Bildirim
ip adresim değişti
Barska Blueline 8X22 Golfscope El Dürbünü : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B00023GZ9A
5 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bu ip local bir ip dir. telekom vb firmaların verdiği bir ip değil. yani sen ip alamamışsın. modem ayarlarında bir değişiklik yapmadıysan servis sağlayıcı firmanı ara (ttnet-smile-vb) -
quote:
Orjinalden alıntı: djharun
ip adresim durup dururken 169.254.140.20 oldu ve alt ağ maskesi 255.255.0.0 oldu internete bağlanamıyorum modeme reset attım yine olmadı bu sorun hakkında yardımlarınızı bekliyorum acill pls
Öncelikle Explorer kullanıyorsan Mozilla kur bakalım ondan internete girebilecekmisin. Eğer girersen İE nin ayarlarında bir sorun var......... -
quote:
Orjinalden alıntı: blue_life
quote:
ip adresim durup dururken 169.254.140.20 oldu ve alt ağ maskesi 255.255.0.0 oldu internete bağlanamıyorum modeme reset attım yine olmadı bu sorun hakkında yardımlarınızı bekliyorum acill pls
Öncelikle Explorer kullanıyorsan Mozilla kur bakalım ondan internete girebilecekmisin. Eğer girersen İE nin ayarlarında bir sorun var.........
Bilmiyorsak yanlış yönlendirmeyelim.
Bu ip bilgisayarın kendi ipsidir. Modemden ip alamadığı için kendisi bir ip verir. Muhtemelen modem ve ethernet kartı arasında bağlantı sorunu var. Ağ bağlantılarına sağ tıklayıp onar diyin. Sorun çözülmezse kablo bağlantınızı kontrol edin.
-
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Bu ip bilgisayarın kendi ipsidir. Modemden ip alamadığı için kendisi bir ip verir. Muhtemelen modem ve ethernet kartı arasında bağlantı sorunu var. Ağ bağlantılarına sağ tıklayıp onar diyin. Sorun çözülmezse kablo bağlantınızı kontrol edin.
Belki sorun IE de dir diye bunu söyledim. O yüzden mozillayı dene dedim. Eğer ondada bir sorun olsaydı ben de bu yolu önerecektim.
O ipninde bilgisayarın ip si olduğu hakkında bir bilgim yoktu.
Saygılar...... -
modeme başka kablo ile bağlanmayı denedim ama yine ip alamadı, ethernet falan sağlam modemde sorun olma ihtimali varmıdır? -
quote:
modeme başka kablo ile bağlanmayı denedim ama yine ip alamadı, ethernet falan sağlam modemde sorun olma ihtimali varmıdır?
birde şöyle dene: gir ağ bağlantılarıma yerel ağ bağlantısına sağ tıkla sonra özellikler de sonra tcp ip protokolüne çift tıkla sonra açılan pencerede oromatik olarak bir ip adresi al ı işaretle sonra alt tarafta aşağıdaki dns sunucusu adresini kullan ı işaretle ilk kutucuğa
208.67.220.220 yaz sonra alttaki kutucuğa da : 208.67.222.222 yaz tamam de birde öyle dene internete girmeyi olmazsa dns sunucu adresini otomatik al ı işaretle tamam de öyle girmeyi dene internete -
quote:
Bu ip bilgisayarın kendi ipsidir. Modemden ip alamadığı için kendisi bir ip verir.
Bizi bu konuda biraz bilgilendirir misiniz?
Mesela,bilgisayar neden 169.254.140.20 gibi bir IP alır?Neden 127.254.140.20 ya da 126.254.140.20 gibi bir IP adresi almaz?
Ben ip alamayan pclerde ip adresi olarak 0.0.0.0 adresini çok kez gördüm.O bilgisayarlar ile arkadaşın durumu birbirinden neden farklı?Yani bu farkı ortaya çıkaran sebep nedir? -
arkadasım TTnet i aradın mı ordan bir problem olmasın? -
mesuthaksoy arkadaşım dediğin gibi yaptım ama olmadı daha önce böyle sorunu format atarak çözmeye çalışmıştım olmuştu ama ben format atmadan çözmek istiyorum. -
Ben birşey demedim ki.Sadece Piêr Dé Sans yazmış,ona bir soru sordum.Cvp verirse,biz de feyz alıcaz kendisinden belki o zaman cevap verebiliriz. -
problem modeminde sistem modemden otomatik ip alamadığı için gördüğün ip no pc ait modemin arızlaı servise götür ve ya reset at muhtemelen frimware gitmiş -
Neyse,kimsenin cevap vereceği yok sanırsam.
