Şimdi Ara

iOS & iPadOS 14 [ANA KONU] | iOS 14.8 Yayında ! (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.976
Cevap
81
Favori
547.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı olduğunu sanmıyorum Hocam. Mesela checkra1n JB için cihazın önce recovery moda sonra da DFU moda girmesi gerekli. Arada illaki ufak farklar vardır.

“The Main difference between the Recovery mode and DFU mode is iBoot. Recovery mode uses iBoot during restoring or upgrading your iPhone while DFU mode bypasses the iBoot so you can downgrade the current firmware because there is no iBoot agent during the DFU mode.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBlondie -- 29 Nisan 2021; 11:52:3 >
  • TheBlondie kullanıcısına yanıt
    JB farklı bişi checkra1n sadece açılışta iboot istismar işlemidir.Orda işletim sistemi kurmuyoruz.DFU modunda jb enjekte ediliyor.İşletim sistemini kurmuyorsunuz.A10 işlemcisine kadar olan tüm işlemciler bu hileyi donanımsal yiyor.Versiyon ne olursa olsun sonuçta Apple donanımı iboot yapmadan açılmaz.iboot Apple ekranda elma logosunu çıkmasını engeller o an JB enjekte eder ve işlem bitince resipring yaptırılarak açarsınız.DFU moddan çıkarırsınız.Tekrar kapatıp açınca iboot bu istismar işlemini yitirir.Bu yüzden tekrar JB yaparsınız.Zaten İngilizceniz varsa size olayı ne yapmanız gerektigini ilk adımda DFU modda almanızı ister ve tarif eder.Yapamazsanız işlemi tekrar DFU moduna alırsınız.Bu iboot yapmayı önler.Şu soruyu sormalısınız O zaman neden ekranda iPhone iTunes bağlama ekranı görünmedi demelisiniz .Zaten checkra1n o ekranın çıkması amaçlar ama JB enjekte ettiği için göremezsiniz.JB açığı bu zaten iboot açıkla delip başlatmasına engel olmaktır.iPhone yazılım yükleyip DFU ile yazılım yükleme işlemi yapacak sanar.JB enjekte edilip iboot istismar eder.Bu yüzden untetered JB olamıyor.O modu her açılışta yakalayıp işlem yapılmalı.

Yazınızda alıntı yaptığınız şeyi tam anlayamamışsınız.kurtarma mod downgrade olayı yapılabilse şuan her kez istediği moda dönebilirdi.Downgrade derken aynı versiyona kurarken restore etmedir.Orda versiyonu güncelle diyerek yapamazsınız .Yoksa sistemi güncelleme amaçlanmaz.E zaten biz ipsw neden indiriyoruz güncelleme için değil restore ediyoruz.Zaten yazınız bunu anlatıyor.DFU ile kurtarma mod aynı işi yapıyor diyorsunuz.Sıfırdan versiyon yüklenirken DFU ve Kurtarma modu aynı şeyi yapıyor.Restore ile ipsw ile versiyonu yenileme.

Konuyu hiç meşkul etmeyelim zaten JB konusu bulunuyor.Time line boş yere işkal ermeyelim isterseniz.Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 29 Nisan 2021; 12:22:19 >

• QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Recovery Mod elbette bir sıfırlama işlemi. Kendin de açıklamışsın DFU modu, çalışma mantığı biraz farklı: ibootu es geçiyor. Yukarıdaki JB örneğini bu yüzden verdim. Birebir aynı olmadığını söyledim ama iki işlem de sıfırlama yöntemi için kullanılır. Recovery ya da DFU daha iyi, sıfırlamada biri diğerinden daha etkili ya da sıfırlama mantıkları farklı diye bir iddiam yok.

