Yurtdışından aldığım ipad'i, iphone 3g'nin prizi ile şarj edebilirmiyim, ayrıca priz dönüştürücü almam gerekli midir? Birde ilk şarj süresi ideal olarak ne olmalı? Çünkü bazı kaynaklarda lityum pillerin uzun ilk şarj sürelerine gerek duymadıkları belirtiliyor..
dock girişi aynı ise şarj edebilirsin..ingiliz priz ucu şeklinde (doğru tabiri bulamadım, 115 Voltluk muydu acaba?) ise prizin dönüştürücüye ihtiyaç duyabilirsin..ilk şarj için öyle 12 saat 15 saat gibi bir muhabbet yok zaten pil %100 olduktan sonra takılı kalsa da şarj etmiyor..yani tam dolduktan sonra çıkarıp kullanabilirsin..
teşekkür ederim, iphone 3g'yi buradan aldığım için onun adaptörünü kullanma düşüncem vardı, ekstra ipad'e priz dönüştürücü almak istemiyorum
kontrol ettim, iphone'nun adaptörünün çıkışı 1A/5V, ama sanırım ipad'in ki 2A/10V.Bunu kullanmam; şarj süresini uzatmak dışında, pile uzun vadede bir zararı olur mu?
Ipad dusuk voltajli USB cikislarindan sarj etmiyor, muhtemelen elinizdeki adaptor ile sarj edemezsiniz..