http://files.snapfiles.com/localdl834/WinsockxpFix.exe
hocam bu dosyayı indir çalıştır.bir dene bakalım
FIX butonuna basıcaksın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 25 Mart 2008; 17:34:54 > -
sanırım bu program bir cesit güvenlik duvarının saglıklı calısmasını engelleyen trojenleri temizliyor öylemi mesut usta? -
mesuthaksoy
mesajını şimdi bir arkadaşın mesajı sayesinde gördüm
Bilgisayar modem ile kendi arasında bağlantı kurmaya çalışır. Bağlantı kurulduğunda ya otomatik olarak modemin dns ine göre ip alır alamadığı zamanlarda da ya sizin dediğiniz gibi 0.0.0.0 alır. Ama ip socketleriyle ilgili sorun yaşadığında veya modeme bağlantı kurmaya çalıştığında bir sorun yaşarsa bu tarz bir ip de alabilir. Her zaman bu tarz ip alır demiyorum.
Bu 169 ile başlayan ip ise ethernet kartının kendi ipsidir. Donanımsaldır. O yüzden bu tarz bir ip alır. 127 li ip ler ise sizin dışarı çıkışlarda kullandığınız türden bir ipdir. Bu her zaman 127 ile başlayacak diye bir kaide de yok. Santralinize göre değişiklik gösterir.
Ben mesajımda kimseye bir ihtamda bulunmadım yanlış anlaşılmasın. Arkadaş yanlış bilgi vermiş onu belirttim sadece. Gülücük falan kullanmadım belki yanlış anlaşılır diye böyle daha büyük bir yanlış anlaşılma doğmuş sanırım. Kusura kalmayın.
@stickmata
socket düzenlemesi yapan bir programdır. İşletim sistemi ip ayarlarını bir dosyada saklar. Bu dosya herhangi bir şekilde zarar görür veya ayarlarında aksaklık yaşarsa bilgisayar internete çıkmakta sorun yaşar. Zira network bağlantısı da bozulur. arkadaşın verdiğide bu hatayı düzelten o ayarları sıfırlayan bir programdır.
daha detaylı programlar için
tools.mspro.org
adresinden yararlanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 25 Mart 2008; 17:52:40 >
-
anladığım kadarı ile benim modem bozuk ben en iyisi modemi servise gönderim. Saolun arkadaşlar -
quote:
anladığım kadarı ile benim modem bozuk ben en iyisi modemi servise gönderim. Saolun arkadaşlar
Senin modemin bozuk vs hemen neden bu kanıya kapıldın ki?Öncelikle üstteki fixi çalıştırdıktan sonra bilgisayarı baştan başlatıp denedin mi?
quote:
Bilgisayar modem ile kendi arasında bağlantı kurmaya çalışır. Bağlantı kurulduğunda ya otomatik olarak modemin dns ine göre ip alır alamadığı zamanlarda da ya sizin dediğiniz gibi 0.0.0.0 alır. Ama ip socketleriyle ilgili sorun yaşadığında veya modeme bağlantı kurmaya çalıştığında bir sorun yaşarsa bu tarz bir ip de alabilir. Her zaman bu tarz ip alır demiyorum.
Bu 169 ile başlayan ip ise ethernet kartının kendi ipsidir. Donanımsaldır. O yüzden bu tarz bir ip alır. 127 li ip ler ise sizin dışarı çıkışlarda kullandığınız türden bir ipdir. Bu her zaman 127 ile başlayacak diye bir kaide de yok. Santralinize göre değişiklik gösterir.
Demişsin.Yani ethernet kartına ait bir özellik demişsin.Ben bundan işletim sistemi ile alakası olmadığı sonucunu çıkarıyorum.Ama bir açıklamada şunlar yazılmış.
