Şimdi Ara

Ipa'nın Fendi Bakteriyi Yendi Bölüm 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/ipa-nin-fendi-bakteriyi-yendi--137655013-3#137963317

Arkadaşlar, konu bana ait, o zaman çok uzatmışım konuyu, bu kez kısa kesiyorum.

5,5 yıl geçmesine rağmen, hala ara sıra burnuma koku gelince, son kez farklı bir yöntem deneyeyim dedim.

Verdiğim linkteki kesip çıkardığım taban keçesi ile aynı kalınlığında keçe satın alıp aynı şekilde kestim.

Dün taban halısını kaldırıp ayak basılan yere küçük bir leğen yerleştirdim, halıyı leğen içinde katlayabildiğim kadar katlayıp üzerine 5 kg dambıl koydum, 3 litre kadar bu kez saf olarak su ile seyreltmeden İpa döküp 10 dakika bekledim, daha sonra leğeni kaldırıp aldığım yeni keçeyi tabana koyarak halıyı üzerine kapattım, halı üzerine tekrar yarım litre kadar fısfısla İpa sıktım.

Yazlık paspası da aynı şekilde balkonda leğen içine koyup üzerine araba içinde kullandığım İpa'yı döküp aynı işlemi uyguladıktan sonra banyoda yıkayıp kurumaya bıraktım.

Başına bu durum gelen son kişi olmayacağım gayet açık olduğu için, benzer durumu şu an yaşayan arkadaşlara bazı tavsiyelerim olacak;

Öncelikle süt veya süt ürünü dökülen yer benim araçta olduğu gibi bölgeselse, örneğin tabandaysa halıyı kaldırın, keçeyi kesin, benim daha önce yaptığım gibi yıkamayla uğraşmayın, aynı boyutta yeni keçe kestirip eskisini direk çöpe atın.

Eğer dökülen süt fazlaysa, tüm tabana yayıldıysa o zaman taban halısı ve keçe tamamen sökülecek, keçe direk çöpe gidecek, bana kalırsa her taraf söküldükten sonra ona da uğraşmayın halıyı da atın derim ama, uğraşırım derseniz benim uyguladığım yöntemle halıyı katlayıp üzerine taş veya başka bir ağırlık koyarak 20-30 litre saf IPA uygularsanız bir şansınız olabilir, koku geçmezse taban halısı da direk çöpe yenisi alınacak ki kokunun geçip geçmediğini açık havada iken anlayamazsınız, halıyı araba içine döşeyip koku tamamen geçmiş gibi arabayı eski haline getireceksiniz, bir kaç gün geçtikten sonra kokunun geçip geçmediği belli olur, koku halen varsa geçmiş olsun.

Gelelim koltuklara, bu konuda çok fazla konuşmaya gerek yok, direk çöp, ben oraya şunu uygularım bunu uygularım, "dur bi de son çare şunu deneyeyim hele belki geçer", diyerek kendinizi kandırır, yorulduğunuzla kalırsınız.

Koku özellikle koltuk içinde döşemeye sindiği için döşeme değişse belki kurtulma şansı var ama, döşemeyi söküp oraya yeni döşeme koymak, o koltuğu eski şekline getirmek hem iyi bir usta ister, hem de astarı yüzünü geçebilir.

Şahsen koltuk konusunda ben hiç uğraşmam, direk çöpe atarım, ya çıkma bulurum ya yenisini alırım.

Boş yere ziebart'a oraya buraya paranızı kaptırmayın, her gittiğiniz yer paranızı almak için "merak etme biz hallederiz abi" der ama bi bok yapamaz.

IPA dışında ne kullanırsanız kullanın fayda etmez, zefiran kullanmadım belki faydası olabilir, malumatım yok.

Baş belası bir olay bu, yarım çay bardağı süt bir arabayı batırmaya yeter de artar.

Söyleyeceklerim bundan ibaret, geçmiş olsun.

