Merhaba, 192.168.1.1 olan Keenetic ana modemim var. 192.168.2.1 olan Airties eski modemi acces point olarak kurmak istiyorum. Eski modemi DHCP kapalı, wifi kanal ve şifreleri ana modem ile aynı yapıyorum. Mesh bölümünden ana modemi bulup seçiyorum. Eğer, ethernet kablosunu yeni modemden eski modeme bağlarsam eski modemde kablosuz olarak internete bağlanıyor. Ancak, ben ethernet kablosunu takmak istemiyorum. Bu defada anladığım kadarıyla 192.168.2.1 kısmında ki 1.1 ve 2.1 uyumsuzluğu nedeniyle wifi bağlantılarında ip alamıyorum. Eski Airties modemin ip sekmesine girip elle 192.168.1.1 yapıp kaydedersem modeme erişimim de kayboluyor ve web arayüzü donup kalıyor. Tek çare reset atmak oluyor. Wifi ile bilgisayardan bağlanıp özellikler kısmından TCP/IP kısmından da değiştirsem modem donuyor. Anladığım kadarıyla ip blokları aynı olmalı. Yani her ikisi de 192.168.1.XXX olmalı ki IP alıp internete girebilelim. Tamda sorunum bu. Bu 192.168.2.1 olan ip bloğunu nasıl değiştirebilirim? |
IP Bloğunu değiştirmek
-
-
İki modemide aynı ağda tutuyorsanız dhcp sunucusu kapalı olan modemin ipsini farklı yapmak zorundasınız. Yani iki cihaz birden 1.1 ip adresine sahip olamaz. Aksi taktirde çakışırlar.
Tam anlatım:
1.Birinci cihaz 192.168.1.1 ip adresini kullansın dhcp açık olsun.(varsayılan ayarlar)
(Bu anlatım için birinci cihazdaki dhcp sunucusunun ip başlangıç aralığı 1.2 adresini içermemeli,örnek aralık 192.168.1.50-192.168.1.200)
2.İkinci cihazda Dhcp sunucusunu kapatın ve ip adresi 192.168.1.2 olarak ayarlayın. Bu ayarı kaydettikten sonra aygıt arayüzüne yeni ipsinden erişmek durumundasınız, bilgisayar hali hazırda bir ip aldığı için be dhcp yi kapattığınızdan dolayı ve subnet değiştiği için arayüze yeni ip adresinden bağlanamayacaksınız, bu yüzden bilgisayarınıza geçici olarak sabit ip verin.Sabit ip verirken bilgisayar ipsini örnek olarak 192.168.1.3 olarak verin, ağ geçidi ipsini 192.168.1.1 verin.
Artık ikinci cihazın arayüzüne 192.168.1.2 adresinden erişebilirsiniz.
3. Son işlem: iki router/modemi lan portlarından birbirine bağlayın, artık bilgisayarına sabit ip vermek zorunda değilsiniz. İki cihaz arasındaki Lan kablosu bağlı olduğu sürece, hangi cihaza bağlanırsanız bağlayın birinci cihazdaki dhcp sunucusu ip adresi dağıtımı yapacak ve bağlanan cihazlar ip alacak. Eğer lan kablosu bağlı olmazsa veya kabloda sorun olursa, ikinci cihaza bağlandığınızda bilgisayar/telefonunuz tanımlanamayan ağ uyarısı verecektir.
-----
Bu sorun subnet genişleterekte çözülebilir aslında fakat kafanızı karıştırmamak için yazmıyorum, yukarıda yazdığımı yapmanız yeterli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Nisan 2023; 5:46:33 >
-
Kablosuz tekrarlama özelliği airties ta mevcut mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: Seto-Kaibaİki modemide aynı ağda tutuyorsanız dhcp sunucusu kapalı olan modemin ipsini farklı yapmak zorundasınız. Yani iki cihaz birden 1.1 ip adresine sahip olamaz. Aksi taktirde çakışırlar.
Tam anlatım:
1.Birinci cihaz 192.168.1.1 ip adresini kullansın dhcp açık olsun.(varsayılan ayarlar)
(Bu anlatım için birinci cihazdaki dhcp sunucusunun ip başlangıç aralığı 1.2 adresini içermemeli,örnek aralık 192.168.1.50-192.168.1.200)
2.İkinci cihazda Dhcp sunucusunu kapatın ve ip adresi 192.168.1.2 olarak ayarlayın. Bu ayarı kaydettikten sonra aygıt arayüzüne yeni ipsinden erişmek durumundasınız, bilgisayar hali hazırda bir ip aldığı için be dhcp yi kapattığınızdan dolayı ve subnet değiştiği için arayüze yeni ip adresinden bağlanamayacaksınız, bu yüzden bilgisayarınıza geçici olarak sabit ip verin.Sabit ip verirken bilgisayar ipsini örnek olarak 192.168.1.3 olarak verin, ağ geçidi ipsini 192.168.1.1 verin.
Artık ikinci cihazın arayüzüne 192.168.1.2 adresinden erişebilirsiniz.
3. Son işlem: iki router/modemi lan portlarından birbirine bağlayın, artık bilgisayarına sabit ip vermek zorunda değilsiniz. İki cihaz arasındaki Lan kablosu bağlı olduğu sürece, hangi cihaza bağlanırsanız bağlayın birinci cihazdaki dhcp sunucusu ip adresi dağıtımı yapacak ve bağlanan cihazlar ip alacak. Eğer lan kablosu bağlı olmazsa veya kabloda sorun olursa, ikinci cihaza bağlandığınızda bilgisayar/telefonunuz tanımlanamayan ağ uyarısı verecektir.
-----
Bu sorun subnet genişleterekte çözülebilir aslında fakat kafanızı karıştırmamak için yazmıyorum, yukarıda yazdığımı yapmanız yeterli.
Hocam sorun tam olarak şurada:
- modem (ana) 192.168.1.1.
Modem (tekrarlayacak olan) 192.168.2.1
Bu 2 yi değiştirdiğim vakit (mesela kullanılmayan 192.168.1.62 olsun) modem donuyor. 192.168.2.1 veya 192.168.1.62 yazıp erişemiyorum. Mecbur reset atıp en başa dönüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X