69.254 ile başlayan IP adresleri ise APIPA (Automatic Private IP Address) olarak bilinen adreslerdir ve DHCP istemcileri, daha doğrusu TCP/IP ayarlarında "Obtain an IP address automatically" seçeneği seçili tüm bilgisayarlar, bulundukları ağ ortamında herhangi bir DHCP sunucu bulamazlarsa kendilerine 169.254.0.0 ile 169.254.255.255 arasında bir IP adresi atarlar.
Şunu da paylaşayım.
Bilgisayarlar bir hub'a bağlıdır. Tek bir bilgisayarın Internet bağlantısı vardır. Bu bağlantı, Internet Bağlantı Paylaşımı kullanılarak paylaşılmaktadır. Bağlantının türü çevirmeli ağ bağlantısı veya geniş bant bağlantı (genellikle xDSL veya kablo modem) olabilir. Bu yapılandırmada, genellikle bağlantıyı paylaştıran bilgisayar ev ağında bulunan diğer bilgisayarlara IP adreslerini atar. Bağlantıyı paylaştıran bilgisayarın ev ağına bağlı olan bağdaştırıcısının IP adresi 192.168.0.1 olarak yapılandırılır. Ağ üzerindeki diğer bilgisayarlar, 192.168.0.x aralığındaki adreslere sahip olacaktır. Burada x, 2 ile 254 arasında bir sayıdır.
• Bilgisayarlar, Internet'e bağlantı sağlayan bir donanım ağ adresi çeviri aygıtına (NAT) bağlıdır. Bu yapılandırmada bilgisayarlar IP adresini genellikle NAT aygıtından alır. Genelde NAT aygıtı 192.168.0.1 adresini kullanır ve diğer bilgisayarlara 192.168.0.x aralığında adresler atar. Burada x, 2 ile 254 arasında bir sayıdır.
• Bilgisayarlar bir hub'a, hub da geniş bant bağlantı yoluyla Internet'e bağlıdır. Bu yapılandırma, kenarsız ağ olarak da bilinir. Bu yapılandırmada, ev ağındaki her bir bilgisayarın Internet servis sağlayıcısı (ISS) tarafından sağlanan bir IP numarası vardır. Kullanılan adresler ISS'ye bağlı olarak değişir.
• Bilgisayarlar bir hub'a bağlıdır ve her bir bilgisayarın Internet'e ayrı bir çevirmeli ağ veya geniş bant bağlantısı vardır. Bu yapılandırmada, bilgisayarların ev ağı bağdaştırıcılarına genelde otomatik olarak atanan IP adresleri verilir. Genelde ağ bağdaştırıcıları 169.254.x.y aralığında IP adresleri atar. Bilgisayarlar Internet bağlantılarında ISS tarafından sağlanan adresleri kullanır.
quote:
Orjinalden alıntı: stickmata
sanırım bu program bir cesit güvenlik duvarının saglıklı calısmasını engelleyen trojenleri temizliyor öylemi mesut?
Demişsin.Pier cevap vermiş ama ben de ekleyeyim.Bu programcık aslen trojan temizlemek için değil.Trojanın sistemin TCP/IP yapılandırmasında ortaya çıkardığı değişiklikleri fix etmeye,düzeltmeye yarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 25 Mart 2008; 19:09:42 >
-
thaks paşa bunu ögrenmiş oldum :) -
djharun
biryere kaybolma,orada mısın?olmadı ise birkaç yöntem deneyeceğiz seninle -
ben yazayım da
Başlat-çalıştır regedit yaz enterla.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services adresinde açılan listede
winsock ve winsock 2 klasörlerini sil.
Bilgisayarını baştan başlat.
Klasör seçeneklerinden gizli dosya ve klasörleri gösterin açık olduğundan emin olduktan sonra
masaüstü ağ bağlantılarıma sağ tıkla.yerel ağ bağlantısına sağ tıkla özelliklere tıkla.
en altta TCP/IP sekmesinin üstüne bir kere tıkla.
açılan pencerede solda YÜKLE butonuna bas.
İletişim kuralının üstüne tıkla alttan EKLE butonuna bas.
Açılan pencerede DİSKETİ VAR butonuna tıkla.
Gözat butonuna tıkla ve c:\windows\inf klasörüne gel.
nettcpip.inf dosyasını bul ve onu seç.sonra tamam tamam ve uygula diyerek bütün pencerelerden çık.
bilgisayarı baştan başlat bir dene
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X