• Forumu takip ederken konu başlığınıza rastlamış ve dünya hali ya kendi başıma gelir ya da birisine tavsiye ederim diye favorilerime eklemiştim. Ayrıva internetten de 1 Litre İPA almış ve balkona kaldırmıştım.

Gerçekten de bir kaç forumdaşı konuya yönlendirdim.

Benim başıma da hazır yoğurt ile ilgili sorun geldi. Arka koltukta poşetin içindeyken önüme aniden çıkan bir araç nedeniyle sert fren yapmıştım. Poşet arka koltuktan zemine düşmüş. Tabi ben farkında değilim. Yoğurt poşetten çıkmış ve suyu taban halısına akmış.

Sonuç olarak aynı süt gibi kokuyu yapan bakteri. Yoğurt suyunda da bolca var. Bu nedenle eve gelir gelmez hemen İPA ile müdahale ettim. Yaz boyunca her arabayı açtığımda koku olacak mı diye kabus yaşadım. Ama erken müdahale sanırım netice verdi ki bir sorun olmadı şimdilik.

Aşağıya bir foto ekliyorum. Yine internetten benzer bir ürünü aldım. Artık kutu süt dahi olsa bu kutunun içine koyuyor kapağını kapatıyor ve arka tarafta zemine koyuyorum. Devrilme riski yok. Akma riski yok. Kafam rahat. Arıca buz kasetlerinden de alıp pikniğe giderken de kullanıyorum.

Biraz pahalı gibi durabilir. Ben 850 civarına almıştım. 1000 TL yi geçmiş fiyatları ama emin olun bakteri konusunda en ucuz çözüm.

• Bu abimizin konusunu efsane konulara arasına alabilir miyiz ? Adamcağız 5 yıldır dökülen sütle mücadele halinde.

Bakın ciddi söylüyorum. @Caesar_ 'ın başına gelenleri yıllar önce gördüm. Arabama paket süt bile koymuyorum.

En son çocuğun elinde kutu süt var diye tartışma çıkarttım. Bitsin öyle binelim dedim. Tartışma büyüdü.

Şu an hanımın arabada bir leş kokusu var kimse çözemiyor. Sesimi hiç çıkartmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 4 Eylül 2024; 10:38:39 >
  • Antor kullanıcısına yanıt

İkinci elde eskiden çok olurdu, pazarda bir araç beğenilirdi, bakılırdı ama çok ağır bir koku olur bazı araçlarda, parfümle bastırılmaya çalışıldığı belli. eskiler bilir bu durumu ama o zamanlar anlamaz veremezdik. onların tamamına yakını artık dökülmüş ayran-süt-turşu kokusundan hiç bir şekilde kurtulamayan kişilermiş.

Yılanla akreple arabaya binilir. hepsinin çözümü var ama sütle binilmez. sütün yeri süt taşımaya göre yapılmış sütçü arabasıdır.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Hacı yağı boca edilmiş arabalar olurdu... Hatırladım şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraftaki ev Keçiören in evlerine benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolum kırıldığı için sahalardan uzak kaldım, yazamadım buraya birşey uzun zamandır.

Koku nihayet temelli gitti, ben internette % 70 Alkol+ % 30 su karışımının daha etkili olduğunu okuyunca o şekilde uygulamıştım hep ama bu kez saf kullandım daha etkili oldu.

Başına gelecekler için son bir şey söyleyeyim, yaptığınız temizlik ertesi araçta koku olup olmadığını en net gösteren an kapıyı açıp araca ilk bindiğiniz andır, o an burnunuza çarpan rahatsız edici bir koku yoksa başarı sağlamışsınızdır demektir.

Yine de bunca çile çekip de başarıya ulaşmaktansa o ölümcül hatayı yapmayarak, yani araç içine süt ve türevleriyle, turşu, et benzeri tehlikeli malzemelerle binmemek

evladır.

Bunlardan kaçındığınız zaman tek bir ihtimal kalıyor geriye, o da kusmuk, siz kusarsınız, anneniz babanız çocuğunuz kusar, buna yapacak bir şey yok artık, görünmez kaza diyeceksiniz.

Şimdiden geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.