Şimdi Ara

Ip bölme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben IP adresimi 2 ye nasıl bölebilirim ? Bildiğiniz üzere "Knight Online" oynayan arkadaşlarım bilir artık sadece tek modem den 1 hesaba bağlanabiliyoruz ve öğrenci evlerinde olan 4-5 bilgisayarı olan arkadaşlar tek bir modemden bağlandıklarında beraber kasma zevkine varamıyorlar malesef :( o yüzden 1 modem üzerindeki IP yi 2 ye bölme gibi bir şansımız var mıdır ?

• "IP Bölme" diye tanımlayamayız.

Dediğinin gerçekleşmesi için her kullanıcının farklı bir IP'si olması lazım. ISS'ler bu hizmeti IP başına ayda 3-5 TL gibi ücretlendiriyorlar.
  • Peki hocam bu dediğin işlemi nereden yapabiliriz ?
  • Internet servis sağlayıcına (TTnet,uydunet,superonline vs) telefon edip "ek IP adresi" almak istediğini söyleyip,aylık ücretini sormalısın.
  • Anladım peki internet hızında belli düşme olur mu ? Mesela benim hızım 8 megabit yarı yarıya mı bölünür ?
  • Atıyorum, tek modem var ve 3 tane daha IP kiraladınız:

8Mbit, 4 kullanıcı arasında paylaştırılır. Eğer o an sadece tek kullanıcı kullanıyorsa, 8mbitin tümü ona ayrılır.

Yine de 4 kullanıcı aynı anda kullandığında, tam olarak herkes 2mbit alamayabilir. (Bazen tek bir bilgisayara 8mbit verilir ve bu lag'e neden olur). Bunun için de ücretsiz internet trafik kontrol edici programlar var. 4 IP'ye de 2'şer mbit verirsiniz. Tek kişi kullanıldığında ise trafik kontrol programını kapar, yine 8mbit bağlanırsınız.
  • Anlıyorum çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için sadece 2 pc kullanıcam 2 ayrı karakteri yönetmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallica35

Anlıyorum çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için sadece 2 pc kullanıcam 2 ayrı karakteri yönetmek için

Rica ederim.

Karşı server sadece IP'ye bakıyorsa dediğim metod işe yarar.

Yalnız karşıdaki server IP olarak değil de MAC adresinden kontrol ediyorsa MAC'i de değiştirmek gerekir. Bence 1 aylığına kirala , bir dene bakalım 2. char'den girebilecek misin.
  • Note 2 telefonum var ve aveanın 2 gb lık internet paketini kullanıyorum telefonu modem gibi kullanabiliyorum hocam geçen gün ondan girdim bide pcden ayrı ayrı girdim bi sıkıntı yok diğer çarımdakileri yeni olana aktardım sadece ama korktum kotayı hızlı yer diye ama bi yandan düşündüm acaba dedim telefondan girsem 2 gb bana ne kadar dayanır diye :)
  • Dediğin gibi tabii ki girersin. Ama şu an yapacağın tek bir modemden 2 IP'le girmek olacağı için farklı olabilir anlamında dedim.

Ama bu düşük bir ihtimal. %99.9 işe yarayacaktır ek bir IP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironpumper -- 23 Şubat 2014; 20:09:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.