Şimdi Ara

Ip Man[Yip Man]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ip Man filminde oynayan donnie yen'in döwüş sahneleri kesinlikle süper:D
    http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=108395741117&ref=nf

• bayılıom bu japon dövüş tekniklerine keşke matrix gerçek olsa kendime yüklettirecem 2-3 tane bunlardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

bayılıom bu japon dövüş tekniklerine keşke matrix gerçek olsa kendime yüklettirecem 2-3 tane bunlardan

:) Wing Chun çin sporu kardeşim:D
  • adam gereğinden fazla sakin
  • 1 sene kadar yapmıştım bu dövüş sporunu. sabır isteyen bir şey bence. 1-2 ay boyunca hatta daha fazla aynı hareketleri yapıp durdum.ondan sonra tabi bir çok şey oturdu vücutda ve o kadar zaman geçmesine rağmen hala izleri ve o esneklik kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

1 sene kadar yapmıştım bu dövüş sporunu. sabır isteyen bir şey bence. 1-2 ay boyunca hatta daha fazla aynı hareketleri yapıp durdum.ondan sonra tabi bir çok şey oturdu vücutda ve o kadar zaman geçmesine rağmen hala izleri ve o esneklik kalıyor.

bende başlamayı düşünüyorum ama ücreti baya yüksek haftada 2 gün 150 tl bu paranın hakkını verir mi tam olarak karar veremedim
  • arkayada what i've done koymuşlar
  • Linkin Park- What I've Done-Muse - Supermassive Black Hole-Linkin Park Somewhere I Belong-Linkin Park-Numb-Linkin Park easier to run
  • Ip man gerçektende çok güzel bi film dövüş sahneleri gerçekçi konusu güzel tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_rappe

quote:

1 sene kadar yapmıştım bu dövüş sporunu. sabır isteyen bir şey bence. 1-2 ay boyunca hatta daha fazla aynı hareketleri yapıp durdum.ondan sonra tabi bir çok şey oturdu vücutda ve o kadar zaman geçmesine rağmen hala izleri ve o esneklik kalıyor.

bende başlamayı düşünüyorum ama ücreti baya yüksek haftada 2 gün 150 tl bu paranın hakkını verir mi tam olarak karar veremedim

özel mesaj atamıyorum...

paranın hakkını verir mi vermez mi bu sana bağlıbu fiyatı da nereden aldın bilmiyorum zaten:)
    wing chun çok etkili ve sağlam teknikleri olan bir spor bence. kafes dövüşlerinde de kendini göstermiştir ve artık kafes dövüşlerine kabul etmiyorlar bu adamları çünkü bir maçları 7 ile 11 saniye arasında bitebiliyor:) karşı taraf hamle yaptığı an wing chun lunun hamlesi ilk ve son hamle olur genelde ve sonuç tabiki..:)
    Yani bir dövüş sporuna gidilecek ise bu tercih edilmelidir. tarihçesi hakkında pek bilgim yok fakat kung fu nun devamlı geliştirilebilir dallarından olduğunu ve ilk başta bir kadın tarafından geliştirildiğini biliyorum.
    "su" hissedeceksiniz kendinizi:)

• Ben de biraz önce izledim, çok sağlam dövüş sahneleri var, konu olarak fearless'a benziyor.
  • Yip MAn i ben Bruce LEE nin hocası diye biliyorum??
  • Bu Film çok güzeldir beyler,mutlaka öneriyorum.
    Sinema Bölümünde daha detaylı anlatılmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_32152697/mpage_2/key_//tm.htm#32629476
  • Wing Chun Bruce Lee'nin de hocalığını yapan Yip Man'a gelinceye kadar aile içinde ve şifahi yolla öğretilen bir sanat olduğundan tarihine ilişkin dokümanlar bulunmamaktadır. Bu da Wing Chun'un kökeni hakkında efsanevi ve romantik anlatılara yol açmıştır.

