Şimdi Ara

ip kamera port ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimdeki interneti Superonline Fiber'e geçirdikten sonra gerekli gateway ayarlarını yaptım. IP Kamera'mın ip adresini yazdığımda bağlanamıyorum.

Huawei HG253s

Modeme bağlandım. Orada Kameranın ip aldığını görüyorum.

verdiğim ip adresi 192.168.1.21 port: 164

Fakat kamera web arayüzüne bağlanamıyorum. Acaba port için özel bir ayar mı yapmak gerekiyor modemden.

• Cgn havuzuna hoş geldiniz..
    Modem deki wan ip no ilewww.ipnumaram.com sitesindeki ipler muhtemelen farklıdır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Cgn havuzuna hoş geldiniz..
    Modem deki wan ip no ilewww.ipnumaram.com sitesindeki ipler muhtemelen farklıdır..

Önce lokalden bağlandığımı görmek istiyorum ama web arayüzünü açamadım. Kamera ip almış. Sanırım port ile ilgili modemden bir takım ayar yapmak gerekiyor. Daha önce bunu yaşayan var mı acaba.

Daha sonra web den erişeme açmayı deneyeceğim.

Kamera: Çin malı pan/tilt klasik ip camera

Modem Internet IP Adresi AYNI
    Whatismyipadress.com AYNI

Şurdaki arkadaşın bahsettiği problemden kaynaklanıyor olabilir mi.
    http://forum.donanimhaber.com/m_113226357/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkanlı -- 7 Ocak 2016; 21:22:37 >

• Dinamik DNS adresine (www.örnek.com:port) mi, WAN IP:port'a mı yoksa LAN IP:port'a mı bağlanmayı deniyorsunuz?
  • Informed I kullanıcısına yanıt
    Önce LAN ip:port görmek istiyorum.

Sonra WAN ip:port ile deneyeceğim.

Örneğin 164. portu açmam gerekiyor heralde. superonline fiber kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkanlı

Aynı ağa bağlı iken kameranın ip adresine direk giderek (LAN IP) erişim sağlayabilmeniz lazım, kameranın kendisinde sadece şu portu dinle gibi bir ayar yok ise.

Aynı ağa bağlı iken wan ip:port veya örnek.com:port göremezsiniz çünkü TSOL routerlarda NAT Loopback yoktur, direk modem ana sayfasına genellikle bir hata mesajı ile atar. Bunu çözmek için raspberry pi gibi birşeye DNSMasq sunucusu kurupwww.örnek.com u LAN IP'sine manuel olarak resolve ettirme yapabilirsiniz.

Dışardaki bir ağdan ise port açık ve modem NAT havuzunda olmadıkça sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Informed

quote:

Aynı ağa bağlı iken kameranın ip adresine direk giderek (LAN IP) erişim sağlayabilmeniz lazım, kameranın kendisinde sadece şu portu dinle gibi bir ayar yok ise.

Aynı ağa bağlı iken wan ip:port veya örnek.com:port göremezsiniz çünkü TSOL routerlarda NAT Loopback yoktur, direk modem ana sayfasına genellikle bir hata mesajı ile atar. Bunu çözmek için raspberry pi gibi birşeye DNSMasq sunucusu kurupwww.örnek.com u LAN IP'sine manuel olarak resolve ettirme yapabilirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Kameradan ip port ayarını yapıyorum. Örneğin port bilgisini 164 yaptım.

WAN ip port ile de dışardan bağlanmayı deneyeceğim. Aynı ağdan wan ile bağlanamıyacağımı biliyorum, teşekkürler.

TTNET modemimde herhangi bir sorun yaşamadan bağlanabiliyordum (LAN ve WAN). Superonline fiber'e geçince bir takım konfigurasyon yapmam gerekiyor heralde ama bulamadım.

Huawei HG253s

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Informed

quote:

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Kameradan ip port ayarını yapıyorum. Örneğin port bilgisini 164 yaptım.

WAN ip port ile de dışardan bağlanmayı deneyeceğim. Aynı ağdan wan ile bağlanamıyacağımı biliyorum, teşekkürler.

TTNET modemimde herhangi bir sorun yaşamadan bağlanabiliyordum (LAN ve WAN). Superonline fiber'e geçince bir takım konfigurasyon yapmam gerekiyor heralde ama bulamadım.

Huawei HG253s

Soruna yanıt bulunca bize de bir yardım edersin artık :)

• Sorunu Çözemediyseniz Ö.M Attın Birlikte Yapmaya Çalışalım.

Daha Önce Bu Konuda Teknik Destek vermiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.