Şimdi Ara

İpad Wireless sorunu (yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok enteresan bir sorun yaşıyorum. İpad 4 kullanıyorum, İOS son güncellemeyi yaptım. Ancak İpad'im internete bağlanma konusunda problem yaşıyor. Telefonumu modem olrak kullandığımda İpad hiç problemsiz şekilde telefonu görüyor ve internete bağlanıyor. Fakat evdeki modemi görmesine rağmen bir türlü bağlantyı gerçekleştiremiyor, bağlantıyı görse bile internet çaılşmıyor. Modemde problem var diyeceğim ama evdeki diğer cihazlar modeme sorunsuz bir şekilde bağlanıp internete girebiliyor. Bu sorunun neden kaynaklandığını bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim...

• Octavianus O kullanıcısına yanıt
    Ag ayarlarini sifirlamayi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Octavianus

Arkadaşlar merhaba,

Çok enteresan bir sorun yaşıyorum. İpad 4 kullanıyorum, İOS son güncellemeyi yaptım. Ancak İpad'im internete bağlanma konusunda problem yaşıyor. Telefonumu modem olrak kullandığımda İpad hiç problemsiz şekilde telefonu görüyor ve internete bağlanıyor. Fakat evdeki modemi görmesine rağmen bir türlü bağlantyı gerçekleştiremiyor, bağlantıyı görse bile internet çaılşmıyor. Modemde problem var diyeceğim ama evdeki diğer cihazlar modeme sorunsuz bir şekilde bağlanıp internete girebiliyor. Bu sorunun neden kaynaklandığını bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim...

Bunun sebebi ipad de olmayabilir. Hotspot olarak bağlanıyorsa, sorun modemde de olabilir. Diğer cihazların bağlanması bağlamaz. Modem üzerinde ipad mac id engellenmiş olabilir. Daha önce ipadde dns girilmiş ve o dns artık sorunlu olabilir. DHCP almıyor olabilir. Modemin DHCP sayfasında ipad gözüküyor mu? Onun dışında ipad'e sabit ip verip denemek gerekebilir. Biraz modem üzerine eğilin ve öncelikle ipadde ağ ayarlarını bir sıfırlayıp deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Octavianus

Arkadaşlar merhaba,

Eğer sorun tabletteyse ağ ayarlarını sıfırlamak net çözüm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir olay başıma gelmişti, sorun %99 ihtimalle modemin wireless yayın kanalında. Modemin arayüzüne ulaşıp wireless ayarlarını girin ve yayın numarasını sırasıyla 1-2-3 olarak deneyin. Bu kanallardan birinde probleminiz çözülmüş olacaktır.
  • Arkadaşlar malesef ağ ayarlarını sıfırlamak çözüm olmadı, ayrıca "altintasgurcan" arkadaşımızın önerdiği yöntemi de denedim ama yayın kanalını değiştrimek de işe yaramadı. Anlamak gerçekten mümkün değil, 3 gün önce sorunsuz bağlanıyordum. Ipad harici Tüm cihazlar modeme sorunsuz bağlanıyor. Ipad de benim modem haricindeki tüm modemlere sorunsuz bağlanıyor :) ne yapacağımı şaşırdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.