Wing Chun'un doğuşuyla ilgili en yaygın hikâyeye göre sanat yaklaşık 300 yıl önce Budist ismi Beş Erik anlamına gelen Ng Moi olan rahibe Lui Sei-Leung'la başladı. Mançuryalıların Shaolin Tapınağına saldırısı üzerine tapınaktan ayrılmak zorunda kalan Ng Moi Emei dağlarındaki beyaz turna tapınağına sığınır ve sanatını burada geliştirmeye devam eder ve ona Beyaz Turna Boksu adını verir. Tapınaktan ayrıldıktan sonra karşılaştığı Miu Shun'a sanatını öğretmeye karar verir. Miu Shun sanatı Shaolin baskınından kaçan ve kızıyla dükkân işleten Yim Yee'ye öğretir. Babası Yim Yee'den öğrendikleri teknikleri alıştırma yaptığı bir zamanda Yim Wing Chun'u evlerine ziyarete gelen Ng Moi izleme fırsatı bulur ve sanatına izlediği genç kızın adını verir.

Büyük Usta YIP-MAN

Wing Tsun Style 'ın büyük ustasıYip Man'dır. Yip Man günlük hayatın boş işleriyle, şan ve şöhretle alakası olmayan istisnai bir tabiata ve özsaygıya sahipti. Onunla tanışanlar sahte tavırlar ve böbürlenme değil ,içtenlik,arkadaşlık ve misafirperverlikle karşılaşırlardı. Gerçek bir centilmen ve eğitmendi. Huzur ve inceliğin timsaliydi. Fatshan aksanlı arkadaşça sohbetleri neşeli ve kaygısız karakterini yansıtırdı.

Soylu Bir Kung Fu Fanatiği

Saygı duyulan,büyük bir çiftliğe ve ana cadde üzerindeki evlerin tümüne sahip bir ailenin çocuğu olarak ,Yip Man refah içinde elini sıcak sudan soğuk suya sokmayarak genç bir soylu gibi yasayabilirdi. Buna rağmen herkesi şaşırtarak dövüş sanatlarına olan özel ilgisiyle ön plana çıktı.13 yaşındayken Kwantung ilinin Fatshan şehrinde yasayan büyük usta Leung Jan'in öğrencisi olan ve ''Para bozan Wah'' lakaplı Chan Wah Shun'dan Kung-fu dersleri almaya başladı. Yip Man'in babası Okulu için yer arayan Wah'a aile evlerinden birinde çalışıp ders vermesi için imkan tanımıştı.Wah'in öğrencilerinden istediği 3 tael gümüş olan çok yüksek aidat sonucu öğrenci sayısı azalmıştı.Çalışılan yerin sahibinin oğlu olarak Yip Man ,Wah'la kolayca iletişim kurup onu seyretmeye başlamış ve Kung-fu tekniklerinden etkilenmişti. Sonunda ondan ders almaya karar verip 3 tael gümüşle Wah'in karşısına çıkarak öğrencisi olmak istediğini söyledi. Bu miktar paranın bir çocukta bulunmasından şüphelenen Wah durumu Yip Man'in babasına bildirdi ve bu paranın kırılan kumbarasından çıkan kendi harçlıkları olduğunu öğrenince ,samimiyeti ve fedakarlığı karşısında duygulanarak onu öğrencisi olarak kabul etmesine rağmen onu dövüş sanatları için fazla soylu bulduğundan eğitimi sırasında fazla üzerine düşmedi. Yip Man zekası, çalışkanlığı ve kendinden kıdemli öğrencilerin (Si-Hing) sayesinde hızla ilerledi. Bu durum Wah'in önyargılarını yıkmıştı. Sonunda daha ciddi bir biçimde bu genç öğrencisine Kung-Fu öğretmeye başladı. Wah'ın 36 yıllık öğretmenliği süresince kendi oğlu Chan Yu Min dahil toplam 16 öğrencisi olmuştu. Yip Man bu öğrencilerin en genciydi. Wah hastalanıp öldüğünde Yip Man 16 yaşındaydı ve aynı yıl Fatshan'dan ayrılıp Hong Kong'a St.Stephen kolejinde eğitim amacıyla taşındı.

Lütuf Yada Lanet

Yip Man öğrencilik yıllarında unutamadığı ve saklı bir lütuf olarak nitelendirilebilecek bir başarısızlık yaşamıştı. Bu kung-fu kariyerindeki en büyük şansını ayağına getiren bir yenilgiydi.Yaşıtları Avrupalı çocuklara kıyasla minyon yapıda olmasına rağmen onlarla sık sık dövüşüyor ve kung-fu eğitimi sayesinde galip geliyordu. Sonraları hatıralarında o günlerde kendinden çok gurur duyduğunu gülümseyerek söylemiştir...

