özür olarak verdi Apple 5s’e yoksa normalde verilmeyecekti. 5 sene güncelleme neyinize yetmiyor anlamıyorum...

• Yok 5s’e fazla fazla güncelleme verilmiş , yok donanım yettiği yere kadar verilmiş falan arkadaşlar siz bunlara inanıyor musunuz , güncellemelerde uzun zamandır büyük değişiklikler/özellikler gelmiyor pek ala 5s/6’da kaldırır kaldıramadığı şey dark modu mu

Apple’ın söylediği şey basit 5s/6 kullanıyorsan şu telefonu bir değiştir bizde senden tekrar para kazanalım

• muhtarkerkuks M kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da belirttim zaten. Olay 5 yıl güncellemenin az olması değil. 5s’i hala güncel olarak kullanma şansı bulduğumdan iOS 12’nin nasıl çalıştığını da deneyimleyebiliyorum. Benim demek istediğim şu, 5s modelinde olduğu gibi güncelleme desteği 6 yıl olsa fena mı olurdu? Şu sıralar Apple cihazları inanılmaz pahalıyken, elimdeki cihazı 1 yıl bile olsa uzun kullanmak isterim. Demek ki zamanında kırpılmış bir şekilde olsa bile eski nesil cihazlarına destek sağlayabiliyormuş. Ve bu benim için önemli bir artısıdır. Kişisel düşüncemi yazdım bu konuda. Şahsen gelmesini beklerdim.

Dostum anlatmaya çalıştığım şey de bu zaten. 6 13’ün kırpılmış halini dahi kaldıramaz demek istediğim bu.

• TedMosby kullanıcısına yanıt
    Tabi canım 4s bile kaldırır 13’ü.

Benim de söylemeye çalıştığım şey tıpkı 5s modelinde olduğu gibi, normalde kırpılmış halini dahi kaldırmaz diye düşünmemize rağmen ekstra güncelleme vermiş olması. Kırpılmış bir iOS 13 versiyonunu 6 ve 6+ modellerinin kaldıramayacağını düşünmüyorum. Tüm yeni özelliklerin gelmesi zaten beklenemez. iPadOS 13 olsa 1 GB ram dolayısıyla yetersiz kalırdı bence de. Bir yıl daha boyunca sistem ve uygulama desteği almak biz kullanıcıların avantajınadır. Şahsi görüşümdür.

• Beta profili kurmak telefon çok eski olmadığı sürece mantıklı değil. Telefonu kobay yapıyor resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raydr1c

Şu klavyede kaydırarak yazma özelliği çalışıyor mu sizde? Bende çalışmıyor, bir yerden mi açmak lazım acaba?
    Bende denedimde çalışmıyor. Belki ayarı falan vardır incelemedim. Bendede app store sıkıntılı. Arama yerine herhangi bişey yazınca bağlanamadı diyor sizde durum nedir app store çalışıyormu?

• iPhonedo beyciğim video yapmış. Merak edenlere

• Söylediğiniz gibi arama sıkıntılı.

• Yorumlara göre beta 1 rezil durumda. Beklemekte fayda var:)

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    ipad’e eklenen mouse cursor rezalet tek kelimeyle. Düzeltilecek çok şey var.

• iOS 13 kurulumu ve karşılasılan sorunların çözümü hakkında tane tane Türkçe bir anlatım yapmaya çalıştım, iOS 13 İnceleme ve Performans videosunu akşama doğru paylaşacağım (cihazım ip7 plus), umarım faydalı olur. İyi seyirler. Konu başına ekleyebilirsiniz. Artılayalım öne çıkaralım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stanga -- 4 Haziran 2019; 15:57:25 >
    Biraz mantık olan yorumlar yapsanız keşke ios 7 ile gelen değişim ortada ondan öncesini hesaba katmayın zaten. 5s ve 6’nın ios 13’ü kaldırabileceğini düşünüyorum dark mod harici özellik yok düzgün zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedMosby -- 4 Haziran 2019; 17:25:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.