Ayrıca haklısınız işgal etmeyelim bu konuyla burayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBlondie -- 29 Nisan 2021; 12:19:45 >
    Ya siz yazdığınızı örnek verdiğinizin anlamını bilmiyorsunuz yada yanlış anlıyorsunuz.Diyorsunuzki DFU mod ile kurtarma modunda güncelleme yapılmadan restore ederiz ve ipsw versiyonu sıfırdan kurarız.Amaç ne sıfırdan kurma.Arkadaş ne soruyor sıfırdan kurma.Sorun nedir İkiside aynı işi yapıyor..JB tamamen başka bişi iboot istismarı orda dfu mod alınca JB aracı size ipsw kurdurup versiyonmu yüklüyor hayır.DFU modda JB enjekte ediyor.DFU işleminde iTunes kablo bağla logosunu JB göremiyorsunuz.
    Teknik JB bilgisi anlatmak istemiyorum.Merak ediyorsanız PM yazın.DFU ve kurtarma Mod ve JB iboot üzerinden istismarını anlatırım
    Arkadaş temiz kurulumu sordu ve bende kaynak vererek yardımcı olmayı amaçladım.

Konu çok uzadı..Gereksiz karşılıklı iddalaşma gibi oldu.Bu konuyu boş yere kişisel tatmin için kirletmeyelim.Konu kapamıştır.Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 29 Nisan 2021; 12:32:26 >
    :)
    Hocam ben sizin yazdıklarınızı neden anlamıyorum.
    Degisik yazıyorsunuz
  • şopen27 kullanıcısına yanıt
    Anlıyamadığınız şey gramermi?.Yoksa tamamen konunun içeriğinimi anlamadınız acaba? Almanca gramer olayına kayıyor bazen yazdıklarım.Türkçe konuşup yazmıyorum normalde.Sadece DH Türkçe yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 29 Nisan 2021; 17:36:18 >

Bence gayet anlasilir duzeyde yazdiklariniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj olurken önceki sürüme kıyasla fazla ısınıyor. Cihaz iPhone 12

• RC sürümünden beri kullanıyorum bende de ara ara ısınmalar oluyor. Özellikle “şarj esnasında” telefonu kurcalarken daha sık oluyor. ip7
  • 14.5 tam olmamış gibi bazı hatalar düzelmiş ama performans düşüşü hissediliyor baya, pilde daha hızlı bitiyor. 14.6 da tam manasıyla otursa bari
  • youtubedan gördüğüm kadarıyla ios 14.4.1 de kalmak şu an en iyisi

• SEİCO kullanıcısına yanıt

Kasma değil de sanki bi ağırlık var gibi dimi

• www.minicreo.com
    [iOS 14.5 Problems] Most Common iOS 14.5 Problems and How To Fix Them | MiniCreo
    https://www.minicreo.com/iphone-problems/ios-14-problems.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBlondie -- 30 Nisan 2021; 10:20:40 >
  • tylnozcn kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bugün tekrar kontrol ettim kalan şarjım 5 ekran sürem 8 saat ve oyun oynamadım hiç sadece sosyal medya be telefon görüşmesi falan. Pil rezalet 10 saat alıyordum bu kullanım senaryosunda. Bir önceki yazımda 8 saat aldığımı söylemiştim fakat oyun oynamış olduğum süreydi o ondan dolayı.

Maalesef İphone stabilite çizgisinden çok şaştı umarım bir sonraki güncelleme ile sorun düzelir yoksa Samsung’a dikey geçiş yapacağım.

17 bin lira verip böyle aptalca şeylerle karşılaşmak gerçekten çok üzücü 😓
    Link çöp olmuş hocam. İçerikte hangi hataların çözümü vardı acaba?
  • Birde 14.6 yı kullananlar var mı? Memnun musunuz hatadır vs. ne durumda? Bilgi verebilirseniz 14.6 ya geçeyim
    Düzelttim linki Hocam. Umarım iş görür.
    Teşekkür ederim hocam

Bu hatalarin cozumunu biz yapacagimiza yazilimcilar yapsa olmaz mi zorunda miyiz buna…

• 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.