Meydan Okuma

Bir gün Lai soyadlı bir sınıf arkadaşı ticarethanelerinde çalışan babasının arkadaşı olan 50 yaşlarındaki kung-fu pratisyeninden bahsedip onunla bir iki numara yapmaya cesareti olup olmadığını sordu.Hiç yenilgi tatmamış,kibirli , soylu ve korkusuz Yip Man bu teklifi kabul etti. Kararlaştırılan günde Jervois caddesindeki bir ipek ticarethanesine gittiler. Bu orta yaşlı adam kendisini bay Leung olarak tanıttıktan sonra '' Demek sen Fatshan'dan Wah hocanın öğrencisisin… Çok gençmişsin Si-fu'n sana neler öğretti? Chum Kiu ögrendin mi?'' diyerek sorular yöneltince Yip Man umursamaz tavırlarla alakasız bir iki kelime söyledikten sonra üstündeki ceketi çıkartıp kavgaya hazır olduğunu söyledi.Bu anda bay Leung gülümseyerek Yip Man'a istediği şekilde vücudunun her bölgesine saldırı yapabileceğini onun sadece bu atakları savuşturacağını, karşı saldırıda bulunmayacağını ve ona kesinlikle zarar vermeyeceğini söyledi.

Bu sözler Yip Man'i kızdırmıştı, buna rağmen sakin ve dikkatli olmaya çalışarak adamın üzerine sert saldırılarda bulundu. Adam bu saldırıları kolaylıkla savuşturuyor onun dengesini bozuyordu. Sonunda Yip Man düştü. Hem de defalarca… Nihayet pes edip orada hızla ayrıldı. Sonra öğrendi ki bu orta yaşlı adam Bay Leung Bik'ti, Fatshan'li büyük usta Leung Jan'in büyük oğluydu ve babası Yip Man'in hocası Wah'in da öğretmeniydi. O günden sonra Yip Man Yıllarca Leung Bik'in öğrencisi olarak Wing Tsun Style Kuen'in tüm sırlarını öğrendi.24 yaşındayken sanatını tamamlamış olarak Fatshan'a geri döndü.

Wing Tsun Style İlk Yayılma Yılları

1949 yılında Lee Man'in ısrarlarıyla, Yip Man Hong Kong restoran isçileri birliğinde Kung-fu öğretmenliği teklifini kabul etti (Komünist rejim tüm malvarlığını elinden almıştı ve Hong Kong'a taşınmak zorunda kalmıştı). Aradan 2 yıl geçtikten sonra Yip Man kendi okulunu açarak çok sayıda öğrencisine Wing Tsun Style öğretmeye devam etti. 1967 yılında Hong Kong Ving Tsun Atletic Association 'u kurdu ve 1970'de emekliliğe ayrılmayı ve işleri kıdemli öğrencilerine bırakmayı tercih etti. Bruce LEE, Yip Man'ın yetiştirdiği dünyaca ünlü öğrencilerinden biridir.

Ülkemizde şu anda bu sistemle uğraşan en önemli insan olan Sifu Korkmaz ŞİMŞEK 1989'dan bu yana Wing Tsun Style ile uğraşmaktadır. Bir çok kişiden WT eğitimi almış ve birçok ünlü organizasyonla çalışmıştır. 01.01.2007 tarihi itibariyle Türkiye'de bu sistemi bu ülkede öğrenip ilk yerli organizasyonunu kuran kişidir . Korkmaz Şimşek Wing Tsun Style 'in kuruluşuyla WT sistemiyle ilgili olan kişiler gayet mutlu olmuşlardır. Bunda dış ülkelere bağımlılıktan Sifu Korkmaz ŞİMŞEK sayesinde kurtulmaları en büyük etkendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigen

Yip MAn i ben Bruce LEE nin hocası diye biliyorum??

Evet doğrudur, hocasıydı.
  • you tube da dersleri var bunun, ordan baktım 10uncuya akdar her sabah yapın yapabilirseniz diyo, başlıyorum çalışmaya...
  • arkadaşlar filmi izledim sahiden çok güzel bi filmdi, böyle bir adam olduğunu anladım yani hikayenin bazı bölümleri gerçek. Peki sondaki generalle dövüş ve o dövüşten sonra çinin birlik olması gibi şeyler de gerçek değil dimi
  • quote:

esneklik derken?nasıl mesela çekince uzuyo musun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.